hesabın var mı? giriş yap

  • tarihten günümüze demişler de olayların hepsi 1913 - 1928 arası amk.

    abd' ye saldırdığınız için 20 yıldır ülkenizi işgal eden koalisyondaydık demenin kardeşçe bir yolunu bulamadılar herhalde.

  • nikotin sadece sigarada değil, yediğimiz yemeklerde de vardır. hatta sigarayı bırakma sürecinde olan insanların kimisinde nikotin ihtiyacı için bu yemekleri aşerme durumu olabiliyor. öncelikle sigaraya bağımlı hale gelmemize sebep olan nikotin hakkında biraz konuşalım.

    nikotin bağımlılığı, kırılması en zor bağımlılıklardan bir tanesidir. farmakolojik ve davranışsal etkileri eroin ve kokain ile benzer olup uyarıcı ve depresan etkisi bulunmaktadır. bu nedenle strese girildiğinde veya kötü hissedildiğinde direkt sigaraya koşmak gibi bir refleks sergileriz.

    nikotin vücudun ihtiyacı olan bir madde ve sigara kullanmayan insanlar vücudunda bu maddeyi zaten üretiyor. sigara kullanıldığında alınan nikotin vücuda aşırı geldiği için vücudun nikotin üreten kanalları bir süreden sonra kapanıyor ve tamamen dışarıdan alınan nikotine muhtaç ediyor. aslına bakıldığında sigara kullanıcıları biyolojik birer nikotin hastası haline geliyor. bu nedenle doktor kontrolünde tıbbi destek alarak bırakmakta fayda var.
    1 dal sigaranın içinde 0,8mg nikotin bulunmaktadır. bu 1 paket sigara tüketen bir insanın günde 16mg nikotin alması anlamına geliyor.

    bırakma sürecinde sigara içme isteğinizi bastıracak nikotin barındıran yiyeceklere sırasıyla göz atalım:

    1. çaylar
    siyah çaylar 100 ng/g içerirken hazır çaylarda bu oran 285 ng/g'a kadar çıkmaktadır.

    2. patlıcan
    100 ng/g nikotin barındıran patlıcanın 8 kilosu 1 dal sigaradan aldığımız nikotine eşit oluyor.

    3. patates
    diğerlerine nazaran daha az nikotin barındıran patateste 15 ng/g nikotin bulunmaktadır. patates olgunlaştıkça nikotin miktarı azalmaktadır. yeşil ve filizlenen patateslerde ise nikotin miktarı 3 katına kadar artmakta olup büyük çoğunluğunu kabuğunda barındırmaktadır.

    4. karnabahar
    patlıcangiller familyasından olmamasına rağmen 16 ng/g nikotin içermektedir.

    5. domates
    7 ng/g nikotin barındıran domatesin de olgunlaştıkça nikotin miktarı azalmaktadır.

    6. sakız
    normalde nikotin içermeyen sakız, sigarayı ağızda bulundurmayı alışkanlık edinenler için güzel bir meşkaledir fakat eczanelerde 2mg ve 4mg nikotin içeren versiyonları da satılmaktadır.

    bu nikotin barındıran patlıcangiller familyasına ait patlıcan, patates, ve domates ile güzel bir türlü yemeği yapılabilir.

    kaynak: wikipedia
    testcountry

    düzeltme: imla.

  • hırsız alarmı'nın 17. yüzyıldan kalma olan ilk örneklerinden biri edinburgh'da lady stair's close içerisinde bulunur.

    evlerin içerisinde bulunan merdivenlerin bir basamağı olması gerekenden küçük yapılarak eve girme teşebbüsünde bulunan hırsızların bu basamak sayesinde düşeceği ve uyuyan ev halkını uyandıracağı varsayılmıştır.

    ev ahalisi hangi merdivenin küçük olduğunu bildiği için eve giren bir yabancının veya hırsızın haricinde ev ahalisine problem yaratmayacağı düşünülmüştür.

    yöntemin işe yararlılığı konusunda bir bilgim olmamakla beraber ilgili zaman dilimi için fena sayılmayacak bir önlemdir.

    kendi çektiğim fotoğrafı: görsel

    günümüzde kullandığımız hırsız alarmlarının ilk örneği ise 21 haziran 1853 yılında patenti alınarak bostonlu girişimci augustus russell pope tarafından üretilmiştir. görsel

  • "çalışan kesiminin %7'si asgari ücretliyken, şu an %30'unun asgari ücretli olmasını sağladık, onu da bulamayan 3 milyon haneye de her ay fakir fukara fonundan para pompalıyoruz. herkesi bu yoksulluk bataklığına sürükleyip, etrafımızdaki 50-60 bin insanı milyarder yaptık, vergi de vermiyorlar hepsini sizden alıyoruz çok şükür"

    diye devam etmesi gereken açıklama.

  • ümit besen den beklediğimiz bir atak. atmalı şu gölü artık. millet affedilmeyenin üçüncü versiyonuna geçiyor, biz hala tek bir nikah masası na sahibiz. olmaz! kendi yaratıcılık damarları tıkandıysa alsın benden söylesin:

    dul kaldın sen seneler önce
    unutmadım ben seni ömrümce
    bekledim benim olursun diye
    girersin kapımdan gelinliğinle

    ne derlerse desinler senin için
    dul kalmış olsan da sen benimsin
    çocuğuna da çocuğum bilirim
    yeter ki sen benim ol biriciğim

    bunları derken aldım ben haberini
    gelin oluyormuşsun etti mi iki
    damat yine ben değilim başka biri
    bu şarkının ismi nikah masası iki

    nikahına beni çağır sevgilim
    istersen şahidin olurum senin
    bu adam kim diye soran olursa
    allahın piskopatı dersin sevgilim

  • "her akşam yatmadan önce tanri' ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. bir gün tanri'nin çalişma tarzinin bu olmadiğini anladim. ertesi gün gittim ve kendime yeni bir bisiklet çaldim ve her akşam yatmadan önce tanri'ya günahlarimi affetmesi için dua ettim".

    al capone...

  • filistinde taş atan çocukları bağrına basıp o taşa silahla karşılık veren israil ordusuna düşman kesilenlerin, yine taş atan protestocunun polis tarafından öldürülmesine sesini çıkartmayan şakirt sözüdür.

    filistinli'nin taşı mübarek de hopa'lı taş attı diye vurulunca ses çıkartmayalım öyle mi? yiyim sizin müslümanlığınızı, allah anlayışınızı...

    edit: bazı arkadaşlara biraz dokunmuş galiba. neymiş efendim filistinli çocuk yabancı bir askere taş atıyormuş, bu adam kendi polisine. daha kötü değil mi? benim kendi polisim kendi vatandaşını öldürüyor lan. yabancı ülke askeri değil bu. bu ülkenin polisi. niye gocunuyorsun bu kadar. taş attı diye vatandaşını öldürüyor. metin göktepe, engin ceber de bonus olsun size. her şeyi ateist-müslüman ikilemine sokmayın. metin lokumcu o taş atan filistinli müslüman çocuk kadar insan. anlatabiliyor muyum? filistinli çocuk için gözyaşı döküp de kendi vatandaşı öldü diye "oh olsun gominist işte" diyen adam da bir aynaya baksın müslümanlığından önce insanlığını sorgulasın.

    edit 2: başlık başıma kalmış !

    edit 3: listeye mehmet ayvalıtaş, ethem sarısülük ve ali ismail korkmaz'i da ekleyebilirsiniz. simdi anladiniz mi ne demek istedigimi ?

  • bomba patlayınca seçim dönemi başlıyor düşüncesi bu kadar insana hasıl oluyorsa, insanları hainlikle suçlamadan önce bu siyasal islamcı hükümet şapkasını çıkarıp biz nerede yanlış yaptık diye bi düşünsünler, pardon şapkaya karşılardı sarıklarını çıkarıp düşünsünler