hesabın var mı? giriş yap

  • eşeğe altın semer vurmuşlar ama eşekliği baki kalmış.

    edit: guzel bir amerika’li dusunurun sozu var, “ batida insanlar ilk once parayi ele gecirir sonra para ile gucu ele gecirir; doguda ise insanlar ilk once gucu ele gecirir sonra onunla parayi ele gecirir.” akp’de tam boyle bir parti iste. ılk once cemaat ile gucu ele gecirdi, daha sonra onunla parayi ele gecirdi. bunu yaparkende egitim ile kusaklari yozlastirdi ve boyle yobazlasmis nesil ortaya cikti.

    kendini egitenler, iyi egitim gorenler yurtdisina kacti, kacamayanlar ya kacmaya calisiyor veya artik gozlerini ve kulaklarini kapatmis bir durumda hayatlarini yasiyor. cunku saray ve saray soytarilari artik milletin gazi meclisinde, milletin paralari ile kurulmus duzen icinde masaya ayaklarini uzatip instagram’da millete caka satiyor.

    ama bu durum sadece bu iktidarin degil o mecliste olan butun partilerin ele ele yaptigi bir durum. sali gunleri grup toplantisinda bagarmaktan baska bir halta yaramayan partilerin.
    bana kimse ne yapsinlar, iktidar butun gucu eline almis demesin. bu millet padisah ingilizlerle gorusurken kurtulus savasi vermis, parasiz pulsuz ulke kurmus bir nesil.

  • aşiretten bir milletvekili çıkar “bir yanlış anlaşılma olmuş” der, olay kapanır. zaten kim uğraşacak devletin malına, doktoruna zarar veren 100 tane şerefsizi bulmaya?

  • a haber'in bölünmüş ekranda kılıçdaroğlu'nun havalimanından kaçtığı iddia edilen görüntüleri eşliğinde yayınladığı konuşma.

    türkiye türkiye olalı böyle rezil, şerefsiz ve alçak bir güruh görmedi.

    erdoğan konuşurken ne yapacaksınız?

    gel bu hasret bitsin desem?

    yer mi?

  • adam 3 temmuzdan beri şike yapmıyoruz dememiş, 3 temmuzdan beri şike yapmadığımızı anlatmaya çalışıyoruz demiş.
    olmayan itiraftır.
    içiniz rahat etsin diye: gs

  • 14 aralık ajax-utrecht maçı

    ykayserili: beyler teravih namazı kaç rekat?
    ooxxoo: ykayserili 20 rekat ama o sorunun sorulacağı yer burası değil kardeşim.
    ykayserili: dostum merak ettim, özür dilerim. bir daha müslüman bi ülke liginde sorarım. *

  • takı merasimi esnasında damadın, kendisini tebrik eden arkadaşına; "sağ ol kardeşim! daha iyisi senin olsun." demesi.

    üstelik bunu kameraların tüm netliğiyle kaydetmiş olması ve kız tarafı, erkek tarafı hep beraber düğün kasetini izlerken gelinin babasının içinden geçirdiğini yanlışlıkla dile getirerek "araba almış sanki pezevenk! demesi.

    işte o an; damadın rezillik rekorunu, kayın pederin egale ettiği andır.

  • bir yandan pandeminin sürdüğü diğer yandan gece gündüz çalıştığım şu sıkıntılı dönemde, bu filme olan beklentilerim nadir kendimi iyi hissettiren şeylerden bu aralar. fragmanın da yakında çıkacağı söylentileri dolanmaya başlamışken bu filmin neden kesinlikle spider-verse temalı olacağını ve tobey maguire ile andrew garfield'ın kesinlikle filmde bulunduğunu madde madde ortaya koymaya çalışacağım:

    1- sony latinoamerica resmi hesabının paylaştığı ve sonrasında sildiği, bütün dedikoduların çıkış sebebi olan video. video'da 3 spider-man'den de sırasıyla kesitler görüyoruz ve sonrasında türkçe meali "seçmek zorunda değilsin, marvel multiverse'ünde her şey gerçekleşebilir. ve spider-man 3'te herkesi görebileceksin, evet 3 peter parker dünyayı beraber kurtarıyor" olan yazılar görüyoruz. video silindiği için farklı bir kanaldan atıyorum ancak ilk çıktığında reddit'e haberi düştüğü için ben bizzat izleyebilmiştim orjinal halini. video birebir bu. videonun yüklenip silindiği sony latinoamerica kanalı.

    2- hem tobey'li üçlemenin hem de andrew'li filmlerin görsel efekt çalışanlarının no way home'da yeniden çalışmış olması kaynak. her ne kadar kaynak resmi bir site olmasa da birçok sızıntıyı ilk olarak ortaya çıkaran sayfalardan birisi. reddit sub'larında da oldukça ünlüdür.

    3- spider-man 2'de doc ock'u canlandıran alfred molina'nın ve the amazing spider-man 2'de electro'yu canlandıran jamie foxx'un resmi olarak tekrardan bu rolleri oynayacak olmaları. bundan önemlisi molina'nın variety'yle yaptığı röportajda oynadığı karakterin spider-man 2'deki versiyonu olduğunu ve cgi ile kendisini gençleştirdiklerini belirtmesi o röportaj. jamie foxx'un ise tekrardan rolü canlandıracağı resmi olarak açıklandıktan sonra instagram hesabından paylaştığı apaçık spider-verse içeren fotoğraf

    4- senelerdir kirli sakalla takılan maguire'ın sinek kaydı tıraşla dolanmaya başlaması ve tekrardan fit hale gelmesi. başka rol için olabilir diyebilirsiniz ancak kendisi çok aktif bir aktör değil şu anda. fotoğraf

    5- raimi serisinde maguire'ın ispanyolca dublajını yapan roger pera'nın, sony ile bir film için görüştüğünü söylediği yayının kaldırılması ve akabinde o cümleyi söylediği kısmın editlenerek silinip, yayının tekrar yüklenmesi. yayından kesit

    6- andew garfield, yeni filmi mainstream için birçok röportaj verdi ve tabi ki çoğunda bu söylentiler kendisine soruldu. haliyle bu söylentileri reddetti ama verdiği cevapların hep aynı tarzda hatta birkaçında birebir aynı cümlelerle olması ve normalde röportajlarda rahat davranan bir adamken bu soruları cevaplarken biraz, tabiri caizse, şekilden şekile girmesi hafif dikkat çekici. ayrıca röportajı yapan adam kendisinden net olarak evet veya hayır şeklinde cevap vermesini istediğinde dahi "i did not get a call" yani "kimse beni aramadı" şeklinde dolambaçlı bir cevap vermesi. bahsettiğim röportaj, dediğim kısım 1:46'da.

    7- the amazing spiderman serisinde andrew'ün dublörlüğünü (stunt double) yapan william spencer isimli abimizin, tom holland'ın dublörüyle beraber olduğu no way home setinden fotoğraflar paylaşması ve ardından bu paylaşımı kaldırması. ekran görüntülerine sahip bir tweet

    8- tobey'in sevdiceğinin, instagram'da mcu spider-man filmlerinin başrolleri olan tom holland, zendaya ve jacob batalon'u takibe alması. kaynak. instagram kullanmadığımdan bu bilgiyi doğrulayamadım ilgili arkadaşlar bakıp teyit edebilir.

    9- bilindiği üzere, andrew'li seride gwen stacy karakterine can veren güzeller güzeli ablamız emma stone'un da no way home'da görüneceğine dair söylentiler vardı. kendisiyle yapılan bir röportajda (6. maddede belirttiğim andrew röportajını yapan abimiz yapıyor yine) bu söylenti sorulduğunda "i don't know if i'm supposed to say anything but i'm not in it" yani "bunu söyleme yetkim var mı bilmiyorum ama filmde yokum" cevabını veriyor. o röportaj, bahsettiğim kısım 2:10'da. kendisi şu an hamile bu arada`::(` yani muhtemelen filmde gerçekten de olmayacak blöf falan yapmıyor. ama burada dikkat çeken şey "i dont know if i'm supposed to say that" şeklinde hafif çekinerek cevap vermesi. yani sanki kendisiyle film için bir görüşme yapılmış ancak rolü kabul etmemiş/edememiş ve bundan bahsetmesinin yerinde olup olmadığından emin değil gibi cevaplıyor. yani düşünün normalde filmle hiç alakası olmasa, harhangi bir görüşme danışma vb. bir şey olmamış olsa neden dümdüz hayır yokum şeklinde cevap vermesin veya cevap verirken çekinsin ki? yani zannımca kendisiyle bir şekilde görüşüldü rol için ama dediğim gibi bence de filmde olmayacak kendisi hamilelik veya başka sebeplerden ötürü. ama olmayacak olması verdiği bu cevabın ilginçliğini etkilemiyor.

    bunlar dışında daha birçok irili ufaklı söylentiler çıktı ama en önemli ve dikkate değer bulduklarımı sizinle paylaşmak istedim. dikkate değer başka söylenti ve haberler çıkarsa bu entry'ye onları da eklerim. gözümden kaçmış olan ve eklememi istediğiniz haberleri için mesaj kutumu yeşillendirebilirsiniz.

    uzun lafın kısası spidey seven dostlar; spider-verse kutlu davamızdır ne olursa olsun film çıkana kadar sandıklarınızı terk etmeyin. bu yazdığım kanıtlara sımsıkı tutunup fragmanı bekleyin. eğer bu büyük olay harbiden gerçekleşiyorsa bunu filme saklayacaklarını düşünmüyorum. yani tüm bu söylentiler gerçekse mutlaka fragmanlarda bu olay gösterilecek ve tüm internet alemi o gün yıkılacaktır. belki ilk fragmanda göstermezler onu bilemem ama filme kadar da saklamazlar yani. az kaldı hayalimize kavuşuyoruz.

    gerçekleşmeme ihtimaline karşın da beddua şerhimi düşeyim: allah topunuzun belanızı versin sony ve marvel. koca koca adamlarız, bu yaştaki insanları gazlayıp gazlayıp sonra gösterip elletmemek sığar mı ulan delikanlılığa?

    tanım: 2021 kirismıs'ında çıkışını yapacak olan mcu spider-man serisinin 3. filmi.

    edit: loki dizisinin finaliyle birlikte multi-verse kapılarının sonuna kadar açılmasıyla da artık olmayacaklarına dair en ufak şüphem kalmadı şahsen. geliyor, gelmekte olan.

  • marvel studios ikinci black panther: wakanda forever fragmanını da yayınladı. ilk fragmanın incelemesinde bahsettiğim konular üzerinde fazla durmadan ikinci fragmandan biraz bahsetmek istiyorum.

    ikinci fragmanda ilk fragmanda olduğu gibi t'challa'nın cenazesi ile açılıyor. ama bu sefer namor'un sesini de duyuyoruz "sadece en fazla yıkılmış olan insanlar büyük lider olabilir" diyor. tahminim bu sözün muhatabının shuri olduğu yönünde. aynı zamanda büyük ihtimalle kendisinden de bahsediyor. o sırada talocan (atlantis) şehrini de görüyoruz. daha otantik bir tasarıma sahip. aquaman'de atlantis şehri son derece teknolojik bir şehirdi. mcu'nun o konsepte benzememek için böyle bir yola gittiğini söyleyebiliriz. aynı zamanda mcu atlantis'i olan talocan'ın orta amerika uygarlıklarından esinlendiği düşünülürse aquaman'e göre daha empati kurulabilir bir konsept yaratmış olabilirler.

    t'challa'nın ilk filmin sonunda vibranium'u dünya ile paylaşmaya hazır olması bir şekilde talocan'ı zor duruma sokuyor. şu an tahmin etmek çok mümkün değil ama su altında yapılan faaliyetler talocan'ı müdahaleye zorlayabilir. namor'da sürecin ana kaynağı olan wakanda'yı hedef alıyor olabilir. filmde diğer talocan'lılar namor'u k'uk'ulkan ismiyle anıyor. yani the feather serpent god. bu maya kültüründe inanılan bir tanrının ismi. böylece namor'a talocan'lıların tanrısal bir bağının olacağını düşünebiliriz. yalnız şöyle kilit bir nokta var. namor'un ayaklarında kanatlar var. kanatlar ona uçma özelliği veriyor. kanatlarının olma sebebi ise mutant gücü. bu olay ortaya çıktığında namor ve talocan'lılar arasında gerginlik olabilir.

    namor demişken ben şu ana kadar namor ile ilgili ne gördüysem çok beğendim. bu fragmanda aksiyonda daha fazla görüyoruz kendisini. uçma dinamiği harika yapılmış. superman gibi uçma yerine gerçekten ayaklarındaki kanatlarla uçtuğunu hissettirmişler. spider-man'in ağda sallanmasını da andırdı. ama tabi onu ayakları ile zıplıyor ya da yürüyor versiyonu gibi. çok beğendim. namor, wakanda'ya saldırığında anladığım kadarıyla wakanda'yı düşürmeyi başaracak. talocan'lılar yüzeye çıkmış görüyor. taht odasına uçtuğu bir sahne var. o sahnenin sonu ramonda için kötü sonuçlanabilir.

    shuri'nin yeni black panther olacağı artık bu fragmandan sonra kesin diyebiliriz. hem evren içindeki dinamikler hem de çizgi romanlar düşünülürse en mantıklı zaten shuri. fragmanın sonunda görünen kostümün detayarı shuri'nin genel makyajı ve takıları ile uygun. eşleşiyorlar. tabi akıllara bir önceki filmde killmonger'ın black panther'lere gücünü veren heart-shaped herp'ün kökünü kurutması geliyor. muhtemelen shuri teknoloji yardımı ile herb'ün etkisini kopyalamayı başaracak.

    ıronheart'ı da aksiyonda görüyoruz bu film biraz. ne yalan söyleyeyim hala ıronheart'ı bu hikayede tam olarak kafamda konumlandıramıyorum. sanki bu hikayede yeri yokmuş gibi hissediyorum. ama ıronheart sevdiğim bir karakter. dizisini de merak ediyorum. ryan coogler bu filmde karakteri tanıttıktan sonra dizi ile de belli ölçülerde ilgilenecek. önemli bir karakter mcu'ya katılıyor.

    son olarak attuma karakterinde de bahsetmek lazım. attuma, namor'un çizgi romanlardaki en büyük villain'ı. çizgi romanlarda olduğu gibi filmde de onun generali olarak ilk kez karşımıza çıkacak. namor gerçek manada bir villain değil. bir noktada hızı illaki kesecektir. attuma öyle değil. attuma gerçek manada kötü. bakalım o dengeyi filmde nasıl kuracaklar. dedikodular gerçek çıkar ve wakanda ile atlantis savaşının perde arkasında latveria ve doom çıkarsa, doom, attuma'yı direktman kontrolü altına da almış olabilir ya da hiç attuma ile uğramadan iki ülkeyi vibranium üzerinden karşı karşıya da getirebilir.

    özellikle she-hulk ve thor: love and thunder ile mcu kalite bağlamında en büyük testlerini verdi. iki projede şahsen en beğenmediğim mcu projeleri oldu. black panther: wakanda forever'ın mcu'nun tekrar şahlanacağı projesi olduğuna inanıyorum.