hesabın var mı? giriş yap

  • bulgarlara neden kızıldığını anlayamıyorum. ucuz bulmuş alıyor. biz de zamanında hopa'da aynısını yapardık. kızılması gerekenler bulgarlar değil..

  • ---bir erkeğe aşık oldum ama onunla nasıl sevgili olurum bilemiyorum.
    siri: işlemci çekirdeğim sıcacık oldu.

    vay edepsiz!

  • bir yazılım mühendisi olarak, maksat vatandaşa hizmet diyerek bir haftasonumu bu uygulamanın algoritmasını anlamak için harcadım. neredeyse hiç like alamıyorum, ya da like alıyorum ama param yok göremiyorum diyenlerin sorunları için size belgelerle algoritmayı açıklıyorum. algoritmaların tamamı sizi üyelik almaya teşvik etmek için hazırlanmıştır, bunu aklınızda tutun.

    1. ilk iş hesabınızı kapatıp yeniden açın. yeni bir üyelik açtığınızda uygulama sizi bir süreliğine diğer profillere göre daha çok görünür yapıyor. bu süre genelde 15-30 dakika arası oluyor. uygulamanın bunu yapmaktaki amacı şu, siz birsürü like alacaksınız, beni kim beğenmiş hele bir göreyim diyeceksiniz, para verip üyelik alacaksınız.

    2. uygulama ayarlarınızda mesafenizi 20 km'den uzun tutmayın. uygulamada her yeniden hesap açtığınızda belli bir algoritmaya göre en popüler profilleri neredeyse aynı sırayla size göstermeye başlayacak. bu profiller gerçekten güzel, beğeneceğiniz profiller. ama bunlar aynı zamanda günde yüzlerce like alan profiller olacağı için şansınız düşük olacaktır ve like haklarınız boşa gidecektir. işte bu yüzden mesafeyi çok uzun tutmamalısınız ki like haklarınızı verimli kullanabilesiniz. uygulama popülariteye göre ilgi çekici profilleri size gösterecek, siz beğeneceksiniz, like haklarınız bitirecek, bunların çoğu zaten ilgi manyağı olmuş profiller olacağı içiz sizi beğenmeyecekler, ya da match olsanız bile kaldıracaklar durup dururken, siz de paralı üyelik alacaksınız.

    3. şimdi en güzel yere geldik, sizi beğenenleri nasıl göreceksiniz. uygulamada bir bildirim tipi var, sizi beğenen bir profili pas geçerseniz kısa bir süre sonra bir bildirim yolluyor. seni beğeneni geçtin, gel para ver seni üye yapalım kimi geçtiğini gör diyor. işte uygulama sizi bu duruma düşürmek için, birileri sizi beğendiği zaman 2. maddedeki popülarite sıralamasına sizi beğenen profili yüksek bir sıradan ekliyor. şimdi yapmanız gerekenleri sıralayacağım.

    3a. uygulamayı kapatın (hesabınızı veya uygulamayı silin demiyorum, uygulamayı kapatın). telefonunuzun işletim sisteminde kapanmış olsun uygulama.

    3b. uygulamayı kapatıp yeniden açtığınız zaman, uygulama popüler profiller listesini yenileyecektir. ve sizi en son beğenen profili ilk 3 sıraya koyacaktır. bu genelde 1. veya 2. sıradaki profil oluyor.

    4. ve son bölüm. eğer ilk 1 saat içerisinde 4-5 tane like aldıysanız uygulamayı en az 1 gün daha kullanın. 1 günün sonunda eğer beklediğiniz işlerin iyi gittiği bir match alamadıysanız, ya da 15-20 like alamadıysanız hesabınızı silin ve yeniden oluşturun. çünkü uygulamanın çok fazla paralı kullanıcısı var ve uygulama bu kullanıcıları sizden daha önce gösteriyor. 1 gün içerisinde 30-35 like aldıysanız eğer siz de popülarite listesine giriyorsunuz, öbür türlü çok altlarda kalıyorsunuz ve sizi fazla kimse görmüyor. uygulama da gel para ver sana boost satayım herkesler seni görsün diyor. o yüzden en iyisi silip yeniden başlamak.

    eğer ileride vakit harcar da farklı algoritmalar bulursam bu listeyi güncellerim.

  • berat albayrak gerçekleri çarpıtma işini iyi yapıyor.
    o yüzden teorik olarak doğru bir açıklama ama şöyle ki;

    diyelim ki, eve tok geldiniz ama sofra kurulu, anneniz de yemeniz için ısrar ediyor. siz de ne yaparsınız çatalın ucuyla bir iki parça yer bırakırsınız.

    ama düşünün ki, tam o esnada, pencereden dışarı bir de baktınız ki, evsiz aç bir adam çöpten bulduğu bir yiyeceği, hapur hupur iştahla yiyor.
    dolayısıyla, teorik olarak sizden fazla yiyor.

    işte büyüme hızı da böyle bir şeydir.
    doyum ile ilgili bir şey.
    büyüme hızın ab ülkelerinden ileride olabilir ama hacmin onlar kadar değil. onlar büyüyeceği kadar büyümüş, dolayısıyla büyüme hızları yavaşlamış..
    kısaca;
    onlar doymuş ama sen açsın.

  • biri çıkıp ülkenin son 10 yılını özet geçer, biri de böyle sikimsonik -müzik demeye dilim varmıyor amk- şeyler yapar.

    hayat ne tuhaf vapular filan.

  • maliyeden hiç anlamayan maliye bakanıdır. ama kurtuluş savaşının mali kahramanı olarak geçer. şöyle ki;

    milli mücadelenin ilk yıllarında maliye bakanı olan hasan bey'i*mali durumun berbat olması sebebiyle muhalefet istifaya zorlamış ve mustafa kemal ve arkadaşları buna sinirlenmişti. çünkü mali durumun kötülüğü şahıslara münhasır bir durum değildi.

    sinirlenen mustafa kemal paşa maliye bakanlığı için “bana maliyeden hiç anlamayan birini bulun” der, çünkü mali durumumuz bilenin içinden çıkamayacağı kadar karışıktır. ve bunun üzerine hasan fehmi bey* 24 nisan 1922’de maliye bakanı olarak seçilir. hasan fehmi bey 2 ocak 1924’de kadar bu görevde kalır, dolayısıyla büyük taarruz sırasında maliye bakanlığı yapmış olur, yani paraya en çok ihtiyaç duyulan zamanda.

    kendisi teşkilatçı ve hesap verme sorumluluğu olan biri. bu yüzden iki ayrı ordu (1. ve 2. ordular) için iki ayrı defterdarlık kurmuş, masrafları belgelendirmiş, öncelikle parayı orduya harcamıştır. kendisinden para isteyen bakanlara, “para ancak yağlı kurşun ile keskin süngüye”, kolordu olan grup komutanlarına araba isteyen milli savunma müsteşarı selahattin adil paşa’ya ise “izmir’de düşmanın elinde istediğinizden fazla otomobil var, orada duruyorlar, gidin alın hepsi sizin olsun” der. böylelikle cimriliği ile nam salar, zor kaynaklardan elde edilen gelirleri en doğru yere yönlendirir, aylarca ödenmeyen maaşların ödenmesini sağlar.

    hasan fehmi bey en ciddi sınavını büyük taarruz öncesinde verir. orduya 1.5 milyon lira para lazımdır, hasan fehmi bey “nerden bulayım” der, mustafa kemal de “ben bilmem, bu göreve bu zor gün için seçildiniz, bir çare bulacaksınız” der.

    bunun üzere hasan fehmi bey gece boyunca hiç uyumaz, sanki ordu taarruza kendisi yüzünden çıkamayacakmış gibi bir hisse kapılır. ertesi gün çareyi bulur. osmanlı bankası’nın ankara şube müdürü mösyö bojeti’yi çağırır ve der ki “ordunun 1.5 milyon liraya ihtiyacı var, bu parayı bana siz bulacaksınız, bulamazsanız milli hükümetin sınırları içinde yer alan 16 şubenizdeki tüm parayı makbuz mukabilinde alırım” der ve kendisine 1 saat mühlet verir. bojeti ise ilk başta karşı çıkmasına rağmen gördüğü kararlılık karşısında “mühlete lüzum yok” der ve parayı getireceği sözünü verir. bunun üzerine hasan fehmi bey büyük bir cömertlikle mösyö bojeti'ye "şimdi demli bir çayı hakettin" der.

    hasan fehmi bey savaş sonrası başarılarından ötürü kırmızı-yeşil şeritli istiklal madalyası ile ödüllendirmiştir.

    kaynakça:
    wikipedia
    sevin dabağ
    haldun cezayirlioğlu
    turgut özakman
    ismail kandemir

  • bir noktadan sonra kopar.

    - so it's like a forum?
    - well, as i said you have to follow a certain format
    - why?
    - because due to the donkey's dong

  • hergün televizyonda halka açıklama yapan ukrayna başkanı bugünkü konuşmasında çarpıcı açıklamalar yaptı.
    satır başları:
    ben dahil herhangi bir politikacı, eski politikacı, iş adamı ya da üst düzey devlet adamı vip işlemi görmeyecek. herhangi bir özel hastanenin vip işlemi yaparak birisini kabul ettiğini öğrenirsek hastaneyi kapatacağız. sizler de sıradan insanlarla aynı hizmeti alacaksınız. aynı hastanelere gideceksiniz. ayrıca tedavi için isviçre'ye, israil'e gidemeyeceksiniz. belki sonunda bu ülkeyi 28 yılda (sovyetlerden ayrıldıkları zamandan bahsediyor) nasıl bu hale getirdiğinizi anlarsınız.
    çin ile çok sıkı işbirliği yapıyoruz. bize test ve korunma malzemesi konusunda çok yardımları oluyor.
    taksi şoförlerine ayrıca teşekkür ediyorum. bu dönemde sağlık personelini hastanelere ve evlerine ücretsiz taşıyorlar.
    sıkıyönetim kurallarını bozanlar hapisle cezalandırılacaktır.
    yemek ve ilaçları yüksek fiyatla satanlar hapisle cezalandırılacak.
    üniversite öğrencilerini dışarı atanlara hapis cezası verilecek.
    vergiler salgın geçene kadar kaldırıldı.
    elektrik ve su fiyatları yarıdan fazla düşüldü.
    yaşlılara yiyecek yardımı. (bu zengin bir işadamının yardımı)
    tüm hastane hizmetleri ücretsiz verilecek.
    instagram linki