hesabın var mı? giriş yap

  • alamancılara kimsenin nefret beslediği yok.
    almanya'nın etinden sütünden faydalanıp her fırsatta kötülemeleri ve türkiye'de yaşayan bizlere türkiye'yi övmeleri midemizi bulandırıyor, o kadar

  • kendi elinle devletin içine örgütleri, çeteleri sok. o grubun palazlanmasına göz yum "dindar"lar diye. terörist dinci grup darbe girişimine kalkışsın ve 200+ vatandaşı öldürsün.

    bu durum karşısında sorumluluk alıp istifa edeceğin yerde o günü bayram ilan et.

    (bkz: 15 temmuz pişkinlik bayramı)

  • (bkz: (#139058735))

    --- spoiler ---

    @amabisidiycem
    sokaga parkettigin aracin, kici basi cizilecek, aynasi kirilacak diye dert ediyorsan, demek ki sen o aracin adami degilmissin.

    bu arac, milyonluk bir arac da olabilir, 200bin tl lik bir arac da. madem cocugun oynadigi toptan stres olacak kadar darlaniyorsun, git darlanmayacagin, arac patlasa saglik olsun diyebilecegin bir arac al. yani, gidip bi broadway ya da sahin al eski model, sonra aglama sozlukte baslik acip.
    --- spoiler ---

    ne alaka aq?

    yani şu mantığa şu zekaya bakar mısınız parlıyor resmen aq. yani sen iyi bir arabaya binmek istiyorsun bunun için paran da var ama sokakta çocuklar arabana zarar verir diye daha kötü bir araba almak zorundasın.

    işte ben sokakta yürüyüş yaparken köpekler saldırıyor dediğinde, sen de çıkma sokağa o zaman diyen kafalar bunlar. muhtemelen çocuğunu sokağa salangillerden bu da başka türlü savunmak için bu kadar saçmalanılmaz.

  • tam salona girmeden önce yer göstericilerden birinin gelip -o zamanki parayla- elime 1 milyon tl tutuşturması ve başka bir yer göstericiyi çaktırmadan işaret ederek "abi, şu herif bizden para tırtıklıyor galiba.. bu paranın seri numarasını aldık.. yer gösterdikten sonra bahşiş olarak verebilir misin" diye sorması.. benim olur demem, ama sonuç olarak yanlışlıkla cebimdeki başka bir milyonu vermem..

  • kimse yüzde 80 faiz verin demedi ki böyle bir açıklama yapılıyor. enflasyonun ilk yükseldiği zamanlar reel faiz oranını azıcık yukarı artırmak bile bu enflasyon sarmalına girmemizi engellerdi. ülkede %20 faiz varken bir anda doları yükseltip faizleri indirirseniz o enflasyon size bir yıl içinde tuik masalına göre %80 olarak geri döner. seçim zamanı koltuk kapmak için de realiteden uzak açıklamalar duymak insanı çileden çıkarıyor.

  • yazıp yönettiği ilk filmi get out ile iki sene önce herkesi şaşırtan, o yıl en iyi film ve yönetmen dallarında oscar'a aday olup, senaryo dalında da ödülü kapan jordan peele ikinci filmi ile karşımızda. get out'un başarısından sonra bu filme dair beklentilerin yüksek olması sürpriz değil. neyse ki, peele bu beklentileri boşa çıkarmıyor ve modern sinemanın en yaratıcı, en heyecan verici yönetmenleri arasındaki yerini sağlamlaştırıyor.

    dört kişilik wilson ailesinin tatil için gittikleri göl kenarındaki evde, bir gece kendilerine tıpatıp benzeyen başka bir aile karşılaşmaları ve bu klon ailenin hayatlarını cehenneme çevirmesini anlatan hikaye, get out'a göre daha korku ve gerilim yüklü. ancak tıpkı get out'ta olduğu gibi, bol katmanlı ve farklı okumalara açık bir film us. sadece yüzeydeki korku hikayesi de yeterince tatmin edici, ama daha derine indiğinizde birçok sembol ve metafor barındıran bir senaryo var karşımızda. bu nedenle de belki ikinci kez izlendiğinde değeri daha iyi anlaşılacak bir yapım. spoiler vermemek amacıyla, filmin farklı olası alt metinlerine hiç girmiyorum, ama sinemadan çıktıktan sonra üzerinde bir saat konuşulabilecek malzeme var filmde. ve ben böyle filmleri seviyorum.

    jordan peele korku sinemasını çok iyi anlayan ve bir gerilimi yaratmak için sesleri ve müziği çok iyi kullanan bir yönetmen. henüz ikinci filmi olmasına rağmen, sanki kırk yıldır bu işi yapıyormuşçasına kamerasına hakim. bu parlak başlangıç yıllar öncesinin m. night shyamalan'ının hatırlatıyor (the sixth sense ve ardından unbreakable). umarım kariyerinin devamı ona benzemez.

    müzik demişken, yönetmenin get out'ta da birlikte çalıştığı michael abels'ın müzikleri sanki filmin ana aktörlerinden biri gibi. luniz'in ta 1995'ten kalma "ı got 5 on ıt" parçası bu film ile birlikte sanki yeni bir hayat buluyor; artık o şarkıyı duyduğumuzda us'ı hatırlamamamız imkansız, hafiften ürpererek elbette...

  • yaslara gore gerceklesmesi beklenen hedeflerden olusur. her yas araliginda olumlu veya olumsuzluk var. yasanti iyi gecerse olumlu, kotu gecerse olumsuz olur. ornegin, 40-65 yas araliginda yasanti olumluysa uretkenlik, olumsuzsa durgunluk adi verilir.
    insan yasaminin yaslara gore sekiz evresi ve gerceklesmesi beklenen hedefler su sekildedir:

    1. güvene karşı güvensizlik (0-1 yaş)
    cocugun kendisine, anne babasina ve dunyaya guven duygusu gelisir.
    olumlu: umut
    olumsuz: korku, suphe

    2. bagimsizliga karşı kusku ve utanc (1-3 yaş)
    cocuk, kendine guvenini yitirmeden kendini kontrol edebilme yetenegini gelistirir.
    olumlu: bagimsizlik
    olumsuz: ozguven problemi

    3. girişimciliğe karşı suçluluk duyma (3-6 yaş)
    cocuk, etkinliklerde yonelim ve amac kazanmayi ogrenir.
    olumlu: amac
    olumsuz: sucluluk hissi, yetersizlik duygusu

    4. basariliga (çalışkanlığa) karşı aşağılık duygusu (6-12 yaş)
    cocuk, basari ve yeterlilik duygulari kazanir. isbirligi yapma, isi basarma ozel bir oneme sahiptir.
    olumlu: yetenek, gurur.
    olumsuz: asagilik duygusu

    5. kimliğe karşı kimlik karmaşası (12-18 yaş)
    birey, ozdesim yoluyla tutarli benlik kazanir. kendine guvenen, kendinden emin bir kisi olarak yasamini surdurur.
    olumlu: sadakat duygusu
    olumsuz: isyan, mutsuzluk

    6. yakınlığa karşı uzaklık (18-40)
    birey, belirli meslege ulasmak icin calisir. yakin iliskiler kurma yetenegi gelisir.
    olumlu: sevgi
    olumsuz: uzaklik, mutsuzluk

    7. üretkenliğe karşı durgunluk (40-65)
    birey, ailesinin disindaki kisilerle, gelecek kusaklarla ve toplumla ilgilenmeye baslar.
    olumlu: onemseme
    olumsuz: verimsiz hissetme

    8. benlik bütünlüğüne karşı umutsuzluk (65 yaş ve üzeri)
    birey, yasama donup baktiginda bir tatmin hissi duyar. topluma etkin uyum saglayabilen, aranan, sevilen ve sayilan kimsedir.
    olumlu: bilgelik duygusu
    olumsuz: memnuniyetsizlik

    ozet

  • öküz senin babandır it oğlu it. sen öküz oğlu öküz oğlu eşşek oğlusun. oraya gelirsem ağzının orta yerine sıçarım. ibne. pezevenk...

    (bkz: pardon)*

  • bu şehirde doğup büyüyen insanlar vardır. soruyorum size ey gomunistler floransada doğup büyüyen çocukla yozgatta doğup büyüyen çocuğu nasıl eşit yapacaksınız?