hesabın var mı? giriş yap

  • oldukça eğlenceli oyunlar eşliğinde içilebilecek içki. iskambil destesinden çekilen kartlar sonucu oynanını favorimdir ki bu oyunun bir adı var mıdır bilemiyorum. ayrıntılarını da yazayım tam olsun.

    tüm deste ortaya koyulur. oyuncular sırayla desteden kartları çekerler. her kartın bir anlamı vardır.

    as, 2 ve 3 'ü çekenler bir shot içerler.
    4 , 5 ve 6 çekenler masadakilerden istedikleri birine bir shot içirtirler
    7'yi çeken kart ki bu kartı çeken kartını saklar bir hareketi kimseye çaktırmadan tekrarlar. olayı en son çakan ve o hareketi son tekrarlayan bir shot çeker.
    8: jokerdir istersen o an içeceğin shot'tan yırtarsın istersen kalkması yasak olan masadan kalkabilirisn.
    9: en bi müthiş karttır. kelime yasaklama özelliği olan bu kart sayesinde ortamda en çok kullanılan kelime yasaklanır. artık o kelimeyi her telafuz eden bir shot içer. bir yerden sonra konuşma imkanınız kalmaz.
    10: şarkı söylemek lazım kartı * bu kartı çeken kişi bir şarkıya başlar diğerleri sırayla devam eder. kim ki şarkıyı söyleyemez ayvayı yer. bir shot çeker.
    joker: oyunun dönme yönünü ters çevirir. böylece o kişiden bir sonraki kişi kart çekmekten yırtar
    kız: marka söylemece. bir marka söylenir örneğin araba markası opel sırayla herkes marka söyler. kimde tıkanırsa bir shot içer.
    kral: 7 ile birlikte saklanan diğer karttır. bu kartı olan kişi çaktırmadan masadan birine bir soru sorar. eğer karşıdaki ya da masadaki başka kişi atlayıp bu soruya cevap verirse bir shot içer.

    oyunun yan etkileriyse bir yerden sonra herkes mala bağlar. yasak kelimeler yüzünden mamafih diye konuşulmaya başlanır hatta bir yerden sonra susulur. kimse kimseye güvenmez sorulara cevap gelmez 7 çıkmıştır diye herkes önünde kapalı kart duran arkadaşın hareketlerini maymun gibi tekrarlar. sandalyeden düşülebilir sonra. ama eğlencelidir.

  • facebook'ta "bugun 30bin buyukbas hayvan katledilmis" diye durum girdim. eski sevgilim "hala yasiyor olmana sevindim" yazmis altina.

    vay arkadas.

  • var olan ve native speaker olmayanlar arasında en çok hataya sebep olan farktır.

    home: genel olarak yaşam alanı. bu bi tren vagonu falan da olabilir.
    house: müstakil ev.
    apartment: apartman dairesi

    mesela apartman dairesine house diyemezsiniz. ama home diyebilirsiniz.
    aynışekilde house da home 'dur.

    ama home dendiği zaman neyin kastedildiğini anlamak için house mu apartment mı diye sormanız gerekebilir.

    edit:
    yoğunlukla " flat nerde hacı" diye mesaj aldım.
    flat'i de ekleyelim madem.

    flat: yoğunlukla her odası aynı seviyede bulunan mimariye sahip mekanlar için kullanılır.
    house kavramı hem ingiltere'de hem amerika'da genelde dubleks olur ya da bi bodrumu falan bulunur. o yüzden çok fazla flat denmez.
    eğer house 'un bodrumu yoksa ve sadece zemin katı varsa ona flat denilebilir. fakat bu özelliğe sahip bi mekan çoğunlukla apartman dairesi olduğu için apartment 'a da sıklılkla flatdenir.
    adı üstünde; flat. düz. plaka.

  • bir adam et yemeğinin yanında ekmek yemiyorsa zengindir arkadaşım, net.

    bir de bir tabağa komple antep koyup aralıksız happıdı huppudu yiyebiliyorsa da zengindir.

    benim bunlardan başka harhangi bir kriterim yok.

  • biz demirellerden, türkeşlerden milliyetçilik dersi almayız.
    sevgili kardeşlerim;
    biz milliyetçiliği; sokak duvarlarına değil,
    kıbrıs'ın topraklarına,
    ege'nin deniz yataklarına yazmışız.
    biz milliyetçiliği batı anadolunun haşhaş tarlasına yazmışız...

    bülent ecevit. 1974.

    ek: https://youtu.be/loskhxdvcdc

  • zamanında kardeşim sormuştu nasıl tarif edeyim berbere diye...
    o zamanlar ilkokuldayız tabi, "3 e vur ama önleri makasla kes, biraz bırak" de demiştim.
    akşam berberden geldiğinde evde kıyamet koptu. biz ailecek yumurta kafa olduğumuz için kısa saç hiç ama hiç gitmez bize. tabi bu full 3 numara ile gelince peder kızdı biraz serseri mi oldun diye. meğer bizim ufaklık berbere "abi 3e vur... (ıh)...(ıh).." derken daha devamını getiremeden amca önden daldırmış makineyi.
    durum böyle yani, berberler çakal. 3'u duyduğu an önden makineyi sokar. ee 2 dakikada kim 10-20 lira kazanmak istemez ki.

  • proloteryanın sınıf mücadelesinin laiklik kavrayışı ve laiklik mücadelesi açısından da bir örnektir.

    komünün laiklik mücadelesi konusundaki tutumunu, engels ve marx'tan alıntılayarak yazarsak; 2 nisan günü komün, din ve dini kurumlar ile devleti tamamen ayırmış, din işleri bütçesini kaldırmış; bütün kiliseler kamulaştırıp dini görevliler "öncelleri olan havariler gibi, inanların sadakaları ile yaşamak üzere, özel yaşamın dünya işlerinden dingin elçekmişliğine" gönderilmişlerdir. gene bir kaç gün sonra; bütün dinsel simge, dua ve dogmaların, kısacası "herkesin bireysel vicdanı ile ilgili her şeyin" okullardan uzaklaştırılması kararlaştırılmıştır.

  • yeni sezon için kendilerine tavsiyem şunlar olacak;

    -behzat ç işler güçler gibi dizilerin yayın haklarını alsınlar. "parası ile bile izlerim" diyenlerdenim vericem abi parasını. eski bölümleri izlemek pahasına da olsa veririm yani. bi düşünsünler.

    -çarşı, fenerbahçeden ve tek yumruktan birer temsilci secilsin onlar da her hafta değişsin ve maçları kimseye yaranmadan yorumlasınlar.. tatlı rekabet sınırları içinde.

    -her gün haber bültenine redhackten o karizmatik sesli bilge adam bağlanıp son gelişmeleri versin.

    -ramazan, kandil gibi günlerde samimiyetsiz yayın yapanlardan farklı bir şeyler yapsın. misal bulamadım her samimi öneriye açığım.

    -tüy dökücü reklamı kalsın, kollarımdaki kıllar için lazım onlar.

    -annem ve diğer teyze topluluğu için öğlenleri pratik bilgiler veren (canan ergüder favori adayım) ve kadınların isterse neler yapabileceği temalı programlardan birine el atsın. mesela kadınların yaşadıkları sorunlara nasıl çözümler getirilebilir temalı.. düşünün işte kadınları uyutmayan bir yayın hayal edin?

    - erkekleri unutmadım! sizin için pazar günleri western ve neyşınıl coğrafik konseptli yayınlar yapılsın halka ağaç sevgisi tümden aşılansın.

    aylık 10 tl basarak reyting rekoru garantisi ile açıyorum teklifimi beyler. bi düşünün bence halk tv yönetimi. hem siz kazanın hem de biz.

    yoğun istek editi: ali ihsan varollu kelime oyunu.. nasıl unutmuşum büyük özür diliyorum tüm izleyicilerden.