hesabın var mı? giriş yap

  • bir akraba olur; bütün ailenin huzurunu kaçırır, borca sokar, kavga çıkarır ya işte devlet o akraba.

    araba alacaksın “enişte ya bana da 2 tane al” diyor. bira alacaksın “enişte 3-4 tane de bana al” diyor. ev alacaksın “enişte sana 0+0 500 bine olur” diyor.

    tanım: sömürgeci devlet faaliyetidir.

  • (bkz: açılın ben gerçekten tank şoförüyüm)

    arkadaşlar sözlüğe bir şeyler yazmamak için kendimi zor tutuyorum ama yine dayanamadım. 1.4 clio egzozu mu bu amk?

    askerliğini türkiye'de tankların en aktif kullanıldığı bölgede tank şoförü olarak uzun dönem yapmış birisi olarak söylüyorum: yok devenin nalı ali sami.

    1-bahsi geçen tankların geneli m48a5t2 model.
    2-tankın egzozunun ağzı, araba egzozu gibi dışarıda değildir.
    aha bu 2 ızgaralı kapağın arkasındadır
    3-bu 2 ızgara da kilitlidir. hadi bi ihtimal sıcaktan elin yanmadı, kilidi de bir şekilde açtın diyelim.
    4-burada 2 adet kafam kadar delikle karşılaşacaksın. hah işte onlar egzoz. yaklaşık 900 beygirlik motorun egzozu, öyle sadece çıkış ağzına değil, tankın arkasına muazzam bir sıcaklık yayar bu delikler. deliğin birine atlet sokmak için elini uzatsan rölanti devrinde bile elini yakarsın ve atletle birlikte geriye doğru mecburen adım atarsın.
    5-hadi bunları önceden tahmin ettin ve evden çıkarken sıcaklığı hissettirmeyen özel bir elbise giydin. bu sefer de gaz maskesi lazım çünkü egzozun önünde durursan kısa sürede zehirlenebilirsin. zaten o sıcaklıktaki bir havayı soluyamazsın da neyse hadi diyelim baba tarafın da ejderha.
    6- sadede gelelim. tüm şartlar olgunlaşsa bile senin o kafam kadar iki deliği tıkaman için değil atlet, nevresim takımını komple sokman lazım. yün yorgan falan yastık mastık ne bulursan ittirmen lazım ve sürekli orada tutman lazım çünkü o egzozdan çıkan hava akışı, önüne çıkan eşyaları bir ara gazıyla fırlatabilecek güce sahip.

    yani. lan varya. ya ben lan neyse bir şey demiyorum

  • “kesin tutar olm!” fikridir.

    1. netflix'e özenip onun onda biri kalitede yapımlar çıkartarak

    2. youtuberları toplayıp youtube kalitesinde yapımlara insanların para vermesini bekleyerek

    3. reklamlı izlemeyi kabul edenlerden para da isteyerek

    ...

    bu iş olmaz.

  • yine norvec;
    - bikini giymen yasak diye mi denize girmiyorsun bizle?
    - hayir kardesim 15 derecelik havada denize girip zaturree olmamak icin.

  • 1. sanki bütün ekipmanı stüdyoda ayarlarına dokunmadan kapatıp gitmişler de, sonra gelip kaldıkları yerden devam etmişler hissi yaratan şahane albüm.

    2. ankara soğuğunda çok kişinin içini ısıtacak, yaralarını yakacak bir vega albümü.

  • 6. yüzyılda inşaa edildiği vakit en büyük kilise olan yapı. kubbesi o kadar geniştir ki, birkaç kere çökmüştür. ayasofya’nın kendisi ise 3 kere inşa edilmiştir. antik dönemden kalan en iyi kalan büyük yapılardan biridir( inşaası 537 yılında bitmiştir).

    1453’te camiye dönüştürüldüğünde, kuşkusuzki tarihin en güzel camilerinden biri olmuştur. zaten bunu osmanlı mimarisindeki etkisinden de anlayabilirsiniz. klasik osmanlı mimarisinin temelinde ayasofya vardır: küçük kubbelerin büyük devasa bir kubbeyi desteklediği camiler.

    camiye dönüştürüldüğünde içindeki mozaiklere dokunulmamıştır bile. mozaiklerin üstü 18.inci yüzyıldan sonra kapatılmıştır.

    ayasofya herhangi bir dine ait olmak için fazla güzel bir yapı. istanbul, “city of world’s desire” olarak bilinir. ayasofya da istanbul’un kalbidir. ayasofya’nın müzeye çevrilmesi olabilecek en doğru karardı. böylece sembolik gücü bu kadar yüksek olan bir yapı sadece müslümanların veya ortodoksların mirası değil bütün insanlığın mirası haline geldi.

    ama ben bunları neden anlatıyorum ki ? tarihin, sanatın bir değeri mi kaldı ki ? ahh...

  • ülkede bunları gören durduran ceza kesen hesap soran polis yok mu dedirtmiştir artık. trafik polisi olan sözlük yazarları yok mu? yeşillendirsin yahu. toplu halde bakanlığa yazalım birşeyler yapalım arkadaşlar. her gün bıktım artık ağzım yamuldu bunlara sövmekten. dün birtanesi ile kavga ediyordum uzunları yaktım diye. adamlar bunun kanunsuz yanlış bir şey olduğunun bile farkında değil. artık iç işlerinin, emniyetin buna bir dur demesi lazım.