hesabın var mı? giriş yap

  • 2007 yılında lazerle göz ameliyatı oldum. miyop astigmatım vardı 3.75. sıfırlandı ve cok rahat ettim zira 20 yıldır gözlük ve lens kullanmak yormuştu. sonrasında gözlerim ışığa çok hassas hale geldi. kapalı ve yağmurlu havalarda bile güneş gözlüğü kullanıyorum abartısız. şu an yaş itibarıyla hem yakın hem de uzakta zorlanmaya başladım. yaşam kalitemi bozmasa da biraz bulanık görüyorum. ancak doktor şimdilik gözlüğe gerek yok, 1-2 sene daha idare edersin böyle dedi.

  • kaydolurken * nickini öylesine vermiştim daha sonra değiştiririm diye. bilmiyordum. yapıştı kaldı. pişmanım.

    bu nick hiç bir başlık entry ve nick uyumuna giremiyor diye geceleri yorganın altında ağladığım oluyor.

    eksiyi ilk keşfettiğimde 2004 falandı o zaman hiç yazar olmak aklıma gelmemişti. biraz salaklık varmış gençliğimde.

    olay butonu ilk yandığında sözlükte bir kavga falan çıktı ona adam çağırıyorlar sanmıştım.

  • "sedat sozlugun amina koydun lan su hale bak. acilan basliklara bak. ne kadar it kopuk varsa topladin buraya aferin."

    isin garibi adim da sedat degil. allah allah...

  • benim de başıma gelmiş durumdur. bir gün bir baktım kimse beni gözlemlemiyor, yok olmuşum. sonra dedim kendi kendime "saçmalama lan, düşünüyorsan varsındır" yavaş yavaş var oldum da kendime geldim. şansa yaşıyoruz yeminlen.

  • evet, akdeniz'deki üretim patlamasıyla alakalı. malum, bizim çiftçi yan komşunun malının para ettiğini görünce ekonomi bilgisi olmadan oraya atlar. sonrası arz, talep falan işte. eğer ihracata gitmezse komşu çiftçinin sattığı fiyata satamaz.

  • tüketim çılgınlığı, "ihtiyacı olmayan ürünleri" satın alan tüketicilerin yoğun alışveriş alışkanlıklarını tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

    insanların temel ihtiyaçlarını yarın zamlanacak diye erken alması, tüketim çılgınlığı değildir.

  • bu colde yagan yagmurlarin bir kahve fincanini doldurmasi icin, 100 yillik bir yagmur gerekiyor. yilda sadece 1 damla denebilecek kadar yagis alan bir yer olmasindan daha ilginc olan ise, colun bundan 150 milyon yil once denizin dibi olmasi. yani 150 milyon yil once muhtemelen tropikal bir denizin dibiydi atakama colu. cunku colde yer alan gypsum(alcitasi) suyun buharlasip olusturdugu ozel bir minarel. bir diger ilginc nokta ise, gypsum'un suyla temas ettiginde dagiliyor olusu. bu colde bulunan gypsum blogu, muhtemelen 100-150 milyon yillik ve o kadar suredir neredeyse hic yagmur almamis.(damla damla yagmurlar haricinde) cunku eger yagmur yagsa idi, o blok suyla temas ettigi icin tamamen dagilirdi. ancak su an hala sapasaglam duruyor orada.

    bu kadar nemsiz(%10) ve kurak olusu da sanirim soyle oluyor:

    1-\\\\\\\\\-2/////////-3

    2. nokta ekvator cizgisi, 1. ve 3. noktalar ise tropikal enlemler.

    2. noktadan sicakla birlikte yukselen hava, ruzgarlarla birlikte 1. ve 3. noktalara dogru harekete geciyor ama yukselip tropikal enlemlere dogru yoneldigi anda suyunu hemen -///////// ve \\\\\\\\ olarak gorulen yerler- bosaltiyor. tropikal enlemlere ulastiginda ise tamamen kurumus oluyor. atakama colu'nun bu kadar kurak olmasinin sebebi de bu.

  • bizzat bir videonuzda gormustum, utku kutsal motor'a yapilan bazi is basvurulariyla dalga gectiginizi acik acik soyluyordu. siz de bunu destekleye destekleye guluyordunuz. o an anlamistim nasil toksik, kendini ust seviye bir sey sanan ama aslinda kendi asagilik psikolojinizi altinizda calisan gencler ustunden tatmin etmeye calisan insanlar oldugunuzu. direkt dislikeimi verip abonelikten cikmistim.

    yillar gecti, utku'yu tam da sizi unfollow etme sebebimden ifsaladiniz. ancak sizin de utku'dan bir farkinizin olmadigini, hatta utku'yla birlikte o toksik is ortamini desteklediginize adim gibi eminim.

    sorum su olsun madem; kendinizi suclu hissediyor musunuz? utku'yu gunah kecisi ilan edince sizin yediginiz haltlar halinin altina mi supurulmus oldu?

  • oy utanmasını sevdiğim, kazada kafası patlayıp beyni camdan dışarı fırlayınca daha da güzelleşecek canısış.

  • kafası çok güzel.

    **
    en sevdiğiniz şehir hangisi?
    - porto unutulmazdı

    -------------

    en'leri...

    en sevdiğiniz beş şehir
    berlin, viyana, ljubljana, paris, dubrovnik
    **