hesabın var mı? giriş yap

  • olay 2 ağustosta malatya park avm vatan bilgisayar şubesinde meydana gelmiştir!

    serebral palsi rahatsızlığı olan bir arkadaşım . kendisi bir kamu kuruluşunda bilgi işlem bölümünde çalışıyor. vatan bilgisayarın malatya park şubesine navigasyon cihazı almak için gidip reyon görevlisinden cihazlarla ilgili bilgi almak istediğinde reyon görevlisinin alay içeren ("sen bunun ne işe yaradığını biliyor musun ki, sana ne? ne yapacaksın? neden soruyorsun?) ifadelerine maruz kalmış. başka bir görevliden yardım istediğinde de benzer durumla karşılaşmış. mağaza görevlisi ile görüşmek istemiş ancak görüştürülmemiş. isimlerini almak istediğini onları şikayet edeceğini söylediğinde ise isimlerini vermedikleri gibi hakaret içeren sözler sarfetmişler. olayı kızkardeşi ile paylaştıktan sonra mağaza yöneticisi ile görüşülüp gerekirse olay saatindeki kamera kayıtlarının incelenerek ilgili kişilerin tespit edilmesi talep edilmesine rağmen 1.5 aydır herhangi bir geri dönüş olmamıştır.
    doğum sırasında yaşadığı bir şansızlık yüzünden bir takım zorluklarla karşılaşan ama pes etmeyip mücadele eden, yıllar süren fizyoterapi ve çeşitli eğitimler sonucu kendi ayakları üzerinde durmayı başaran arkadaşımın tek isteği kendisinden özür dilenmesi. yaşadığı bu olayı başkalarının da yaşamaması için ilgili personelin gerekli dersi alması gerektiğini düşünüyorum!!!

    edt: #vatanbilgisayarözürdile

    mağaza müdürü
    açıklama olarak personel vatandaşı anlamadığı için cevap veremediğini vatandasında sinirlendiği olayın bu şekilde vuku bulduğunu , ilgili personelin yazılı savunması alındığını söylemiş.

    soru 1- personel engelli vatandaşa " sen neden soruyorsun ki? anlıyor musun bunlardan? dedi mi? demedi mi?

    soru 2- birinin konuşmasını anlamadıgında; anlamadım bir daha söyler misin dersin? yoksa sen bunlardan anlar mısın? neden soruyorsun mu dersin? bu cümle kuruldu mu kurulmadı mi? navigasyon cihazı ile ilgili bilgi istendiğinde reyon görevlisi sen anlar mısın? neden soruyorsun dedi mi? demedi mi? bunu sadece münferit olarak bir kişi mi söyledi yada diğer görevli de benzer tavrı sürdürdü mu?

    soru 3- vatan bilgisayar gibi bilişim sektöründe yer alan ve avm de magzası bulunan bir firmanın mağazasının her noktası güvenlik kamerasının kayıtları altındadır. tartışma anı kameralara mutlaka yansımıştır. olay kendi anlattıkları gibi ise kamera kayıtlarını vatandaş girdiği andan çıktığı ana kadar olan kısmı, hiçbir kesinti uygulamadan yayınlayabılırler mi?

    soru 4- vatan bilgisayarın tüm telefon konuşmaları kayıt altındadır. ılgılı aileye hangi gün ve saat kaçta konu ile ilgili dönüş yapılmış? ne söylenmiş? acaba böyle bir arama ya da geri dönüş yapılmamış mi? ben tekrar sormama rağmen böyle bir dönüşün yapılmadığı söyledi.

    soru 5- yazılı savunma sonrasında karar olarak ne verilmiş?

    bu soruların yanıtları yok. şuan firma savunma durumuna geçti. bu da güzel. en azından hata yaptıklarını anladılar. en az zararla durumu kurtarmaya calısyorlar. ama gerçeklerı carpıtmak yerine keşke evet malesef böyle bir olay yaşandı. ılgılıler cezalandırıldı diye bilseler. ya da hayır böyle birşey yaşanmadı. olaylar şu şekilde oldu? bu da kanıtı denilse.

  • araç (ve dolayısıyla onunla aynı hızda olan adam ) çok yüksek bir hızda ilerlemiyorsa, adam havuzun içine düşer... bunun nedeni momentumun korunumudur... yani kabaca ifade edersek, atlama anında adamın hızı da aracın hızıyla aynıdır ve bu hız korunur... ancak burada havanın oluşturduğu sürtünme de bir etkendir (hava direnci) ve adamın bir miktar daha geriye düşmesine yol açar... ne kadar geriye düşeceği aracın (ve adamın) hızına bağlıdır... bu nedenle, eğer araç (ve dolayısıyla adam) çok yüksek bir hızda ilerliyorsa havuzun dışına da düşebilir...

    tanım: hız, göreceli hız, momentum, momentumun korunması, hava sürtünmesi (direnci) konularına aşina biri için kavranması kolay bir sorudur...

  • dün ustream'den yayın yapan birini izliyorum. semt nişantaşıydı sanırım. insanlar maskeli, gözlüklü, gazdan göz gözü görmüyor. bir yanda yaralılar var, polis sürekli saldırıyor, ortam gergin.

    birden sokağın başından maskeli, baretli, elinde poşetle bir genç belirdi ve çok samimi bir sesle

    "arkadaşlar kola isteyen var mı?" diye bağırdı.

    belki orada olsam lan şimdi ne kolası zaten ortalık karışık diye düşünebilirdim ama, öyle içten sordu ki ben ekran başında gülümsedim. olm ne tatlı insanlarsınız ya.

  • lan bu dışarda yemek yemeyin salçalı makarna yapın evde yiyin diyen mal sürüsü sosyal hayat, eğlence, gezme tozma, stres atma vs'den zerre anlamıyor. bira pahalı, evde yapın. rakı pahalı, etil alkol. sinema pahalı, kaçak izle. iphone pahalı, reedmi al. et pahalı, tavuk taşşaa ye. tatil pahalı, köye git. sigara pahalı, içme. araba pahalı, otobüse bin, anandan arabayla mı doğdun? ledtv pahalı, tüplü neyine yetmiyor? koltuk zamlandı, bir yıl yerde otursan ölmezsin. damacan su kaç lira oldu? suyu da az iç amk. umumi tuvalet pahalandı, gel ağzıma sıç.
    allah belanızı versin sizin. sizin yaşadığınız şey hayat değil ama siz anlamıyorsunuz, anlamayacaksınız.

  • mezunlarının ne kadar iyi yerlere geldiği basit birer linkedin araması ile görülebilen bölüm.

    linkedin'de bir üniversitenin sayfasını açıyorsunuz, soldan alumni/mezun sayfasına giriyorsunuz, gelen grafikten bölüm adına tıklarsanız sadece o bölümden mezun olanların istatistiklerini getiriyor. bknz. boğaziçi bilgisayar

    türkiye'deki üniversitelerde bilgisayar mühendisliği/bilgisayar bilimleri ayrımı olmadığı için her ikisi de seçerseniz daha sağlıklı veri elde edilebilirsiniz.
    özeti şu şekilde:

    mezun sayıları
    -----------------------
    odtü 5086
    itü 3874
    boğaziçi 3632
    bilkent 3494
    sabancı 1482
    koç 1257

    mezunların yüzde kaçı yurtdışında yaşıyor
    ---------------------------------------------------------
    boğaziçi %41
    koç %40
    bilkent %39
    odtü %38
    sabancı %35
    itü %30

    mezunların kaç tanesi google'da çalışıyor
    --------------------------------------------------------
    bilkent 66
    odtü 66
    boğaziçi 61
    koç 17
    sabancı 17
    itü 14

    mezunların kaç tanesi/yüzde kaçı big five (google, microsoft, amazon, apple, facebook)'da
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
    odtü 231 / 4.5419%
    bilkent 218 / 6.2393%
    boğaziçi 189 / 5.2037%
    itü 69 / 1.7811%
    koç 63 / 5.0119%
    sabancı 58 / 3.9136%

    mezunlar en çok hangi şirketlerde
    ---------------------------------------------
    bilkent - google, microsoft, aselsan, havelsan, amazon
    boğaziçi - google, microsoft, siemens, amazon, turkcell
    itü - siemens, turkcell, garanti, yapı kredi, aselsan
    koç - microsoft, google, yapı kredi, turkcell, facebook
    odtü - aselsan, havelsan, microsoft, google, taı
    sabancı - google, microsoft, akbank/yapı kredi, siemens/amazon/garanti/turkcell

  • orantısız zeka göstergesidir.
    bu ülkenin yobazı haggaten gerizekalı arkadaş. gerizekalılığın bir dibi olsaydı orada türk yobazı olurdu. ekşi sözlük de bildiğin gerizekalılığın prim yaptığı bir yer işte.

    maymun-insan, kaburga kemiği-kadın meselelerine hiç girmeyeceğim. durum şu. ateistler maymunun değil onun atasının milyonlarca yıl evrim geçirdikten sonra insan olduğuna inanır. bildiğin maymunun birkaç yılda insan olduğuna değil.
    salaklar.