hesabın var mı? giriş yap

  • adam gelmeyin amk demiş işte. gitmeyin işte amk...

    edit: kafenin cevabını okudum da, kitap okumayı yasaklayınca böyle oluyor işte. bize yasaklayacağınıza siz de biraz okumayı deneseniz... o nasıl bir yazı amk?

  • kirli sepetinden cikarabildiği şeyleri* * * taa arka odadan salona getirip, "bak senin için avlandım" tavrıyla ayağımın dibine bırakması.

    sweatshirt gibi büyük parçaları da 1-2 metre kadar zorla sürükleyip, yorulunca ağlama benzeri tuhaf bir miyavlamayla beni ayağına çağırması. yanına gidene kadar avaz avaz miyavlaması.

    kör olduğu için, ağzına aldığı parçanın büyüklüğünü kestiremeyip, yatak örtüsü, pike gibi kocaman şeyleri de taşımaya yeltenmesi. ki bu girişim, ancak yataktan yere inebilmekle sonlanıyor haliyle. olsun, o yine de ağzında pikenin ucunu bırakmadan beni çağırıyor. gidiyorum, bana sunduğu avını alıp, başını okşuyorum, gururlanıyoruz ailecek.

  • oturuken hersey yolundadır ve pek bir sorun yoktur ancak ayağa kalktığınız anda dünyanız bir anda tersine döner, havada beyaz kelebekler uçuşmaya başlar, bu durum anında beyne kan az gittiği için kişi bayılabilir, denge kaybı ve geçiçi şuur bozukluğu yaşayabilir. bir yanınızı kırmamak için sağda solda zarar verecek eşyalar bulundurulmamalıdır.

  • artilarini eksilerini beraber beyin firtinasi olarak dusunelim.

    fiziki altin
    artilar
    -elinizde;
    -istediginiz an piyasada bozdurabilme.

    eksiler:
    - calinma riski;
    - saklama hizmeti maliyeti;
    - saklama hizmeti veren kurumun batmasi;
    - aninda ulasim.

    altin hesabi
    artilar
    - her an ulasilabilir olmasi;
    - bankalarin gorece guvenilir olmasi;
    - dusuk hesap isletim ucreti;
    - saklama derdi olmamasi;
    - banka mevduat hesaplarina devlet guvencesi;
    - vadeli mevduat yapabilme (faiz dusuk de olsa).

    eksiler
    - fiziki degil (vites topuzunu elinde hissetmek gibi);
    - alim satim sirasinda kur farki olmasi.

    bunlar disinda baska arti yada eksi varsa onlari da siz ekleyin ve bu sekilde karar verin.

    benim kararim: altin hesabi.

  • elbette dünyanın en iyi yazarı değildir ama dünyada 7'den 70'e yüz milyonlarca insanın kalplerine en çok dokunmuş, en içten ve en samimi fantastik kurgu kitabını yazarak, bunu da tüm zamanların en şahane kurgu ustalıklarından birini sergileyerek, j.r.r. tolkien'in dünyasını harfi harfine kopyalayarak benzer kitaplar yazan (yepyeni diller, yepyeni hayali ülkeler, yepyeni ırklar ama niyeyse hep elfler hep cüceler, hep kaybolup gitmiş antik çağ dönemlerinde geçen kılıç-mızrak-büyü kitapları) sayısız yazarın ve sayısız fantastik kurgu eserinin önüne, özgünlüğü ve farklılığı ile haklı olarak geçmiş, bu nedenle de yeniliğe ve farklılığa zerre tahammülü olmayan dinozor metal müzik dinleyicilerinden beter fantastik kurgu takipçilerini - ve tahminen yazarlarını da - hasetlerinden çatlatmıştır. marifet tuğla kadar ciltler boyunca bitip tükenmek bilmeyen karman çorman, yer kabuğuna inecekmişçesine detaylandırılmış dünyalar, öyküler, diller, ırklar tasarlamakta değil (neyi kanıtlama çabasıdır acaba bu kadar çok detay üretebildiğini göstermek için çırpınmak, tolkien en âlasını yapmış işte), sayısız insanı gönüllü olarak peşinden koşturacak, "bu bizden" diyerek bağırlarına basacak bir dünya, öykü ve karakterler yaratmakta.

    kendisi bir shakespeare olmadığını zaten bilmekte ve söylemektedir. "ileride nasıl hatırlanmak istersiniz" sorusuna "sahip olduğu yetenekle elinden gelenin en iyisini yapabilmiş biri olarak" diyecek kadar alçakgönüllü, ne olduğunu bilen bir insandır. bir yazar olarak söz söylemeyi, etkileyici cümleler üretmeyi ve lafı gediğine oturtmayı çok iyi becerir. insanlar neden hemen tolkien'le karşılaştırıp aşağılama tepkisi göstermek için kurulmuş saat gibi hazırda beklemekteler bilemiyorum ama tahminen tolkien'in yarısı kadar edebiyat bilgisi olmayan biri olarak, aynı tolkien'in eseri gibi fantastik edebiyatta bir dönüm noktası olmuş ve tarihe adını yazdırmış bir kitap ve dünya yarattığı için büyük ihtimalle. onca ıncığına cıncığına kadar detaylandırılmış ama özünde hepsi birbirinin aynı kılıç-mızrak-büyü high fantasy kitapları dururken günümüz dünyasının içine saklanmış, o dünyayla ilişkileri mükemmelen detaylandırılmış yepyeni bir ikincil fantazi dünyası tasarlayarak özgünlüğü ve hepsinden de öte ruhuyla tolkien'inkine çok benzer bir tat verebilen, bu yüzden de en az orta dünya kadar sevilen yegâne öyküyü yazdığı için çatladı resmen insanlar hasetinden. zira dediğim gibi marifet alternatif dünya tarihi yazıyormuş gibi sonu gelmeyen boğuculukta detaylarla doldurulmuş kitaplar yazmak değil, yarattığın dünya görece daha hafif olsa dahi okuyucunu avucunun içine kıskıvrak almanı sağlayacak kadar samimi bir ruh katabilmek. millet "rowling, tolkien'in boku olamaz" diye birbirini yiyedursun, merhum tolkien mezarından kalkıp gelse, şu 7 kitabın hepsini bir okuyabilse, tahminen en önce kendisi saygılarını sunardı rowling'e muazzam başarısı için. harry potter severler için can sıkıcı bir şey olsa bile allah vermiş de bu serinin filmleri de yüzüklerin efendisi üçlemesi gibi tartışmasız bir başyapıt olamamış. olsaymış herhalde insanlar iyice çete gibi toparlaşıp adam dövmeye geleceklermiş hasetlerinden. tolkien'in kitabı gibi sürüyle kitap var fantastik kurguda ama bir tane harry potter var. iyi ki de var.

    https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/…4126031_n.jpg

  • başlık: şu an üzerimdekilerin fiyatı 940 tl

    1. adidas adi specific ayakkabı- 165 tl
    french connection kot- 235 tl
    henleys gömlek- 110 tl
    ck boxer- 45 tl
    rayban gözlük- 385 tl

    2. yani üstünde bişi olmasa 5 para etmezsin.