hesabın var mı? giriş yap

  • şeriatçı taliban'ı atatürk'e benzeten birinden başka türlü bir açıklama beklenemezdi zaten.

    asıl bu kaçkınları ülkeye dolduranlar abd'nin bop projesine hizmet etmektedir ve abd ve ab'nin taşeronluğunu yapmaktadır.

    koltukta kalma karşılığında mültecileri türkiye'de tutma pazarlığı yapanlar amerikancı olmuyor da, bunların kendi vatanlarına dönmesi gerektiğini savunanlar mı amerikancı oluyor? hadi oradan!

  • düz adam cikarimi yapacagim simdi. kore yapimi olan ve globalde cok ses getiren bir diger yapip parazit filmiydi. iki yapimin da ortak konusu fakirlikten kirilan insanlarin zengin olma cabasi diyebiliriz. buradan yola cikarak korede ciddi bir gelir adaletsizligi oldugu cikarimi yapabilir miyiz?

  • "avrupa birliği neden mültecileri almıyor" gibi abuk sabuk bir rte beyanından daha mantıklı olan bir cümle.

  • uzun metraj epik gif. sanatçı içsel kaygılarının yarattığı sanrıları özbiçimsel keza straforbiçimsellalkladşlkjalj. lan bune bok gibi.
    emeğe saygı. musluk altında büyüyen bebelere sevgiler.kips.

  • konu: kulüp başkanı hakemi arar mı?

    sinan engin: arar kardeşim. ben bile aradım. hocam bizi ezdirme deplasmanda, güzel maç yönet vs.

    ahmet çakar: yemini billah ediyorum, ben bir kez aranmadım.

    sinan engin: hocam sen hakemlik yaparken cep telefonu mu vardı?

    ahmet çakar: mavi ekran

  • başlık: ne kadar ali şan'sınız testi

    entry:

    1) omuzunuz var mı ?

    a) yok
    b) var

    2) içinizde saçma sapan bir neşe var mı ?

    a) var
    b) yok

    3) sabah programı yaptınız mı?

    a) evet
    b) hayır

    4) at hırsızına benziyor musunuz?

    a) evet
    b) hayır

    a lar çoğunluktaysa ali şan'sınız.

  • ben burada ortağa değil katil olan adama aciyorum keşke ikisinin de dünyasını mahkemelerde karartsaydi ama başa gelmeden konuşmak kolay

  • messier 74, ngc 628 ya da phantom galaksisi olarak bilinen galaksinin fotoğrafıdır.

    görse

    hubble ve webb karşılaştırması: görsel

    messier 74 (veya ngc 628), balıklar takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 30 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan büyük bir sarmal gökadadır. pierre méchain tarafından eylül 1780 tarihinde keşfedilmiştir. daha sonra keşfini gökadayı kataloğunda listeleyecek olan charles messier'e iletti. gökada açıkça tanımlanmış iki sarmal kol içerir ve bu nedenle büyük tasarım sarmal gökadaların prototip bir örneği olarak kullanılır. düşük yüzey parlaklığından dolayı amatör gökbilimcilerin gözlemlemesi açısından en zor messier nesnelerinden birisidir. nispeten büyük açısal (görünür) boyutu ve gökadanın karşıdan görünmesi, sarmal kol yapısını ve sarmal yoğunluk dalgalarını incelemek isteyen profesyonel gökbilimciler için ideal bir nesne haline getirir. m74'ün yaklaşık olarak 100 milyar yıldıza ev sahipliği yaptığı tahmin edilmektedir.

    webb'in keskin görüşü, m74'ün görüntünün merkezinden dışarı doğru kıvrılan görkemli sarmal kollarındaki hassas gaz ve toz iplikçiklerini ortaya çıkarmıştır. nükleer bölgedeki gaz eksikliği, galaksinin merkezindeki nükleer yıldız kümesinin belirsiz bir görüntüsünün ortaya çıkmasını sağlamıştır.

    görüntüleme james webb uzay teleskobunun orta kızılötesi aracı (miri) ile alınıştır. bu gözlemler, phangs işbirliği ile yakınlardaki 19 yıldız oluşturan gökadanın kızılötesinde haritalandırılması için kullanılacaktır. bu galaksiler, nasa/esa hubble uzay teleskobu ve yer tabanlı gözlemevleri kullanılarak zaten daha önce gözlemlemiş ve gözlemlenmeye devam edilmektedir.

    kaynak: esa, wiki