hesabın var mı? giriş yap

  • gördüğü her kuralı don lastiğine çevirmek isteyen yurdum insanı için sözde kazıktır.

    plan yapmak, hazırlıklı olmak, ciddi davranmak filan hak getire.

  • insan-doğa ilişkisini ruhun derinliklerine yerleşerek sorgulatan bir modern zaman başyapıtı. betonlaşan dünyada doğaya ve gökyüzüne ulaşmaya çalışan insanoğlunun çaresizliğini imgeleyen bir şaheser. ayrıca, bu müstesna eser sürrealist dışavurumcu yaklaşımla ruhani inançlara bariz göndermeler yaparken, led zeppelin'in stairway to heaven'ınına da selamı çakmaktadır.

    m.s. 2000'li yıllardan kalma bu eserin sahibi bilinmediğinden, bu esere yakışır bir şekilde "trabzon bilemedin rize'deki sürrealist merdiven' adı verilmiştir.

    http://origin.komedi.com/…alist-merdiven_o_2766.jpg

    edit: link

  • series x'in fiyat farkını hak ettiği karşılaştırma.

    - series x'in gpu'su: 12.14 tflops (rdna 2)
    - series s'in gpu'su: 4.06 tflops (rdna 2)*

    sx'in gpu'su 3 kat daha güçlü. 1080p ekran bile kullansanız, s ile x arasında 60 fps, 120 fps veya grafiksel iyileşme gibi farklar oluyor.

    - series x ram miktarı: 16 gb
    - series s ram miktarı: 10 gb

    sx'in ram farkı 4k çözünürlük için. fakat fark biraz fazla tutulmuş. dmc 5'in series s versiyonunda ray tracing olmaması muhtemelen vram farkıyla alakalı. gelecekte, gerek gpu gerek ram kaynaklı olarak, bu tür durumlar yaygınlaşabilir.

    mesela unreal engine 5 demo'su series x'te 2k@30 fps çalışıyordu. ileride onun gibi, grafiği çözünürlük ve fps'nin önüne koyan bir oyun yapılırsa series s'te ciddi kısıntı gerekir.

    - series x depolama boyutu: 1 tb (802 gb kullanılabilir)
    - series s depolama boyutu: 512 gb (364 gb kullanılabilir)

    bu da önemli bir fark. tabii harici depolama ekleme imkanı var; ancak next-gen upgrade'i alan oyunlar şu an sadece seagate'in nvme ssd kartlarıyla oynanabiliyor. normal usb sürücüler sadece eski nesil oyunları oynatmaya veya next-gen olanları saklamaya yarıyor.

    - cpu ve ssd hızı olarak x ile s arasında fark yok denebilir.

    kısaca, bütçe kısıtlamanız yoksa series x'e fark vermekten çekinmeyin. ayrıca, series s'in üzerine sadece 100 dolar ekleyerek playstation 5 digital edition alınabileceği unutulmamalı. series x'e yakın bir gpu ve daha üstün i/o arabirimini, dualsense ve exclusive avantajıyla birleştiriyor.

    * farklı mimarili gpu'ları kıyaslarken faydalı olacak bilgiler:

    (bkz: #116230478)
    (bkz: #115792803)