hesabın var mı? giriş yap

  • muhtemelen türkiye'nin yer altı kaynaklarından biridir.
    40 milyon dolara ameriklılara satılacaktır.

    yakında mailler fw edilmeye başlanır.

  • haluk bey, çıkın diyin ki "eğer biz bu adamlarla dolaylı yoldan ticaret yapmasaydık, daha başka sorunlarla karşı karşıya kalacaktık" fakat böyle demeyip "kızılay nedir bilir misiniz ? kızılay afet bölgelerine besin sağlar" gibi açıklamalar ve güzellemelerle sizi destekleyen insanları hayal kırıklığına uğratmış oluyorsunuz bilginiz olsun.

    barbunya ve fasulyeyi alabileceğiniz yüzlerce yer varken kızılay'dan almanızın bana göre hiçbir mantıklı açıklaması yok, ben paramın dolaylı yoldan kızılay'a gitmesini istesem zaten kızılay'a bağış yapardım, ahbap'a değil.

    ayrıca "haluk levent ya da ahbap'a laf söyleyeceğinize kızılay'a laf söyleyin, ahbap'ı eleştiremezsiniz" diyen kitle, niye eleştiremiyoruz kardeşim ? kızılay'ı zaten eleştiriyoruz onların ne olduğu belli, fakat ahbap'a "şeffaf harcama" ve param hükümet iştiraklerine gitmesin sebebiyle bağış yaptıysam ve kızılay'dan çadır aldıklarını bile kendilerinden değil de başkalarından öğrendiysem elbette eleştiririm.

    bana kalırsa çadır mevzusu kamuoyuna düşmeseydi, "aslında barbunya ve fasulye de almıştık ya" minvalindeki açıklamaları göremeyecektik.

    edit:ekleme

  • halka hizmet etmek için o anki sorunları konuşmak için gittiğin yerde nutuk çekmeye çalışırsan ideolojin ne olursa olsun sesin kesilir böyle. görevinizi yapın tetikçilik değil.

  • 23 nisan'ın bdp'lilerin bayramı olmadığı doğrudur. eşek kadar adamsınız lan elinizde balonla gezecek haliniz yok ya.

  • yumurtanın kabuğu esasen beyaz olan kalsiyum karbonattan oluşur. bazı kuşlar yumurtalarının daha iyi kamufle olması ya da diğer yumurtalardan ayırt etmeye yardımcı olmak için yumurtalarının dışını bir pigmentle kaplar. görsel

    tavuk yumurtası kahverengi kabuğunu hemoglobinin parçalanması ile elde edilen protoporfirin adlı pigment sayesinde alır.

    yumurtanın kabuğunun kahverengi yada beyaz olmasını belirleyen tavuğun cinsidir. bir dönem kahverengi yumurtaların daha sağlıklı olduğuna dair yanlış ancak yaygın bir inanış yüzünden ticari üretim yapan çiftliklerde kahverengi yumurta yumurtlayan tavuk cinsine ağırlık verilmiştir.

    maran tavuğu olarak bilinen tavuk cinsinin yumurtası maun rengindedir. ancak yumurtanın dışındaki renk kolayca akabildiği için 1930'lu yıllarda bu türün yumurtaları satışa çıktığında insanlar yumurtaların boyanarak satıldığını sanmışlardır. görsel

    bir dönem üretimi pek moda olan ve türlü türlü faydaları olduğu iddia edilerek pazarlanan mavi yumurta (yada yeşil yumurta) şili kökenli olan araucana adlı tavuk ırkının yumurtasıdır. yumurtasının renginin mavi olmasının sebebi genlerinden gelen mavi renk pigmentleridir.

    hazır paskalya da yaklaşmışken (17 nisan 2022) bir de yapay renklendirilen paskalya yumurtalarından bahsedelim. bu yumurtalar soğan kabuğu ile kaynatılıp kahverengi, kırmızı pancar ile kaynatılıp kırmızı, ceviz kabuğu ile beraber kaynatılıp siyaha boyanabildiği gibi gıda boyaları ile çeşit çeşit renklerde ve desenlerle de boyanabilirler. görsel

    bbc science focus