hesabın var mı? giriş yap

  • asıl kullanım amacı alzheimer tedavisi olan enteresan bir maddedir. alzheimer vücuttaki asetilkolin denilen maddenin azalması sebebi ile olur. galantamin ' nin amacıda zaten asetilkolin miktarını arttırmaktır.

    lakin bu asetilkolin rem uykusunun başlamasında ve devam ettirilmesinde önemli rol oynar. rem uykusu kabaca rüya gördüğümüz uyku evresi olduğu için, vücutta artan asetilkolin miktarı ; daha çabuk , daha uzun , daha hatırlanabilir ve daha canlı rüyalar görmek anlamına gelir.

    bu sebepten galantamin "rüya sırasında rüya gördüğünün bilincide olmak" (lucid dream) amacı ilede kullanılır. eğer iyi besleniyorsanız , haftada 4 veya daha fazla rüya görüyorsanız ve hayatınızda bir kere bile olsun rüya sırasında rüya gördüğünüzün bilincinde olmayı becermişseniz; bi hafta boyunca , her gün uykudan bir saat önce 8mg galantamin kullanımı ile bu tecrübeyi tekrar yaşamak işten bile değildir. eğer yukardaki şartlar sizin için geçerli değilse , galantamin' in yanında "300mg" kadar choline almanız asetilkolin üretimini ciddi anlamda arttırıcak ve şansınızı yükseltecektir.
    choline yumurta sarısı, tavuk özellikle tavuk ciğeri ve hindide bulunur. ama içinde choline bulunan bi hap almak daha pratik olacaktır. hemen hemen bütün kompleks b vitamini haplarında veya "once a day" multivitaminlerde bulunur. prospektüse bakıp içinde 200-400 mg arası choline bulunduran bi hap seçmek yeterli olacaktır.

    galantamin her ne kadar tamamen doğal, bizim topraklarımızda da yetişen kafkas kardeleni çiçeğinden (galanthus , snowdrop) temin edilen zararsız bi madde olsada, doz aşımında veya oyuncak edip bokunu çıkarma durumunda tehlikeli olabilir. sağlık açısından mide bulantısı dışında çok bi yan etkisi yoktur ama unutulmamalıdır ki kafa ayarını fazla kurcalamak her daim tehlikelidir.

    astral seyahatin ilk basamağı lucid dream olduğu için, galantamin astral seyahat hapı diyede adlandırılır. ama asıl misyonu "lucid dream" dir.

  • ooo 2023 yılının en ikna edici aktroll argümanı bu. arkadaşa 1 mayış ikramiye verin. şahsen ben igna oldum, artıkın oyum agbardiye :)))

  • bir gun bir daha hic acilmamasina kitlenecek. böyle dügmük olacak. 5 cm ilerleyemicek kimse. herkes kornaya abanicak. oyle bir ses cikacak ki uzaydan duyulacak. komşu illerden yardima kosacaklar ama hicbir sekilde istanbula giris olamayacak. ınsanlar havayoluyla kurtarilacak. trafikte kalanlara helikopterden ekmek ve su atilacak.

  • "eski sevgilimin adını versem nick'ini söyler misiniz?"

    ne demek arkadaşım, aranızı bile yaparız gerekirse...

  • adamın biri omuzunda maymunla bara girmiş. barda içkisini yudumlarken maymun da ordan oraya zıplayıp bulduğu herşeyi yiyormuş. bir ara bilardo masasına zıplamış ve herkesin şaşkın bakışları arasında bi tane bilardo topunu yutmuş. barmen "hey! maymununun ne yaptığını gördün mü?" diye bağırmış. "yoo, ne yaptı ki?" diye sormuş adam. "bilardo topumu yuttu!" demiş barmen. adam "hiç şaşırmadım. bu pezevenk gördüğü herşeyi yer" demiş ve hesapla, maymunun yediği herşeyin parasını ödeyip çıkmış.

    iki hafta sonra aynı adam maymunuyla yine gelmiş bara. barda içkisini yudumlarken maymun yine ordan oraya zıplamaya başlamış. barda bulduğu bir yeşil eriği önce kıçına sokmuş, sonra çıkarıp yemiş. bunu gören barmen iğrenerek "hey! maymununun ne yaptığını gördün mü?" diye bağırmış. "yoo, ne yaptı ki?" diye sormuş adam. "barda bulduğu eriği önce kışına soktu, sonrada çıkarıp yedi" demiş barmen. adam "hiç şaşırmadım. bu pezevenk hala gördüğü herşeyi yiyor. ancak bilardo topunu yuttuğundan beri herşeyi önce ölçüyor"

  • bahsedilen 500 < f(x) < 2015 fonksiyonunu da olu$turmak icin en guzel yontem 4 rakamin birler basamagini yanyana getirmektir ki arkada$ da bunu kullaniyor.. bazi yerlerde "19015" cikiyor onu "1915" kabul ediyor.. neye gore kime gore.. kendisi olsaydi $oyle aciklayacakti:

    - bakin, benim herhangi bir iddiam yok.. ben simetri teknigini kullaniyorum ki zaten kuranda da bu teknikten bolca bahsediyor aciklamali ornekler var.. ben sadece boyle bir $ifre buldum ve bu gercek, dogru.. yani dogrulugu kesin.. $uphesi yok.. ama kuran'in $ifresini cozdum de demiyorum bakin.. burdan yanli$ anla$ilmasin insanlar yanli$ anlayacaklar.. bunu da istemiyorum..

    mantikli bir tarih cikma ihtimali 10 binde bir demi$.. oysa ki kafamiza gore sifirlari atabildigimize gore ve makul tarih araligimiz 1500 yillik olduguna gore (nasilsa icinden herhangi birinden tutacak bi$iiler cikiyor) aslinda sadece 10'da 1 hatta daha yuksek bir ihtimal.

    mesela ek$i sozluk'te "simetri teknigi"ni uygulayalim:

    ay ba$ligi: mucizelere kolayca da ula$mak mumkun.. mesela (bkz: ay/24) (ki 24 bildiginiz uzere ayin kendi etrafinda ve dunyanin etrafinda dolanim suresidir dolayisiyla "ay"'in kendi yilini temsil eder).. ay/24'te yilin aylarini anlatiyor..

    ama biz tabi bunlarla degil somut gerceklerle ilgileniyoruz.. dolayisiyla teknigi uygulamaya geciyorum..

    $imdi oncelikle entry'de anahtar olarak kullanilacak bilgileri aliyoruz.. "ay" ba$liginin sozlukte acilma sirasi (nuzul) 1423.. ilk girilen entry numarasi 9619... icindeki toplam entry sayisi 51...

    51, 1423 ve 9619'u yan yana yaziyoruz.. ikisinin ortasini buluyoruz:

    9619-1423 = 9568
    9568 / 2 = 4784

    $imdi orta noktamizi bulduk: 4784

    yanyana yaziyoruz

    51, 1423, 4784, 9619

    birler basamaklarini yanyana getirdigimizde:

    1349 rakamini elde ediyoruz..

    bu sihirli rakamimiz besbelli ki bir yili temsil ediyor.. ama 1349 "hicri" bir yil gibi durdugundan miladi yila ceviriyoruz ve 1930 yilini elde ediyoruz..

    ve ek$i sozluk bize "ay" ba$ligindan tamamen simetrik bir $ekilde "reaching for the moon" filminin yapim yilini donduruyor..

    tabi bu formul ba$lik icindeki entry sayisina bagli oldugundan sozlugun mucizeleri de kuran gibi sabit olmaktan ziyade her gun degi$ebilmekte yeni mucizelere kapi acabilmekte, bulmaca cozenler icin daha dinamik bir ortam sunabilmektedir..