hesabın var mı? giriş yap

  • uzun yıllardır var olmayan sistemdir. eskiden normal yazı ile yazar, ayrıyeten güzel yazı yazma dersi diye bir derste el yazısı yazmayı öğrenirdik. birkaç senedir direkt o güzel yazı denen garip yazıyla yazmayı öğretiyorlar ve öğrenciler de bok gibi yazıyor doğal olarak.

  • oğlum tamam yazar adam yanlış yapmış olabilir ama, bir sene önceki entry'i bulup hataları ortaya çıkarıp bir de başlığını açmak kişisel bir garez gerektirir.

    debe editi: bu topraklar üzerinde haksızlığın karşısında olduğu için zarar gören,hayatını kaybeden hiç kimse unutulmayacaktır.

    (bkz: cem garipoğlu'nun suç ortakları)

  • benim çok sevdiğim arkadaşımdır.

    turgut özal zamanında bulgaristan'dan ailesiyle birlikte göçüp gelmiştir buralara.

    maddi imkansızlıklardan dolayı liseye başlayamaz ve kaynakçı çırağı olarak bmc'ye girer. bir kaç sene sonra sonra bmc'de kaynakçı olarak çalışırken liseyi açıktan okumaya başlar. liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavına girer ve 2 yıllık makine bölümünü kazanır. ailesi "sen artık çalışma, okuluna odaklan. biz seni okuturuz" diyerek ellerinden gelebilecek en büyük desteği verirler.

    2 yıllık makine bölümünü başarıyla bitirdikten sonra, dikey geçiş sınavına girer ve dokuz eylül üniversitesi makine mühendisliği bölümünü kazanır. işte üniversiteye girdiği sene 25 yaşındadır bu ellerinden öpülesi arkadaş.

    peki sonra ne mi oldu? mezun olduktan sonra askere gidip geldi ve kaynakçı olarak girdiği bmc'ye mühendis olarak geri döndü. daha sonra isveç'te yaşayan başka bir bulgaristan göçmeni kız bulup evlendi. şimdi isveç'te ikamet etmekte olup volvo'da çalışmaktadır.

    aklıma suriye göçmenleriyle bulgaristan göçmenlerini kıyaslamaya çalışan şorololar geldi de... neyse lan gülüp geçiyorum.

    edit:başlıktaki yeniden yazısını anca farkettim. neyse dursun şu ibretlik hayat hikayesi.

  • ekşide nasıl oluyor da bu kadar az entry giriliyor diye şaşırdım. büyük kitlelerin bazı olayları mış gibi hatırlaması ve iddia etmesi durumu. mesela, pikachu'nun kuyruğunda siyah vardı di mi, yokmuş. miki fare'nin pantolonunda askı da yokmuş. nasıl olmaz ya. daha birçok şey var. güncel olarak konuşulanlara redditte de rastlamak mümkün.

    kimisi paralel evrenler olduğundan bahsediyor, kimisi zaman makinesinin bulunmuş olduğunu, zamanda geriye gidilip bazı şeylerin değiştirildiğini ve domino etkisi olarak bilinçli yapılmasa da değişen minnacık bir şeyin bile kitlelerin anlayabileceği kamusal olaylarda kendisini gösterebildiğini, böylece de farkettiğimizi söylüyor. ikisi de mantıklı olabilir. bunun üzerine psikiyatristler, psikologlar, sosyologlar, fizikçiler... aklıma gelmeyen birçok meslekten insan oturup araştırma yapmalı. bu nedir? niye oluyor? delirticek misiniz lan insanı. ne demek pikachunun kuyruğunda siyah hiç olmadı. nası olmaz vardı. delireceğim.

    edit: reddit pokemon tartışması

    kaç saattir bunu düşünüyorum.

  • mutlu olmaya odaklanmamak,
    kendini başkalarını mutlu etmeye adamamak,
    hayır demeyi öğrenmek,
    beklentilerini minimuma indirmek...

  • bir heves ve bakkal hesabıyla, "sen yazılımı yapsan, ben marketing'i yaparım. aylık 2 bin giderimiz olsa" şeklinde yola çıkılıp, uzun vadeliyi geçtim, kısa vadeli bile bir stratejileri olmadığındandır. ayrıca türkiye dediğimiz ülke de start-up düşmanıdır. koruyup kollayıcı kanunlar yoktur/yetrsizdir. türkiye'de start-up, zengin çocuklarının işidir. bye.

  • kesin yöntem yavaş ve ufak yudumlar ile su içmektir. burada amaç su içtiğiniz an ve hıçkırdığınız anı kesiştirmek. bu yüzden yavaş yavaş içiyoruz ki şişmeyelim. 15-20 saniyenin ardından hıçkırığın gittiğini görebilirsiniz. olmadıysa denk getirememişsinizdir, yeniden usulca su için :) yıllardır bunu yapıyorum ve rast geldiğimde herkese söylüyorum

  • romantik romantik öpüsürken:

    + benim gözlerim acik ha, sinsi gibi.
    - ... <allahim sen sabir ver>

  • birinci agizdan dinledigim sekliyle;
    - cv'nize baktigimizda bizim aradigimiz ozelliklerin hicbirini tasimadiginizi goruyorum, neden bu gorev icin basvurdunuz ?
    - sansimi denemek istedim.
    - peki.. bize soracaginiz bir soru var mi ?
    - evet. madem cv'mden uygun olmadigin anlasiliyordu, neden beni cagirarak hem benim vaktimi harcadiniz hem kendinizinkini ?
    - eeeoooo....

  • (bkz: yurtiçi kargo)

    ararsın açmazlar, şubenin adresini websitelerinden *bulup gidersin yerinde yeller esiyordur, hadi buldun şubeyi gittin suratlar beş karış, her an sorun her an sinir. öf.