hesabın var mı? giriş yap

  • "ya su an yasadigimiz dunya aslinda nesli tukenen bi irkin yasamlarini surdurmek icin yuzbinlerce yil once sectigi yasanabilir bir gezegen ise?" diye dusuncelere surukledi beni bu film.

  • çok ağır şekilde kerizlenen takım. sean marks bu kerizleri dolandırdı ve bu kerizler kendilerine neyin çarptığını anlayana kadar çok geç kalmış olacaklar.

    bunun bu kadar kötü bir hamle olmasının sebeplerine gelirsek

    1- phoenix suns aşırı fazla draft hakkını feda etti. 35 yaşında kronik sakat (son 2 sezondur iç yan bağlarından 2 ay kaçırıyor, aşilini koparmış olmasına değinmiyorum) bir durant'i almak için ellerindeki en iyi savunmacı ve en istikrarlı oyuncu olan mikal bridges'ı, üzerine 4 tane 1.tur draft hakkıyla 1 tane değişim hakkı verdiler. durant'in şu kontratı ve şu sağlık durumuyla ederi en fazla 2 tane 1.turdu. sırf uğruna vergi ödemek istemedikleri için pakete koydukları cam johnson'ı ve eylülden beri ayrılmak isteyen jae crowder'ı saymadım. phoenix brooklyn'in harden takasındaki hasar kontrolünü yaptı ve bu kadar aciz durumdaki takımı ihya etti.

    2- suns derinliğini kaybetti. suns'ın son dönemde iyi bir takım olma sebebi 9 kişilik sağlam rotasyonuydu, bu rotasyon artık yok. zaten bu rotasyon kaybolup sakat üstüne sakat verdikleri için nal toplamaya başladılar. bu takımı josh okogie, duane washington jr, landry shamet falan idare edemez. bu takımı idare eden ellerindeki kanat bolluğuydu ama artık bu yok. yapmaları gereken sadece crowder yerine kanat rotasyonunu güçlendiren bir hamle yapıp shamet'i yollamaktı. ana 4 kişilik ekip iyi ama bu takımın 5.oyuncusu landry shamet ya da dario saric olacaksa bu takım çok üzülür. hele cam johnson ve mikal bridges gibi iki iyi şutör ve savunmacının ilk 5'teki yerini (cam crowder kenara çekilene kadar 6.adamdı, onun ikamesi zaten kalmadı) josh okogie alacaksa bu takım üzülmeye hazır olsun.

    brooklyn açısındansa kyrie irving'in peşine bu hamlenin gelmesi muhteşem oldu. brooklyn inanılmaz bir yapılanma hamle başardı, üstelik bunu 7 tane 1.tur hakları yokken ve nba'in mental olarak en dengesiz iki yıldızına sahipken başardılar. şu anda ellerindeki kadro şu

    pg: ben simmons-spencer dinwiddie-patty mills
    sg: cam thomas-seth curry-joe harris
    sf: mikal bridges-dorian finney smith
    pf: cam johnson-royce o'neale
    c: nic claxton-day'ron sharpe

    inanılmaz geniş bir rotasyon, mikal bridges-cam johnson-cam thomas üzerine kurularak ben simmons'ı da işler kılabilecek inanılmaz geniş bir kanat rotasyonu ve en önemlisi amacı olan bir ekip oldular. bu ekip bu sayede houston'a giden picklerin değerini düşürürken kendi de başarıya ilerleyebilecek bir ekip, mikal bridges ve cam thomas başrole ilk defa geçecek ve ben simmons'ın arayıp da bulamayacağı kadro yapısını kurdular. daha 6.adam olarak değerini herkesin bildiği spencer dinwddie ve ilk 5'e yazmadığımız ama her takımda ilk 5'in istenmeyen işlerini yapan o'neale ve finney smith'e değinmedik. hatta kadro o kadar geniş ki bu yazı yazıldığında jae crowder hala brooklyn nets oyuncusuydu ve kendisine takas aranıyordu.

    özetle suns şimdilik göz boyayacak ama durant 36, paul 39 olduğunda bu takımın canı çok yanacak. eğer thomas kyrie takasından sonra gösterdiği ışığı sürdürür, mikal de suns'ta herkes sakatken attığı adımın bir fazlasını atarsa brooklyn nets küllerinden doğar, suns ve yeni sahibine de ders olur bu.

  • az bile söylemiş bakan. ekşi sözlük diye bir site var ordan açıp android ios samsung iphone gibi başlıklara bir göz at dese yeriymiş. telefon markası modeli fiyatı yüzünden telefonu bırakıp birbirine ana avrat söven adamlar var lan.

  • şu sınavdan 150 ya da 180 alamayan okuma yazma bilmiyordur.

    t: üniversitelerin anlamını hepten kaybetmesine neden olacak adım.

  • genelde kanser teşhisi konmakla sonuçlanır. lakin bende hep tutuyor.

    ılk defa araştırma yaptığımda 16 yaşındaydım, kendime varikosel teşhisi koydum ve ürolojiye gidip "bende varikosel var." dedim. bi böburlenme aşaması, "biz boşuna mı bunun okulunu okuyoz" tribini yiyip muayeneye geçtik. sonuç: 1 ay sonra varikosel ameliyatı için masaya yattım.

    sonrası uyku apnesi tanısıydı. gittim ve bende uyku apnesi olduğunu ama neyden kaynaklı olduğunu bilmediğimi söyledim. burnumda et çıktı, ilaç verdi. apne için de uyku bozukluğu merkezine git dedi ama hala gitmedim. gidersem orada apne teşhisi konacak adım gibi eminim.

    en son da spor sonrası çarpıntı problemi nedeniyle 3 ay önce kardiyolojiye gidip internet araştırmalarımdan aldigim güvenle "bende mitral kapak prolapsusu var." diye dikildim kardiyologun karşısına. ekoya gönderdi, hakikaten de 1. derece mvp çıktı.

    birkaç seneye youtube'dan ameliyat videoları izleyip evde kendimi ameliyat etmeye başlayacağım kısmetse.

  • avrupa ülkeleri için konuşuyorum, pasaport dahi göstermeksizin başka ülkeye uçtum

    size yemin ederim italya-fransa yolculuğum, zincirlikuyu-avcılar'dan daha kolaydı