hesabın var mı? giriş yap

  • bu fotoğraf ile ilgili dikkat etmemiz gereken noktalardan biri de şu:

    elon'un fotoğrafında açıklama olarak "atatürk anıtkabir" yazıyor.

    "ataturk anitkabir" değil. yazıyla iletişim kurulan şu sözlükte bile i yerine ı, ı yerine i, ü yerine u harflerinin kullanımını görüyoruz.

    elbette elon musk'ın sosyal medya hesaplarını yöneten insanlar vardır ve elon bunu kendisi yazmamıştır ama kalkıp da "bizim klavyemiz ingilizce" diye bahane üretmemiş kimse.

    klavye ingilizce olsa bile ingilizce'de kullanılmayan bazı harfleri içerebiliyorlar. en olmadı yeni klavye dilleri eklenebiliyor. kullanmak isteyen için böyle seçenekler var.

    bakın artık de, da ve soru eklerini geçtim, insanlar doğru harfi bile kullanmıyorlar.

  • başbakan hasan.
    bu adamı meclise sokmalıyız. bu adam ülkenin kurtuluşu. bu adam zor zamanda dumanların arasından çıkan bir kahraman.
    hem bu adam da uzun.

  • nişantaşı üniversitesi niçin ilk 20'ye giremediğine anlam veremediğim liste.
    bu arada arkadaşlar çarpım tablosu vize notları elinde olan varsa yeşillendirsin.

  • cardinalspirits.com sitesinde yüz yıllık ince belli çay bardağımızın üstüne yatılmaya çalışılmasıyla ortaya çıkan intihal rezaleti mi, yoksa enteresan gerçek mi bilemediğim şeydir. linki açıp da limon atılmış çay doluymuş gibi duran ince belliyi görmek güldürdü en azından.

    the perfect whiskey glass

    isim misim vererek şöyle de bir yazı yazmışlar:

    "these eccentric whiskey glasses were designed by our friend david hill of the malt guild. after years of research in scotland with the best scotch distillers in the world, he developed this glass to best express the nose and taste of a fine whiskey.

    cardinal spirits is the exclusive online retailer of this glass. we will also be using them in our tasting room when we open later this year."

    ne eksantriği ne iskoçya'da senelerce süren araştırması, o ne şema öyle arkadaş. sorsanız zaten söylerdik, david hill mavid hill, bunca salak hikayeye ne lüzum var allaşkına :)

    edit: link düzeltildi. teşekkürler asiksurat.