hesabın var mı? giriş yap

  • ekşicinin teki yazmış "bugüne kadar yapılmış en ileri seviye müziği yapıyor adam , resmen türkçe rap i ileriye taşıyor " diye.

    afedersiniz de bilgisayara şarkı söyleten adama en ileri falan denmiş. düz yazıyı okuyor kalanını yazılım yapıyor sizin de dibiniz düşüyor.

  • kalktım allah, indir beni
    nur içine uçur beni
    can bedenden çıkmadıkça
    imanla ulaştır beni

    taktım kemerimi, oturdum koltuğuma
    hostesler şahit olsun dinime imanıma

    yedi melek sağıma, yedi melek soluma
    bismillah diyerek, süzülürüm fezada
    duamı ederek, indim havalimanına
    hostesler şahit olsun dinime imanıma

  • gasp, darp, tecavüz ve ırkçılıkla harmanlanmış bir olay. fransa zaten yükselen le pen ırkçılığı ile mücadele ediyorken buyur buradan yak..

    (bkz: http://www.ntvmsnbc.com/id/25510449/)

    3 türk kardeş, fransa'da bir kıza 2 saat boyunca tecavüz etti. 3 kardeşin kanlar içinde bıraktığı kızın polise verdiği ifade sayesinde yakalanan gençler, ifadesinde "türk olsaydı tecavüz etmezdik" dedi.

    akılara ziyan kafa yapısına sahip bu türk kardeşler ortadayken , sonrasında da misafir sever millet, hoşgörülü din, dejenere olmuş avrupa gençliği zırvaları hiç mi hiç çekilmiyor.

  • "kız aynı yolculukta 3 kez boş koltuğa oturup, 3 kez yaşlılara yer verdi. resmen sevap şov yapıyor şu an. tek yolculukta cenneti garantiledi."

  • tipik akepe seçmeni. ne dinliyor, ne anlıyor, ne izlemek istiyor. ille de tutunduğu, inandığı her neyse, sorgulamadan körü körüne bağlı kalmakta ısrar ediyor.

  • rick and morty s05e02'de karşımıza çıkan bir tanım.

    bölüm yayınlanmadan öncesine yönelik google'de arama yaptığımızda karşımıza bir şey çıkmıyor. yani pek yaygın olan (ya da en azından var olan) bir kullanım değil.

    cascade sözcüğünü ise half-life'ta gordon freeman'ın xen kristalini test etme çalışmalarında ortaya çıkan kontrolsüz ve geri döndürülemez portal açılışlarının başladığı bölüme verilen isimden hatırlıyorum. (bkz: resonance cascade)

    --- spoiler ---

    r&m'e dönecek olursak, okuduklarımdan asimov cascade ile bölümde de decoy'ların (klon değil haha) birbirini öldürmeye başlaması, bunun geri döndürülemez bir chain reaction'a dönüşmesini tanımladığını anladım.
    bir şekilde rick'ler kendi yarattıkları decoy'ların öldürülmeye başladığını fark ediyorlar ve anlaşılan her biri bir asimov cascade oluşacağını varsayarak bir savaşın içine giriyor ve decoy olduğunu varsaydıkları diğerlerini öldürmeye başlıyorlar.

    kimin decoy kimin gerçek olduğunu tabii ki bilmiyoruz. bölümdeki rick'lerin de bilip bilmediğini bilmiyoruz, zira her biri kendisinin gerçek olduğunu ve diğerlerinin kendisinin yarattığı bir decoy olduğunu ya da kendisinin yarattığı decoy'un yarattığı bir başka decoy olduğunu (bu böyle gidiyor) varsayıyorlar ve günün sonunda amaç kendi survival'ları için diğerlerini öldürmek.

    newsweek burada şöyle bir referans vermiş: decoy'ların kendi survival'ları için diğer decoy'ları öldürmeleri asimov'un 3. yasasına (yani robot'un kendi güvenliğini koruması yasası) uygundur.

    özetleyecek olursak, tüm rick'ler kendisinin gerçek olduğunu düşünüyor. kendisinin gerçek olmadığını düşünse bile diğer rick'lerin de gerçek olmadığını düşünüyor. her iki durumda da hayatta kalmak için diğerlerini öldürmek zorunda çünkü asimov cascade başladı ve tüm rick'ler ölmemek için öldürmeleri gerektiğini varsayıyor.
    --- spoiler ---

    son olarak decoy nedir?
    decoy, hayvan avlarken kullanılan av. google'a yazınca çakma ördek fotoğrafı çıkıyor.

    teşekkürler.

  • yetişin adam s.kiyorlar... ortamlarda yıllık enflasyon %54 dersiniz. zaten alınması başlı başına haraç kesmekken 50 tl'den 150 tl'ye çıkarılmış.

    10 yıllık pasaport 1.703 tl, vizeler 80 euro, 160 usd, 495 usd (schengen, abd, uk), kurlar beceriksizlikleri yüzünden zaten zirvede. bu harç, okumuş, yurt dışı gezecek vizyonda kişilerden (ki kendi seçmenlerinin çoğu bu tanımın dışında) insanlardan kesilen resmi haraçtır.

    dolar ve euro ile karşılığını hesaplayıp aklamaya çalışmasın kimse. ülkeden çıkmak için para alıyorlar sizler de "alt tarafı x dolar, y euro" diyip duruyorsunuz. 1 tl de olsa aptalcadır, 1.000 tl olsa da... her şeyden önce de haraçtır...
    _
    yandaşlar saltanatı döneminde her şey başıboş kalmış, rüşvet alıp başını gitmişti. devlet israf içinde yüzerken, halk ağır vergiler altında eziliyor, hukuk işlemiyor, ekonomi yürümüyor, kargaşanın müsebbibi olan siyasal islamcılar ise keyiflerine bakıyor, ekonomiden başka her şeyle ilgileniyorlardı.

    saraylarda smoothie içiliyor, âlem yapılıyordu. esnaf haraca bağlanmıştı. memurlar tek adam adına haraç topluyordu...

    edit: "bu parayı ödeyemiyorsan yurt dışına çıkma" sığlığında entryler görüyorum, hatta benzer mesajlar alıyorum. yazının hiçbir yerinde ödeyemediğime hatta ödeyemediğimize dair bir şey yazmıyor. sözlük enteresan bir yer haline geldi. delinin biri 5 yıllık entry'lerimi ayıklayıp "zengin olduğunun reklamını yapıyor" diyor, sonraki başlıkta "10 euro'yu ödeyemeyen insan" yaftası yiyorsunuz.

    haksız talep edilen bir para, siz ödeyebildiğiniz için haklı olmuyor. mesela benim özel sağlık sigortam olduğu halde, gss prim borcumu ödüyorum, ödeyebiliyorum ve hoşuma gitmiyor orada borç gözükmesi. görsel bu bana gss priminin haklı olduğunu mu söyletmeli? gidip başlığında "sağlığı için ayda 150 tl ödeyemeyen ölsün" mü diyeyim?

  • ilkokul birinci sınıf... aşı yapmışlardı ve dediler ki saat beşe kadar bir şey yemeyin.

    okul çıkışı şeker aldım. biraz takıldım aklıma geldi uyarı. hemen şekeri attım. eve geldim, kimseye bir şey demeden kanepeye yatıp ölmeyi beklemiştim. metanetle.