hesabın var mı? giriş yap

  • "büyük başkan" sıfatını layıkıyla taşıyan belki son adam. kendisiyle ilgili naçizane bir anımı paylaşmak isterim.

    mecidiyeköy'den kabataş istikametine doğru yoldayım. otobüs gümüşsuyu yokuşundan inerken itü'nün önünde şöför frene asılıyor. meğer süleyman seba yol kenarında karşıdan karşıya geçmek üzere bekliyormuş. şöför tanıyınca durup yol verdi. seba başkan geçerken dönüp başıyla selam verdi, gülümsedi. boyu posu, koltuk altı çantası, pantolonu gömleğiyle tam bir eski istanbul beyefendisi. otobüste bütün yolcularda bir kıpırdanma, neredeyse kalkıp esas duruşa geçeceğiz.

    böyle de güzel bir adamdı, nur içinde yatsın.

  • rollercoaster tycoon gibi mülayim bir oyunda, yüzlerce insanın ziyaret ettiği parkı kapıyı kapatmak suretiyle açık cezaevine dönüştürmek, ziyaretçileri suya atarak boğulmalarını seyretmek veya hatalı roller coaster tasarımlarıyla trenlerin havalarda uçmasını sağlamak gibi sadist eylemler de oyunun amacından fazlasıyla sapıldığını gösterir.

  • "almanya yenilgisini unutturacagiz" diye buyurmustu hiddink bu mac arifesinde. unuttuk valla. hakliymis adam. isini biliyor.

  • şu tweet'te iddia edilen durum.

    normalde haris, kıskanç, haset biri falan asla değilim. ama bir kadının 1 yıl evli kalıp boşandığı erkekten ayda 125 bin tl nafaka alması bana çok ağır geliyor.. gerçekten yüzleşemiyorum bu durumla.. gözüme evine ekmek alamadığı, atanamadığı için hayatlarına son veren insanlar geliyor. çok üzülüyorum, kahroluyorum.

  • ancak gerizekalıların kurşunlanma olayına bağlayabileceği tshirttür. en fazla hande yener'in balondun söndün gibi bir şarkısı vardı ona bağlayabilirsiniz bak ama kurşunlanma olayına bağlamak için tekrar söylüyorum ağır gerizekalı olmanız yada sürekli kendinize mağduriyet aramanız gerekmekte.
    tahrike ve ağlamaya yer arayan taraftar yine iş başında anlaşılan, yine bir gün kendilerine mağduriyet çıkarıyor.

    ciddi olmak gerekirse tshirt fenerbahçe'nin 5 yıldızlı tshirtüne gönderme yapıyor, verilmek istenen mesaj sizin 5 yıldızınız balondan ibaret ve galatasaray tek tek söndürüyor. ama siz ağlamaya devam edin tabiki yinede anlayacağınızı sanmıyorum.

    edit: bak hala iğneyi kurşun olarak gören öküzler var.

  • ''sanatçıya bir şey söyleyeme, siyasetçiye bir şey söyleyeme, sporcuya bir şey söyleyeme, nasıl ülke kardeşim burası?'' diyerek duygu ve düşüncelerime tercüman olmuştur.

    ayrıca yalnız milli takıma değil aynı zamanda nepotizme, faşizme ve iş ahlâkından yoksun herkese verilmiş; sosyal nitelik taşıyan bir ayar olarak da kabul görebilir.

  • roma tarihi ile ilgilenenlerin üzerinde çok durmadıkları savaş lordu. oysa getorix tüm kelt kabilelerini tek kılıç altında toplayabilmiş, roma'nın hannibal saldırılarını durdurabilmek amacı ile benimsedikleri her şeyi yak ve düşman ordularının ikmalini akamete uğrat stratejisini tüm galya topraklarında ki savaş beylerine benimsetmeyi başarmış önemli bir generaldir.

    alesia savunmasında kendisini yenilgiye uğratan roma ordusunu hafife alması kesinlikle değildir. ilk gençlik yıllarında roma ordularında lejyoner olarak görev yapmış, ilk elden ordunun neler yapabileceğini deneyimlemiştir. fakat jül sezar'ın imkansızı isteyen cüretini ve cesaretini imkansızlık dairesinde hafife alması sonunu getirmiştir. galya topraklarının fethini tamamlayan, hatta bir yüz yıl geçmeden tüm galya toplumunun roma yaşam tarzını romalılardan daha fazla benimsemesine neden olacak olan getorix teslimiyetinde, sezarın hakkı sezar'a verilmelidir.

    roma ordusunun alesia önlerinde kurduğu hendeğin bir benzerinin çok kısa bir sürede ikincisinin dışarıdan gelebilecek saldırılar için kurulması, hendekler arasında dönem teknolojisi olarak bakılabilecek dikine çok yönlü çivilerin tüm alana dağıtılması dolayısıyla kuşatmayı yarabilecek hızlı bir süvari çıkarmasını imkansız hale getirmiş, bir dönem roma ordularının beslenememesi için güdülen her şeyi yak, yok et stratejisi tersine işlemeye başlamıştır...

    cumhuriyetin ilk yıllarında, isminden yola çıkılarak türk olduğu yönünde saçma sapan araştırmalara konu olmuş bir isimdir ayrıca. müzmin hastalığımız o günlerden hatıra sanırım.