hesabın var mı? giriş yap

  • spider man ile olan ilişkisini biliyorsunuz. symbiote spider man ile birleşir, beraber bir süre takılırlar, peter kendini bozar, eddie brock'u küçük düşürür ve işten attırır, sonra symbiote ile ayrılırlar, symbiote eddie brock ile birleşir ve venom ortaya çıkar.

    eddie brock kendini üstün gören, gösteriş meraklısı, kaba, cahil bir adamdır. anti kahraman olacak en ufak özelliğe sahip değildir.

    öte yandan venom villain de değildir. venomun tek amacı peter parker ve örümcek adamı yok etmektir. bu yok etme planı onu küçük düşürme ile başlar, yapayalnız bırakmakla devam eder ve öldürmekle son bulur. tek amacı budur venom'un. birilerini kurtarmak için sokaklarda dolaşmaz. öfkesini göstermekten çekinmez. bencil ve içine kapanıktır.

    siz venom filmi çekerken örümcek adamı kullanmazsanız, eddie brock'u idealist bir adam gibi gösterirseniz, karakteri öncelikli amacından uzaklaştırırsanız venom filmi çekmiş olmazsınız. belki güzel bir aksiyon filmi çekersiniz ama o film venom'u anlatmaz.

    fragmana gelen tepkilerden akıllanıp gerekli düzeltmeler yapılmazsa iyi oyuncuların oynadığı kötü bir film olarak tarihe adını yazdırır bu film.

  • thomas jefferson amerika birleşik devletleri başkanıyken, alman alexander von humboldt masasının üzerindeki gazeteleri incelerken, thomas jefferson'u hainlikle suçlayan gazetelerden birini bulur.

    -* bu iflah olmaz yalanları yazan kişiyi neden astırmıyorsunuz?
    -* halkın ahlakının koruyucularını mı asayım? hayır bayım, bunun yerine, bu derecedeki bir istismarı bile kapsayan özgürlüğün ruhunu korumayı tercih ederim. gazeteyi cebinize koyunuz, aziz dostum, sizinle birlikte avrupa'ya taşıyınız ve eğer birinin bu ülkedeki özgürlüğü sorguladığını duyarsanız, ona gazeteyi gösterip, nerede bulduğunuzu da söyleyiniz.
    - peki erdemli insanların bu şekilde lekelenmesi korkunç değil mi?
    - bırakın hareketleri iftiraların karşılığını versin. inanın bana, erdem, iftiranın gölgesi altında çok yatmaz, ve sebep olduğu geçici acı, devlet çalışanlarının prensip ve davranışlarındaki yozlaşmaya karşı getirdiği güvenceye kıyasla çok daha hafiftir. bir kişi halkın güvenini üzerine aldığında, kendisini halkın malı olarak görmelidir.

    edit. yıllar sonra bu entry'yi tekrar gözden geçiriyorum, ilave bilgi vermek için. thomas jefferson'un medya ve basın özgürlüğü konusundaki tavır ve tutumu cennetten çıkma olduğu için değildir. jefferson, medyanın gücünü amerikan bağımsızlık savaşı sırasında fark etmiş, ilk başkan george washington'un bazı politikalarını, başkanın hazine sekreteri ve bir kaşık suda boğmaya hazır olduğu rakibi alexander hamilton'u ve ezeli rakibi / ebedi dostu, ikinci başkan john adams'ı anonim olarak, çok sert yazılarla eleştirmek için kullanmış, müttefiki james madison'a kullandırtmıştır.

    amerikan bağımsızlık savaşı boyunca, jefferson ön saflarda (sözlük anlamı ile olmasa da, fikri olarak) yer alan bir "kurucu baba" olarak özgür basın ve medyanın gücüne bizzat tanık olmuştur. thomas paine'in yazdığı, kolonileri en coşkuya ve isyana sürükleyen metinlerden biri olan "sağduyu" metni, ingiliz baskısına rağmen matbaalarda basılabildiği ve dağıtılabildiği için çok kişiye ulaşabilmiştir. jefferson pek hazzetmese de, amerika birleşik devletleri'nin ilk anayasasının entellektüel temeli olan the federalist papers, basım ve yayım yolu ile çok kişiye ulaşabilmiştir. neticesinde jefferson, özgür bir basının her zaman güçlü bir silah olduğunu, bunu iktidarda iken sansürlediği halde, muhalefet olduğunda aynı sansüre tabi kalacağını anlamıştır.

  • diploması ile sunduğu cv'ye ekleyebileceği ''üstün sabır ve direnç'' sertifikasını da hak etmiş öğrencidir. zira bir zamanlar çok zor şartlar altında yaşanıyordu buralarda.

  • - arkadaşlar duşumuzu aldık gidiyoruz. lütfen.
    - hocam duşu birlikte mi aldınız peki?
    - evet. sonradan gözlemci arkadaş da katıldı hatta bize.
    - vay ibneler!

  • insanlarla konuştuktan sonra ortaya çıkan düşünce. o yaşadıklarını anlatıyor, sen kendi yaşadıklarına/yaşayamadıklarına bakıyorsun. hüzünleniyorsun. adam hayatını yaşamış, ben kütük gibi bu yaşa kadar gelmişim diyorsun. yapacak bişey yok.

  • bir yerde okumuştum. sanırım aylin balboa'nın hikayesi idi. "yaşlanmak mütemadi bir kaybediş"tir. diye . kendimden biliyorum (80 yaşına geldim artık) hacmen azalıyor insan. ruhen de azalıyor. tanıdıklar azalıyor...tükeniyor en sonunda. hayat bitmiş oluyor.

  • toplu taşıma araçlarında okunması durumunda sağdan soldan okuduğunuz şeylere göz ucuyla bakmaya çalışan kişileri görmeniz pek mümkündür. hayatımızdaki figüranlarla bizi bir noktada buluşturmuştur kendi çapında. yıllardır aynı çizgiyi sürdürebilmek, "nerden buluyor bu adam bunları yaaa" cümlesini bu kadar çok haketmek ne büyük bir şans kendisi için. sağolsun varolsun hayatımıza kattığı kıkırdamalar için.

    müşteri: merhaba sevgili bakkal... al sana 350 kuruş, bana ekmek ver.
    bakkal: orda dolaptan al.
    müşteri: teşekkürler.. işte bu netliği çok seviyorum. ekmeğimi alıyorum, karşılığını ödüyorum.. hayatta her şey bu kadar net olmalı..
    bakkal: üç tane alırsan dördüncüsü bedava
    müşteri: ve işte ibnelik çanları çalmaya başlıyor...

  • istanbul'da çok uzun zamandır yaşa-ma-dığım için gittiğim yerler çok az olup ve yine çok bilindik yerlerdir.

    oturup internetten biraz araştırma yaptım;

    öncelikle ekşi sözlük başlıklarına bağlantı vereyim;
    istanbul'da gezilecek yerler, istanbul'daki en iyi manzara, istanbul'un en güzel yerlerigibi başlıkları inceledim.

    bunun yanı sıra yine internetten ufak bir araştırma yaptım; başta kendim olmak üzere, hafta sonu ne yapsam acaba diye düşünenler için buraya da yazayım dedim.

    romantika fenerbahçe parkı
    tarihte bizans imparatorları ve osmanlı padişahlarının köşklerinin bulunduğu bir yarımada özelliğine sahip olan, anadolu yakası'nın en güzel konumlarından birinde yer alan romantika fenerbahçe parkı, 19. yüzyılda halka açılarak istanbullular'ın gözde parkı haline gelmiş. 1990 yılında yapılan düzenlemelerle yemyeşil bir park haline gelen romantika fenerbahçe parkı için anadolu yakası'nın küçük cenneti de diyebiliriz.
    fotoğraf

    belgrad ormanı
    istanbul’un en büyük yeşil alanı olan belgrad ormanı doğa yürüyüşlerine meraklı olanlar, piknik yapmayı sevenler ve sessiz sakin bir gün geçirmek isteyen insanlar tarafından tercih ediliyor. özellikle hafta sonları daha da kalabalık olan belgrad ormanı, şehir hayatından kaçmak ve temiz hava almak isteyenler için ideal bir yer olma özelliği taşıyor. doğayla iç içe olmak istiyorsanız, belgrad ormanı’na gidebilirsiniz.
    fotoğraf

    mihrabad korusu
    kanlıca'nın en güzel yerinde, ı. mahmut zamanında kurulan ve tarih boyunca padişahlar tarafından büyük ilgi gören mihrabad korusu'na, nevşehirli damat ibrahim paşa tarafından yaptırılan ve ııı. ahmet'e armağan edilen mihrabad kasrı'nın adını verdiği iddia edilir. yahya kemal'in gözlerden uzak saatler geçirmek için tercih ettiği mihrabad korusu, bugün istanbul'u seyretmek isteyenler için harika bir adres. fotoğraf için

    pierre loti
    pierre loti ismini, asıl adı louis marie julien viaud olan fransız asıllı bir romancıdan almış. istanbul’un o muhteşem manzarasını ayaklarınızın altına seren pierre loti, hafta sonu arkadaşlarınız, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte yemek yiyip, bir şeyler içerek hoş vakit geçirebileceğiniz bir mekan. istanbul’un eyüp ilçesine bağlı olan pierre loti’de otururken seyre dalacağınız manzarada haliç’i göreceksiniz. gündüz başka, gece başka olan bu manzarayı fotoğraflamayı ihmal etmeyin. fotoğraf

    caddebostan sahili
    avrupa ve asya’nın atmosfer farkını herkes bilir. avrupa yakasının karmaşıklığından, kalabalığından uzaklaşmak isterseniz; rotayı caddebostan sahili’ne çevirmelisiniz. sakin insanlar, sokaklar, hoş kafeler ve restoranların keyfini rahatlıkla sürebileceğiniz caddebostan sahili’nde çimlere yayılabilir, pötikareli örtünüzü serip sepetinizden çıkaracağınız atıştırmalıklarla piknik yapabilir, bisiklet ya da paten sürebilir, hatta sessizlik içinde kitabınızı okuyabilirsiniz. fotoğraf

    yıldız parkı
    yıldız parkı yüzlerce yıldan beri var olan ağaçlarıyla ve 45 hektardan fazla büyüklüğüyle, istanbul’un en önemli turizm merkezlerinden biri. parkın içerisinde malta köşkü, kır kahvesi, şale köşkü gibi tarihi yerler ve dünyanın her yerinden getirilmiş ağaçlar yer alıyor. hafta sonları istanbulluların en çok tercih ettiği yerlerden olan yıldız parkı, kalabalık metropol hayatından sıyrılmak isteyenler için en doğru adreslerden biri olma özelliği taşıyor.
    fotoğraf

    bebek sahili
    istanbul’un en güzel yerlerinden olan bebek, yürüyüş için oldukça ideal olan sahili, deniz havası, yeşillikleri ve sakinliğiyle ön plana çıkıyor. bebek sahilinde yer alan bebek parkı, kafeleri ile sakin, huzurlu ortamıyla özellikle hafta sonları ziyaretçilerine boğaz havası eşliğinde seyir zevki yaşatıyor. fotoğraf

    emirgan korusu
    istanbul’un rahat nefes alınabilecek, dinlenilebilecek yerlerinden biri olan emirgan korusu, doğal güzellikleri ve muhteşem laleleriyle istanbul’un bütün güzelliğini içerisinde barındırıyor. emirgan korusu, 1871 – 1878 tarihleri arasında inşa edilen pembe köşk, sarı köşk ve beyaz köşk’e ev sahipliği yapıyor. hafta sonları kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı emirgan korusu, ayrıca sincaplarıyla ve papağanlarıyla da meşhur. fotoğraf

    moda sahili
    evde canınız sıkıldı ve bir şeyler yapmak istiyorsunuz. bu durumda yapacağınız en mantıklı hareket arkadaşlarınızı arayıp, onları moda’ya çağırmak olacaktır. hatta eğer aklınızda biraz daha romantik bir şeyler yapma arzusu varsa; moda sahili’nde kayık kiralayıp, harika manzara eşliğinde güzel bir vakit geçirebilirsiniz. çeşit çeşit kafe ve restoranların bulunduğu moda’da, damak zevkinize uygun birçok yeni lezzeti tadabileceğinizi de unutmayın. fotoğraf

    topkapı sarayı
    ihtişamıyla ve mimarisiyle büyüleyen topkapı sarayı istanbul'da görülmeden geçilmemesi gereken tarihi mekanların başında yer alır. 1478 yılında fatih sultan mehmet tarafından yaptırılan saray, 400 yıl boyunca padişahların yaşadığı ve devleti idare ettikleri ana merkez görevini üstlenmiş, tarihe tanıklık etmiştir. abdülmecit döneminde ziyarete açılan topkapı sarayı günümüzde de ziyaretçilerini ağırlamakta, gizemi ve osmanlı mimarisine ait taşıdığı izlerle turistlerin ilgi odağı olmaktadır
    fotoğraf

    cafer ağa medresesi
    ayasofya müzesi'nin yanında konumlanmış olan bu tarihi mekan, çay molası vermek isteyenlerin, pazar günlerinin huzurlu kahvaltıları için alternatif arayanların kesinlikle uğraması gereken bir mekan. 16. yüzyılda kanuni sultan süleyman dönemi'nde yaptırılan medrese şu an tarihle sanatı da buluşturan bir özelliğe sahip. medresede cüzi bir ücret karşılığında hat, ebru, takı, resim gibi atölyelere katılabilir, tarihi mekanın keyfini çıkarabilirsiniz. fotoğraf

    ayasofya
    sınırsızlığı ve görkemiyle yerli yabancı çoğu turisti şaşırtan ve görmek için mutlaka vakit ayrılması gereken mekanlardan biri de ayasofya müzesi'dir. bizans imparatoru 1. jüstinyen tarafından yaptırılmış daha sonra ise fatih sultan mehmet tarafından camiye dönüştürülmüş olan ayasofya tarihi hissetmek, şahit olmak isteyen bir çok turisti ağırlamaktadır. fotoğraf

    yerebatan sarnıcı
    suların içinde yükselen sütunlarıyla, yaşandığı rivayet edilen ilginç efsaneleriyle yerebatan sarnıcı en çok merak edilen, görmek için can atılan mekanlar arasında. bizans imparatoru tarafından sarayın su ihtiyacını karşılamak için kullanılan yerebatan sarnıcı, fatih sultan mehmet döneminde de bir süre aynı şekilde devam etmiştir. sütunların üzerinde bulunan şekillerin gözyaşlarını andırması, büyük basilika yapılırken kaybedilen bir çok kölenin dramını temsil etmesi açısından önem taşıdığı ise efsane ve rivayetler arasındadır. bu yüzden yapısıyla da bir çok turistin ilgi odağı olmakta, merakını cezbetmektedir.
    fotoğraf

    gülhane parkı
    gülhane parkı, osmanlı döneminde topkapı sarayı'nın has bahçelerinden biri olarak kullanılmaktaydı. döneminde, güllerle, lalelerle bir çok çiçekle bu bahçe süslenirken zamanla bakımı sekteye uğramış fakat günümüzde yeniden bakımı yapılıp, türkiye'nin en büyük parklarından biri haline getirilmiştir. hafta içi ya da haftasonu çiçekler içinde, temiz hava ve doğayla başbaşa kalmak, aynı zamanda şehirden çok da uzaklaşmak istemiyorsanız, çay içmek ve parkı gezmek sizin için güzel bir alternatif olabilir.
    fotoğraf

    adalar
    büyükada, heybeliada, burgazada gibi bildiğimiz takım adalar eski dönemlerde prens adaları olarak da bilinmekteydi. bunun nedeni ise bizans imparatorluğu döneminde taç giymiş bir çok saray mensubu istanbul'a uzak olduğu için bu adalara sürgün edilmiş, ve buralarda yaşamak durumunda kalmıştır. günümüzde ise nostaljik havası, hala kullanılan faytonları ve trafiğin olmaması nedeniyle hafta sonu kaçamaklarının ilk adresleri haline gelmiştir. adalar, piknik yapmak, bisiklete binmek, nostaljiyi tatmak isteyen yerli yabancı bir çok turistin gözdesi haline gelmiştir. fotoğraf

    dolmabahçe sarayı
    dolmabahçe sarayı, imparatorluk döneminde osmanlı kaptan-ı derya'sının gemileri demirlediği bir alan olarak kullanılmış daha sonra ise has bahçeye dönüştürülmüştür. cumhuriyet döneminde ise atatürk'ün istanbul ziyaretlerinde kaldığı bir mekan olmasıyla ve hayata gözlerini burada yumması nedeniyle büyük önem taşımaktadır. bu kadar tarihi dokuyu bir arada bulunduran saray, yerli yabancı turistlerin mutlaka görmesi gereken yerlerdendir. fotoğraf

    rumeli hisarı
    osmanlı döneminde, istanbul fethi sırasında anadolu hisarı'ndan halat çekmek için yapılmış olan etrafı kalelerle kaplı rumeli hisarı günümüzün vazgeçilmez mekanları arasında yer alır. hem turistlerin hem istanbul'da yaşayanların kesinlikle bir hafta sonu kahvaltısı için aynı zamanda da tarihi yapıyı görmek için gitmesi gereken mekanlardandır. fotoğraf

    anadolu hisarı
    bizans'a karadeniz'den gelen yardımları engellemek amacıyla yapılmış olan anadolu hisarı rumeli hisarı'nın tam karşısında yer almaktadır. günümüzde istanbul boğazı'nın kenarında yer almasıyla küçük bir balıkçı kasabasını andıran anadolu hisarı sessiz, sakin yapısıyla ve tarihi güzelliğiyle görülmeye değer mekanlardandır. fotoğraf

    yedikule hisarı
    istanbul'un en eski açık hava müzelerinden biri olan yedikule zindanları diğer bir deyişle yedikule hisarı günümüzde kültürel etkinliklerin, konserlerin ve çeşitli organizasyonların düzenlendiği tarihi bir mekan halini almıştır. böyle bir mimarinin içerisinde düzenlenmiş organizasyona katılmak yerli yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. fotoğraf

    beylerbeyi sarayı
    beylerbeyi sarayı üsküdar'ın beylerbeyi ilçesinde konumlanmış sultan abdülaziz tarafından yaptırılmış tarihi bir mekandır. saray günümüzde pazartesi ve perşembe günleri haricinde diğer günlerde ziyaretçilere kapılarını açmakta ve bir çok konuğu ağırlamaktadır. fotoğraf

    çırağan sarayı
    sultan abdülaziz tarafından yaptırılan çırağan sarayı bir dönem konumu itibariyle "beşiktaş sarayı" olarak da anılmaktaydı. büyük bir ihtişama ve görkeme sahip olan saray, bugün düğün, balo, parti gibi organizasyonların düzenlendiği bir mekan halini almıştır. böyle bir mimariyi görmek, geçmişten bir hava solumak isteyenlerin çeşitli organizasyonlar için uğrak yeri olmuş, bir çok yerli yabancı turisti ağırlamaktadır. fotoğraf

    yıldız sarayı
    beşiktaş, ortaköy ve balmumcu arasında yer alan yıldız sarayı tarihe tanıklık etmiş mekanlardan biridir. bizans dönemine kadar dayanan tarihi dokusuyla günümüzde müze olarak kullanılan yıldız sarayı'nda sultan ıı. abdülhamit'in kişisel eşyaları sergilenmekte ve turistlerin ilgi odağı olmaktadır. aynı zamanda içerisinde yıldız sarayı tiyatrosu ve sahne sanatları müzesi de bulunmaktadır. fotoğraf

    kapalıçarşı
    kapalıçarşı istanbul'un merkezinde yer alan, tarihi dokusu ve alışveriş yapılacak bir çok mekanı içerisinde barındırması nedeniyle turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşır. gün içerisinde yarım milyon insanın uğradığı bile bilinmektedir. özellikle yabancı turistlerin uğramadan ülkelerine dönmedikleri bir yer olan kapalıçarşı, her gün bütün ihtiyaçları karşılayacak dükkanlarıyla gözde mekanlardan biridir. adeta bir şehri andıran kapalıçarşı fatih sultan mehmet tarafından tarafından insanların yaptıklarını sergileyip satmaları için yaptırılmıştır. fotoğraf

    mısır çarşısı
    istanbul'un en eski kapalı çarşılarından biri olan mısır çarşısı aktarlarıyla, kuruyemiş ve şarküteri ürünlerinin satılmasıyla meşhur bir mekandır. turistlerin özellikle alışveriş için tercih ettiği gözde mekanlardandır. 1600 yılında turhan sultan tarafından yaptırılan mekan, pazar günleri de açık olma özelliğiyle cezbedicidir. istanbul'da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alır. fotoğraf

    bakırcılar çarşısı
    özellikle yabancı turistlerin dikkatini çeken bakırcılar çarşısı beyazıt semtinde yer alır. kazan, tencere, mangal gibi bakırdan yapılan eşyaların sergilendiği ve satışa açık olduğu sıra sıra dükkanlar çevresini sarmaktadır. turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan bu bakır işlerinin bulunduğu bakırcılar çarşısı mutlaka görülmesi gereken, çok bilinmeyen mekanlardandır. fotoğraf

    tekfur sarayı
    bizans imparatorluğu'ndan günümüze kadar gelen tekfur sarayı bugün az duyulsa da edirnekapı semtinde ziyaretçilerini ağırlamaktadır. tarihi olayların gizemini çözmed adına yapılan arkeolojik çalışmalar ise hala devam etmektedir. bu nedenle ilgi çekici ve görülmeye değer tarihi yapılardan biridir. fotoğraf

    miniatürk
    miniatürk bir çok eserin maketlerinin sergilendiği bir mekandır. topkapı sarayı, anıtkabir, mevlana türbesi gibi çeşitli yapıtları burada maket olarak toplu halde görmek ve hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. 2003'ten beri turistlerin istanbul'a adım attıkları andan itibaren ilk gidecekleri ve mutlaka görülmesi gereken mekanlar arasında yer alır. fotoğraf

    hidiv kasrı
    mısır'ın son hıdıvi abbas hilmi paşa tarafından italyan bir mimara yaptırılan hidiv kasrı 1907 yılında bitmiş ve dönemin mimari özelliklerini taşımaktadır. günümüzde düğün gibi çeşitli organizasyonların yapılabildiği, gidilip, görülebilecek yakınlarında bir çay molası verilebilecek bir mekandır. fotoğraf

    kız kulesi
    istanbul boğazı'nda salacak açıklarında yer alan küçük bir adacık üzerinde konumlanmış bir kuledir. hakkında neden yapıldığına dair çeşitli rivayetler ve efsaneler bulunan kız kulesi bu gizemi anlayabilmek adına bile görülesi mekanlardandır. günümüzde eşinizle, dostunuzla gidebileceğiniz, romantik bir akşam yemeği ya da rutin dışında bir öğle molası için gidilebilecek ve yapısıyla mutlaka görülmesi gereken tarihi bir mekandır
    fotoğraf

    ...devamı gelecek...