hesabın var mı? giriş yap

  • isyerinin caycisi ile diyalog:

    - bir sey icer misiniz agbi?
    - yok daha yeni ictim, almayacagim.
    - olsun agbi yeni ictiysen, bak yeni cay demledik.
    - allah bos oturani sevmez diyorsun yani.
    - biz de pek sicak bakmiyoruz agbi.

  • cahilliğin hükmü.

    önceden okumak kıymetliydi. okuyan, bilen insanın görüşleri, alanında uzman kişilerin söyledikleri dinlenirdi. son 19 senedir cahiller toplumda nerelere gelebileceğini görerek pervasızlaştı. okumanın, bilmenin kıymeti kalmadı. köylü kurnazları normalde gelemeyecekleri statülere yalakalıkla, çakallıkla geldi. cahillik bu topraklar üzerinde yeniden hüküm sürmeye başladı.

  • ilk öğrenilmesi gereken '-yor olacağım' kalıbıdır.

    mesela "sizi boş toplantı odasına alacağım" diyemezsiniz gramerde yoktur. "sizi boş toplantı odasına alıyor olacağım" denir. böylelikle samimiyetsizliğiniz paçanızdan akar.

  • geçtiğimiz 2 gün boyunca kampımıza ev sahipliği
    yapan-şimdi buraya güven islamoğlusesi gelsin- muhteşem bir coğrafya. özellikle istanbul’a nispeten yakın olması sebebiyle de doğasever herkesin şiddetle gidip görmesini ve kesinlikle kanoya binip ormanın içerisinde huzur dolu 2-3 saatlik bir gezintiye çıkmasını şiddetle tavisye ederim. nereye baksanız uçsuz bucaksız yeşillik görebildiğiniz bu ekosistemde şanslıysanız bölgede yaşayan farklı büyük kuş türlerini de rastlıyorsunuz. hem lotr seven biriyseniz koyu yeşil baltık alanda kürek çekerken ben iyi ki buradayım hissi (sevdiğiniz bir varsa yanınızda, ya da çok sevdiğiniz bir dondurmacı da dondurma yerken gelen o yaşama sevinci gibi olan his) sizlere de gelecektir pek eminim.

    bir de kano rotasının çıkış alanında muhteşem bir sazlık var, o sazlıkların görüntüsünü gün batımında çok seveceksiniz.

    sular çekildiği için yazın pek gidilemese de özellikle bahar aylarında harika bir kamp rotası olabilir.

    bir de kırklareli harika bir yer en ufacık bakkalında bile rakıların olduğu özel bir raf var.*