hesabın var mı? giriş yap

  • bir nevi işvereni olan webrazzi'ye sansür yöntemi ile kıyak geçmeye çalışırken çıkan olaylardan sonra "ben naptım yahu" diye oturup düşünmek yerine, neler neler düşünmüş, maşallah.

    öncelikle şu resime bakınız;

    http://imgur.com/hzg5xbg

    görüleceği üzere, kanzuk tarafından hangi entry'ler silinmiş, hangi itibarlar korunmuş, açık şekilde yazıyor.

    ve şimdiki durum;

    http://imgur.com/xdz4sff

    yani kısaca, eskiden kanzuk yazan yerleri "ekşisözlük" şeklinde yuvarlak bir terime çevirerek, bu olaydan sıyrılamayacak olsa bile gelecekte yaşanabilecek bu tip olaylarda isminin yine geçmesini engellemeyi planlamış, geleceğe yatırım yapmış. aferin ona, pek zeki maşallah.

  • kadınların menopozdan sonra neden uzun süre yaşadıklarını açıklamaya çalışan bir hipotezdir.

    doğaya bakıldığında yaşlılıkla birlikte doğurganlığını yitirmiş dişilerin hemen sonrasında öldükleri görülmektedir. buna insan ve katil balina (orka) istisnai türlerdir. hipotez tam olarak bununla ilgili aslında.

    yapılan çalışmalarda insan ve katil balina dişilerinin menopozdan sonra neden uzun süre yaşadıkları araştırılmış. bunun nedeni ise şöyle açıklanmış: her iki türün yaşlı dişileri, gençlerini deneyim ve bilgileriyle yönlendiriyor böylece gelecek nesillere daha sağlıklı bir gen aktarılıyor.

    araştırmayı destekleyecek birçok örnek bulunmuş haliyle. örneğin insan türü için yapılan bir çalışmaya göre büyükannesiyle yaşayan çocuklarda hayatta kalma şansının %30 arttığı gözlemlenmiş. katil balinalarda yapılan bir çalışmada ise yaşlı dişilerin, sürülerini somon sürülerine yönlendirdikleri gözlemlenmiş.

    neden sadece insan ve katil balinalarda durum böyle diye de sorulmuş ve her iki türün de sosyal canlılar olması ve değişen koşullara ayak uydurabilmesi gerekçe gösterilmiş.

    not: yapılan çalışmalarda erkeklerin (büyükbabalar) evrimsel süreçte herhangi bir etkisinin olup olmadığına değinilmemiş.

  • matematik bilmeyen suserları saptamamızı sağlayan dandik pizza dükkanları zinciri.

    bakın arkadaşlar temelden alıyorum 1>0, 2>1, 3>2,....... 32>30 .....

    yani neymiş "otuz dakikada pizzanızı getiriyoruz, getiremezsek pizzanız bizden." diyen bir kurum 32 dakikada getirdiği pizzayı ödemek zorundadır. bu kadar basit.

    şunu da not düşeyim kayda geçsin: son beş siparişimin hiçbirinde 45 dakikanın altında elime pizzam ulaşmadı. her seferinde aynı bahane "sistemdeki adresiniz yanlış görünüyor 10 dakikadır evinizi arıyorum." hemen laptop'u kapıp "bak güzel kardeşim bu site yemeksepeti.com size sipariş verdiğim site. bu da kayıtlı adresim. hata var mı? tarif açık mı? sorun benim adres kaydımda değil, sorun sizin bana abuk subuk promosyon postaları göndermek için adresimi eski haliyle kaydeden sisteminizde." dediğim zaman da ık mık deyip kaçıyorlar.

    yok iki dakkadan ne olurmuş, yok zart zurtmuş... 2 liradan ne olur her siparişi 2 lira eksik ödeyek mi?

  • kreş çocuğunuz varsa, veli grubu buna en tepe örnektir.
    zaten siksok bi dönemden geçiyorum, trollemeye başladım artık.

    kadın a- ben patates salatası getiririm.
    kadın b- börek de benden
    kadın c- o zaman keki ben yapayım.
    delfina - ya ben bişey mi kaçırdım?
    müdür- delfi hanımcım, haftaiçi çocuklarla anneler günü partisi yapmıştık ya hani. haftasonu da sadece annelerin katılacağı bi parti yapıcaz okulda.
    delfina -pek güzel. itfaiyeci kostümlü erkek striptizci de benden o halde. anneler gününü bi kez kutladık. bu da "anneysek ölmedik ya" günü olsun o zaman

    -grupta sessiz, serin rüzgarlar-
    *