hesabın var mı? giriş yap

  • zavallı kedi ölümü beklediği için sessiz ve sakin durmaktadır. kediler öleceklerini anladıklarında mümkün olduğunca tenha ve kuytu bir yerde yalnız ölmeyi tercih ederler. (bu yüzden mesela mahallenin kedisi bir anda yok oluverir ve cesedi ortada görünmez; ev kedileri de öleceklerini anladıklarında bir yolunu bulur evden kaçarlar).

    görüntülerdeki şanssız kedi de bulunduğu içler acısı durumda yalnız ve sessiz ölümü beklemek istemiş ancak en fazla dolabın altına kaçabilmiş. orada kimse tarafından görülmeden ölmek isterken rahatsız ediliyor, kuyruğundan tutup dışarı çekiliyor. bunu bile fazla görmüşsün hayvana pislik herif.

  • yunan akut'u emak, hatay'a yardım amaçlı gönderilmişti. bugünkü çalışmalarda bir kızı enkazdan canlı kurtarmaya çalıştılar ancak başaramadılar, daha sonra kızın 6 yaşındaki küçük kardeşini kurtarmayı başardılar ve gözyaşlarına boğuldular.

    bu hayatta insan hayatından daha değerli bir şey yok. aylardır saçma sapan konulardan birbirlerine atıp tutan iki ülkenin siyasetçilerine bu manzarayı göstersek umarım yeter.

    https://twitter.com/…kis/status/1622956410555232257

  • hemencecik ilk izlenim yazayım, kısa kısa.

    ilk cümlem şu olsun: muhteşem bir atmosfer var, muhteşem! aşık oldum oyunun dünyasına. safkan bir cyberpunk dünyasındasınız. hiçbir şey sırıtmıyor. benim için bu oyunun en kusursuz tarafı bu: atmosfer.

    teknik kısım bende söylendiği gibi çıkmadı. bug dolu, performansı kötü filan değil. intel i5 8600k işlemci ve nvidia geforce rtx 2080 super ekran kartıyla 1080pde ultra ayarlarda 75-90 fps alıyorum ve oyundaki buglar olabildiğince küçük, minor buglar. 3 saat oynadım ve şu ana kadar canımı sıkacak tek bir bug bile yok. fps drop yaşadığım yerler genelde bir mekana ilk girişlerdeki yükleme sahneleri. ssd kullandığım için bu drop süresi çok kısa oluyor. onun dışında sıkıntı yok.

    corporate guy olarak başladım ve şimdiye kadar hikaye gerçekten çok iyi, oyunun her yanı ayrıntı ve lore dolu. havaya girmek için çok uğraşmanıza gerek yok, sizi içine alıyor. spoiler vermeden şunu diyeyim, deus ex filan bunun yanında çocuk oyunu gibi kalıyor.

    grafiklerde bariz bir downgrade söz konusu. bu tartışmaya kapalı bir tespit. daha iyisi olabilirdi, olmamış. ek olarak: dlss ve ray tracing olmadan bu oyun performansından ve atmosferinden biraz kaybeder gibime geliyor. amd bunlara acilen alternatiif çözümler sunmalı.

    son olarak: wake up samurai. we have a city to burn!

  • — hangi bölümde okuyordun sen?
    — kütüphanecilik bölümü.
    — peki bitirince ne olacak? kıdem alınca bir üst rafa mı çıkıcan nedir?

  • esnafların yaptığı haber sitesinin hoşuna gitmiş olacak ki, ihbarı yapan kişinin ad soyad bilgisini olduğu gibi yayınlamışlar.

    alenen dürüst vatandaşın hedef gösterilmesi hadisesi olmuş.

  • "cardiffe handikapli 1 verdim tüpgazi açtim çakmakla evin içinde dolaniyorum"

    ek: cardiff ilk yarı 1-0 mağlup.

  • çok terbiyesizce olabilir. en güzeli askeriye içine sokmaktır, askerden ne istiyosun durup duruken.

  • gencler gundem bunlar olmali. millet parasizliktan sebze bile yiyemiyor. devlet de hazir sebzeyi halka ulastiracak organizasyondan bihaber. tarim bakaninin istifasini bugun istiyorum bir vatandas olarak. arkadas ulkeye sirk falan dedik ama kaliteli bir sirk olarak kalsin bari.

    eksici piclerden de ricam lutfen mevzuyu sulandirip ne kadar espirituel oldugunuzu burada kanitlamamaniz. adamlarin senelik emegi tak diye cope gidiyor lan. 5 liralik durumunuzun ekstra yogurtlu sosu degil bu.