hesabın var mı? giriş yap

  • bir malzeme almak için yer araştırması yaparken karşıma çıkan liste. faydalı bilgiler olduğunu düşünüyorum.

    altin: kapalicarsi merkez.varakci sokak cikisinda cuhaci han'daki imalatcilara ziynet esyasi yaptirabilirsiniz.

    antika: cukurcuma eski hareketini kaybetti nisantasi yeni yogunlasma alani. horhor'da antikacilar pasaji ve sahaflar carsisi civari da bir merkez.

    av silahlari: son yillarda finansal gucluk icinde de olsalar, uzumlu, huglu gibi uretim merkezlerinden ıstanbul'a mal geliyor ama asil merkez uzun carsi sokak.

    ayakkabi: toptan piyasanin merkezi, beyazit anayol ile kumkapi sahil arasindaki gedikpasa semti.bu semtteki emin sinan hamami sokak ve buradaki efes carsisi, carsili han ve digerleri bu piyasanin merkezi. ayakkabı yan sanayi ise, yine bu semtteki, kavaflar han ve ugur han'da yer almakta.

    aydinlatma cihazlari:ana merkez, sishane yokusu ve okcu musa caddesi.bu bolgede, serattar, menevse ve erseven hanlar, aydinlatma cihazi satis merkezleri. e-5 avcilar kesiminde ve sirinevler'de yol ustunde ucuz avize satan merkezler var. vefa semtinde de uretim atolyeleri bulunuyor.

    baharat : baharatin merkezi, tahtakale hasircilar sokak ve civari. buralarda agirlikli olarak toptan satis yapiliyor.

    bakliyat bu mallarda merkez rami gida carsisi. paketlenmis mallar bu piyasadan alinip atolyelerde paketleniyor.

    basma, kaput bezi,tulbent,divitin vs.: mahmutpasa bezciler sokak merkez.bu urunler oztas pasaji'nda satiliyor. yazmacilar carkcilar sokakta. ayrica, cakmakcilar yokusundaki, buyuk yeni han, buyuk valide han gibi hanlarda da bu mallar satiliyor.

    battaniye: osmaniye aksu caddesi uzerinde fabrika satis magazalari var, fakat ucuz ve toptan satis merkezi yine mahmutpasa.

    berber ve kuafor malzemeleri: tahtakale zaza han, tiras bicagi, bigudi, manikur-pedikur takimlari, makas vs. merkezi.

    beyaz peynir: buyuk ureticiler rami gida piyasasinda.

    bijuteri:merkez tahtakale bereket han ve misir carsisi civarinda boncuk han'in alt kati

    bisiklet:. dogu bank civari ile, sarachane semtindeki hasim iscan gecidi bu piyasanin merkezi. sirkeci daha ziyade profesyonel bisiklet ve yedek parcalari uzerinde gelismis.cocuk bisikletleri gecitte yer aliyor.

    bit pazarlari: cumartesi ve pazar gunleri kadikoy sali pazari ve topkapi pazari en buyukleri.

    branda ve cadir bezi: merkez ımc bloklari. ancak bu yerlerin yetersiz kalmasi ile piyasa vefa civarina da yayilmis.ımc ilk iki blogunda, bu imalat daha agirlikli yapiliyor.

    boru: bu piyasanin merkezi, persembe pazari. ancak persembe pazarinin tasinmasi ve bu bolgede piyasanin kapatilmaya calisilmasi nedeniyle perpa'da da borucular var. merter demirciler sitesi de diger bir merkez.

    buro mobilyasi: karakoy kemeralti caddesi bu piyasanin merkezi.gunesli'de de buro mobilyasi bulunuyor. bunlarin disinda, bircok firma kendi teshir salonlarinda ithal ve imal urunlerini sergiliyor.

    cam urunleri: ana merkez pasabahce. pasabahce ve tuzla'da buyuk satis yerleri ve depolari var, sehrin bircok yerinde de satis magazalari buılunabilir.mercan siyavuspasa sokaktaki gul han ve yeni okur han'da diger merkezler.

    cakmak: toptan merkez yine tahtakale. bereket han cakmakcilarin toplandigi bir merkez. tokai'nin ureticisi de burada. her turlu cakmak malzemeleri sirkeci buyuk postahane yani sokakta bulunabilir.

    canta: sehrin cesitli yerlerinde fabrika uretimi yapilan yerler var. yikilmasina ragmen zeytinburnu'da bir merlez. simdilerde tuzla organize sanayi her turlu deri mal uretimi yapiyor.bu buyuk merkezlerin disinda, carsikapi centilmen han ve gedikpasa'daki aydin saray is merkezi, bomonti caddesi uzerindeki magazalar ucuz canta alinabilecek yerler.cay: merkezi rami gida carsisi.

    cicek:karamursel-yalova yolu merkez.ayrica, bayrampasa ve dolapderede gibi bircok semtte de cicek mezati yapiliyor. eminonu,misir carsisi yaninda cicekciler pazari da bir merkez sayilabilir.cicek sogani ise yine cicekciler pazari ile, bostanci,yesilköy gibi semtlerdeki seralarda bulunabilir.

    cimento: bayilerin toplandigi bir merkez yok.aksaray da depolar bulunabilir. keresteciler ile cimentocular bir arada kumelenmis durumda.

    cocuk giysisi: cocuk giysilerinin merkezi yesildirek.turk ocagi caddesi arkasindaki nebioglu han, anadolu han ve diger hanlar bir merkez. ayrica, nisantasi sair nigar'da da bir cok han var.

    corap:yesildirek macuncu sokak ve tarakci cafer sokak uzerindeki hanlar corapcilarin merkezi. ayrica, ıstanbul erkek lisesi'nden mahmutpasa'ya inen ara yol uzerinde de bircok corapci var.

    cuval: eminonu hasircilar sokak civarindaki hanlarda cuval ve ip toptancilari bulunuyor.

    deniz malzemeleri: sirkecide olta,igne,misina gibi malzeme satan yerler var, ayrica mercan'da kurulan dogu blogu pazarinda ucuz olta satiliyor. karakoy'de de bu tip malzemeler bulunabilir.

    deniz motorlari: senrin bircok yerinde isyerleri var.ancak karakoy galata mevlevihanesi sokak civarinda degisik modeller bir arada bulunabilir.

    deniz urunleri: toptan ve perakende hali kumkapida. ayrica tuzla'dan avcilar'a ve sariyer'e kadar butun kiyi seridinde balik satisi var. midye merkezleri rumeli kavagi, beykoz ve sariyer.

    deri giyim: yeni merkez tuzla organize sanayi bolgesi, zeytinburnu 5 kardesler caddesi, nisantasi'nda kosar deri ve yine gedikpasada'daki bazi hanlar alisveris icin uygun yerler. zeytinburnu'ndaki fabrikalarin tuzla'ya tasinmasindan sonra burada fabrika satis merkezleri kaldi. ucuz ve kaliteli deri icin, zeytinburnu'nun ic kesimlerine gitmekte yarar var. gedikpasa bolgesi daha ucuz ama kalite biraz daha dusuk. kapalicarsi icinde bazi hanlarda da ucuz deri giyim bulunabilir.

    deri saraciye:en onemli merkez mercan bolgesi, uzun carsi civari.buralarda bavuldan cuzdana her turlu mal bulunabilir.tuzla organize sanayi, desa, matras gibi buyuk firmalarin satis merkezleri de var.dunyanin unlu markalarinin hakikisinden ayirt edilemeyecek kadar kaliteli taklitleri, uzun carsida bulunabilir. mercan yokusunda, dunya pazarlarina en son giren bavul modellerini veya en gelismis bond cantalari bulmak mumkun.

    dogu sanayi sitesi: yenibosna bölgesinde her turlu makine ve kalip imalatinin gerceklestirildigi dev bir site.e-5 otoyolunun hemen arkasinda .

    dosemelik kumas:en fazla cesit ımc bloklarinda, ilk 5 blokta her turlu dosemelik kumas bulunabilir.

    el aletleri:matkaptan ingiliz anahtarina kadar her turlu ev aletinin ana merkezi karakoy persembe pazari.burada akla gelebilecek her turlu el aleti satiliyor.

    elektrik malzemeleri: duy,priz vs butun elektrik malzemelerinin ana merkezi bankalar caddesi olarak da bilinen okcu musa ve voyvoda caddesi üzeri.yol uzerindeki magazalarla, hanlarin ikinci veya ucuncu katlarindaki magazalar arasinda fiyat farki var. satis fiyatlari piyasaya gore % 30 daha dusuk.

    deterjan: en onemli satis bolgesi rami piyasasi.sehrin degisik bolgelerinde de spotcular var.

    elektronik parcalar:kadikoy'de yazicioglu ıs hani, karakoy'de eski selanik pasaji ile karsi sirasindaki balikli han en onemli satis merkezleri.

    fabrika satis magazalari: bu magazalarda fiyatlar normal etiketlere gore daha ucuz. merter bu acidan zengin. hazir giyim ve ic camasiri burada bulunabilir.yine, yeni bosna, ic camasiri, e-5 bostanci sapagi ayakkabi ve hazir giyim, nisantasi ve bomonti'de deri mamuller, hazir giyim ve kumas,havlu, spor ayakkabi,ic camasiri, topkapi eski londra asfalti uzerinde ve cevizlibag'da celik tencere orme ve tekstil, kundura konusunda fabrika satis magazalari var. ayrica, bakirkoy sahil yolu,sumerbank, veliefendi osmaniye'de battaniye ve kumas,gunesli'de spor ayakkabi ve giyim, cocuk giysileri,avcilar'da konfeksiyon,tul perde ve catal bicak takimlari satan satis magalari bulunuyor.

    fon makinesi: spot merkezi mercan siyavuspasa sokak uzerindeki asilsoy ticaret merkezi ve cevahiroglu han. özellikle ev fon makinelerini buralarda bulmak mumkun.tahtakale marpuccular ıs merkezi ve civardaki diger hanlarda perakende satis daha yaygin. gomlek: gurun han'dan demiray han'a mahmutpasa'ya kadar bircok yerde gomlek satisi var.bomonti civari ve nisantasi bolgesi de diger bir merkez.

    gozluk:gozluk cercevelerinin merkezi, sirkeci altin han ve dogu bank is haninin ust katlari ve vakif han

    havlu: toptan satis, merkezi yesildirek'i mahmutpasa'ya baglayan yol uzerindeki hanlar. mahmutpasa'daki hurriyet carsisi'da diger bir merkez.

    hazir mutfak: hazir mutfak uretimi konusunda merkez sayilabilecek bolge gaziosmanpasa civari.hazir mutfak firmalari anahtar teslimi hazir mutfaklar yapiyorlar. hazir mutfagi parca parca almak da mumkun. ancak fiyat olarak komple mutfaklar daha uygun.modoko icinde de hazir mutfak ureten bircok firma var.

    hesap makinesi: her boy hesap makinesinin toptan satis merkezi tahtakale cavusoglu han. talep oldugu takdirde perakende satis da yapiliyor.

    hirdavat: kucukpazar ve tahtakale arasindaki ara yollar ile, karakoy persembe pazari hirdavat malzemesinin merkezi.tarihi fatih hirdavatcilar carsisi ve perpa'da hemen hemen her isteneni bulmak mumkun..tel citlerden, motorlara, civata ve rulmandan, yassi urun saclara, demir ve celik'e kadar hirdavatin merkezleri buralari.

    ıc camasiri: yine yesildirek merkez olmak uzere, civardaki sigorta han, kaplan han, yesildirek han ve diger bir cok dukkan ve han icinde ic camasiri piyasasi yer aliyor.

    ikinci el is makineleri: e5 otoyolunun bostanci, maltepe ve kartal arasindaki bolumu bu urunlerdeki en onemli merkez.

    ıkinci el kamyon: ayni is makineleri gibi, ikinci el kamyon pazarinin merkezi, bostanci,maltepe, kartal arasinda.

    ımes sanayi sitesi: umraniye dudullu bolgesinde agir makine imalati yapilan dev bir site. ayrica kalipcilar ve diger kucuk imalatcilar da burada yer almislar.

    ınsaat demiri: bir muddet oncesine kadar persembe pazari bu urun'un merkezi idi. simdilerde, merter demirciler sitesi ve bazi toptancilari ile perpa, insaat demiri merkezleri.

    kagit: tahtakale'de ithalatcilar, cagaloglu'nda depo ve satis merkezleri var. tahtakale ve kucukpazar'da defter satis merkezleri, e-5 cayirovada meteksan defter satis merkezi bulunuyor.

    kagit urunleri: tuvalet kagidindan peceteye kadar butun kagit urunlerinde ana merkez rami piyasasi

    kahve ve kakao: misir carsisi tahtakale cikisi, toptan kahve ve kakao'nun merkezi..

    kamyon: kamyon ve traktor piyasasinin merkezi uzun bir sure sirkeci'idi. sehrin muhtelif yerlerinde kamyon satisi var.

    kaset: kaset piyasasinin merkezi, ımc 6.blok.

    kereste: kereste piyasasinin merkezi, aksaray, kartal-maltepe-pendik ve cibali. avcilar bolgesinde fabrika satis magazalari bulunuyor.

    kucuk ev esyalari spotu: bu tur urunlerin spotu, mercan'dan eminonu'ne inen siyavus pasa caddesi uzerinde yer aliyor. bu cadde uzerinde, gul han, yeni okur han, asil han ve cevahiroglu han'da kucuk ev aletleri satan spotcular var.

    laboratuar malzemeleri: eminonu bahcivanci sokak bu tip malzemeler ve laboratuarda kullanilan kimyasal urunlerin pazarlandigi bolge.

    matbaa: geleneksel olarak matbaacilarin toplandigi merkez cagaloglu civaridir. yakinlarda kurulan ıkitelli sapagindaki matbaacilar sitesinde dev bir piyasa olustu.

    meyve ve sebze:'80 lerin sonuna kadar 1940'da almanlarin eminonu'nde yaptigi hal binasi merkezdi.daha sonra merkez bayrampasa'ya tasindi.bugun topkapi bostan hali ve kadiköy hali de toptan merkezleridir. bu hallerin yaninda bir donem oldukca revacta olan ama artik sabit hale gelen eski kamyon pazarlarina benzeyen faturasiz ve rusumsuz mal satan direkt satis yapan yerlerde bulunuyor. buralardan birkac kucuk tuketici ortak olarak kasalarla mal alabilir.

    mobilya: toptan merkezler arasinda, umraniye modoko,(sehir icindeki magaza fiyatlari ile karsilastirildiginda fiyat cazibesi pek yok.) karakoy kumbaraci yokusu (ismarlama ve ince el isciligi icin), caglayan ve e-5 otoyolunun avcilar-sirinevler ve bostancı-maltepe arasindaki bolgeleri sayilabilir.ıstanbul artik anadolu'ya cok fazla mal gondermiyor hatta ınegol, eskisehir gibi bolgelerden gittikce azalmasina ragmen ıstanbul'a mal akisi goruluyor.

    nikah sekeri ve susu: bu tur mallarin ucuz olarak bulunabilecegi yer, tahtakale hasircilar sokak. anadolu'ya giden malzemeler de buradan yollaniyor.

    oto aksesuarlari: kiliftan kokuya en onemli merkez aksaray yedek parca piyasasi. taksim piyasasi da eski onemini yitirmis gibi gorunmesine ragmen diger bir merkez. ıthal aksesuarlar daha cok, dubai, kuveyt gibi yerlerden bavul ticareti ile gelen mallardan olusuyor.

    oyun aletleri:okey takimi, iskambil kagidi, tavla vs. gibi oyun aletlerinin pazarlandigi yer, misir carsisinin arkasindaki sabuncu hani sokaktaki bıncuk han'in alt kati. yine bu sokak uzerindeki cesitli imalat ve ticaret merkezleri var.

    oyuncak: bu mallarin toptan merkezi de tahtakale. her cesit oyuncagi, tahtakale sokak ve sabuncu hani sokak uzerindeki dukkanlarda bulabilirsiniz.plastik agirlikli yerli oyuncaklar toptan olarak, tahtakale'yi mercan'a baglayan sokak uzerinde. telefon sokak'ta da perakende satis yapiliyor.

    pamuk ıpligi: sultanhamam merkez sayiliyor. ancak merter'de bu alanda onemli bir bolge

    parfumeri: eskiden orijinal parfumler sisli pilavci pasajinda satiliyordu simdi laleli bolgesi bu isin merkezi durumunda.

    pasaport: pasaport ticaretinin, daha dogrusu permi ticaretinin yapildigi yer, sirkeci dogu bank ishaninin on kapisi.buradaki cigirtkanlar is haninin ust katlarindaki isyerleri icin permi topluyorlar.

    patates:nigde, adapazari, bolu gibi illerden gelen patatesin ıstanbul merkezi rami gida carsisi.fiyat burada olusuyor.

    pencer bandi: kapi ve pencere bandinin satis merkezi eminonu fetva yokusunun uzerindeki dukkanlar.

    perdelik ve mefrusat: eski merkez, sultanhamam asir efendi caddesi idi. simdilerde zeytinburnu riza pasa yokusu ve ımc esas merkezler haline geldiler.

    pil: tahtakale canta tezgahlarda perakende olarak her cesit ve marka pil bulmak mumkun.

    plastik esya: mercan yokusundan prof.cemil birsel caddesine kadar olan bolge toptan ticaretin merkezi.

    saat: tahtakale asri han, saatin en ucuz fiyatlandigi toptan merkezi.bu han hem telefon sokaktan hem de tomruk sokaktan iki ayri girise sahip. unlu markalarin taklitleri de dahil her turlu saati en ucuz buradan ve bolgedeki diger hanlardan bulabilirsiniz.

    sanayi tipi mutfaklar: ev mutfak malzemelerinin merkezi bakircilar olmasina ragmen, sanayi mutfaklarinin ana merkezleri kasimpasa'yi dolapdere'ye baglayan caddenin ustunde yer aliyor.

    sarmisak: taze sarmisak sebze hallerinde, kuru sarmisak ise rami toptan gida piyasasinda bulunabilir.

    seramik: en onemli satis merkezi persembe pazari piyasasi. maltepe'de defolu seramiklerin satildigi buyuk bir fabrika satis magazasi var.

    soba: merkez eminonu. misir carsisi cikisindan prof.cemil birsel caddesine kadar olan bolge sobacilarin merkezi.

    spor malzemeleri: sirkeci mimar vedat sokak ile yesildirek'te spor malzeme satisi var. bomonti birahane sokak'ta ise yabanci markalar fabrika satis merkezleri var.burada fiyatlar piyasaya gore yari yariya ucuz.

    sulama sistemleri: karakoy necati bey caddesi ve persembe pazari satis merkezleri.

    takvim: uretim ve satis cagaloglu bolgesinde yapiliyor.

    tarti aletleri:toptan tarti aletlerinin merkezi kantarcilar. butun tarti aletleri burada bulunabilir.

    telefon: kablosuz telefonlar tahtakale is merkezinde bulunabilir. yerli telefon firmalarinin uretimleri sishane bolgesinde. tahtakale telefon ve tomruk sokaktaki canta tezgahlarda da her turlu telefon bulunabilir.

    tel ve civi: piyasa merkezi persembe pazari ve perpa. kucukpazar piyasası da civi merkezi. tel satisinin diger bir merkezi de merter demirciler sitesi .

    tugla ve kiremit: bu mallarin satildigi belli bir merkez yok.ıstanbul disindan fabrikalardan mal geliyor.

    un: uncularin toplu olarak bulunduklari merkez karakoy omer abid han. burada trakya unculari yer aliyor.

    yumurta: toptancilarin merkezi rami piyasasi

    zeytinyagi ve aycicek yagi: toptan merkezi agirlikli olarak rami piyasasi.eminonu ve uskudar gibi semtlerde trakya birlik'in satis merkezleri var. kucukpazar bolgesinde aycicek yagi toptan satisi yapilan yerler de var.

    zuccacıye: celik tencere ve diger celik esyalar beyazit bakircilar sokak'ta. teflon tava ve tencereler de buralarda kolayca bulunabilir.

  • jöhpöh31 tayfanın toz konduramayacağı polislerdir.

    iki tane gariban sokakta tepki gösterse üstlerine çökecek adamlar böyle mafyatik tiplere veya malum partinin adamlarına karşı hiçbir şey yapamıyor.

  • istanbul'da çok uzun zamandır yaşa-ma-dığım için gittiğim yerler çok az olup ve yine çok bilindik yerlerdir.

    oturup internetten biraz araştırma yaptım;

    öncelikle ekşi sözlük başlıklarına bağlantı vereyim;
    istanbul'da gezilecek yerler, istanbul'daki en iyi manzara, istanbul'un en güzel yerlerigibi başlıkları inceledim.

    bunun yanı sıra yine internetten ufak bir araştırma yaptım; başta kendim olmak üzere, hafta sonu ne yapsam acaba diye düşünenler için buraya da yazayım dedim.

    romantika fenerbahçe parkı
    tarihte bizans imparatorları ve osmanlı padişahlarının köşklerinin bulunduğu bir yarımada özelliğine sahip olan, anadolu yakası'nın en güzel konumlarından birinde yer alan romantika fenerbahçe parkı, 19. yüzyılda halka açılarak istanbullular'ın gözde parkı haline gelmiş. 1990 yılında yapılan düzenlemelerle yemyeşil bir park haline gelen romantika fenerbahçe parkı için anadolu yakası'nın küçük cenneti de diyebiliriz.
    fotoğraf

    belgrad ormanı
    istanbul’un en büyük yeşil alanı olan belgrad ormanı doğa yürüyüşlerine meraklı olanlar, piknik yapmayı sevenler ve sessiz sakin bir gün geçirmek isteyen insanlar tarafından tercih ediliyor. özellikle hafta sonları daha da kalabalık olan belgrad ormanı, şehir hayatından kaçmak ve temiz hava almak isteyenler için ideal bir yer olma özelliği taşıyor. doğayla iç içe olmak istiyorsanız, belgrad ormanı’na gidebilirsiniz.
    fotoğraf

    mihrabad korusu
    kanlıca'nın en güzel yerinde, ı. mahmut zamanında kurulan ve tarih boyunca padişahlar tarafından büyük ilgi gören mihrabad korusu'na, nevşehirli damat ibrahim paşa tarafından yaptırılan ve ııı. ahmet'e armağan edilen mihrabad kasrı'nın adını verdiği iddia edilir. yahya kemal'in gözlerden uzak saatler geçirmek için tercih ettiği mihrabad korusu, bugün istanbul'u seyretmek isteyenler için harika bir adres. fotoğraf için

    pierre loti
    pierre loti ismini, asıl adı louis marie julien viaud olan fransız asıllı bir romancıdan almış. istanbul’un o muhteşem manzarasını ayaklarınızın altına seren pierre loti, hafta sonu arkadaşlarınız, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte yemek yiyip, bir şeyler içerek hoş vakit geçirebileceğiniz bir mekan. istanbul’un eyüp ilçesine bağlı olan pierre loti’de otururken seyre dalacağınız manzarada haliç’i göreceksiniz. gündüz başka, gece başka olan bu manzarayı fotoğraflamayı ihmal etmeyin. fotoğraf

    caddebostan sahili
    avrupa ve asya’nın atmosfer farkını herkes bilir. avrupa yakasının karmaşıklığından, kalabalığından uzaklaşmak isterseniz; rotayı caddebostan sahili’ne çevirmelisiniz. sakin insanlar, sokaklar, hoş kafeler ve restoranların keyfini rahatlıkla sürebileceğiniz caddebostan sahili’nde çimlere yayılabilir, pötikareli örtünüzü serip sepetinizden çıkaracağınız atıştırmalıklarla piknik yapabilir, bisiklet ya da paten sürebilir, hatta sessizlik içinde kitabınızı okuyabilirsiniz. fotoğraf

    yıldız parkı
    yıldız parkı yüzlerce yıldan beri var olan ağaçlarıyla ve 45 hektardan fazla büyüklüğüyle, istanbul’un en önemli turizm merkezlerinden biri. parkın içerisinde malta köşkü, kır kahvesi, şale köşkü gibi tarihi yerler ve dünyanın her yerinden getirilmiş ağaçlar yer alıyor. hafta sonları istanbulluların en çok tercih ettiği yerlerden olan yıldız parkı, kalabalık metropol hayatından sıyrılmak isteyenler için en doğru adreslerden biri olma özelliği taşıyor.
    fotoğraf

    bebek sahili
    istanbul’un en güzel yerlerinden olan bebek, yürüyüş için oldukça ideal olan sahili, deniz havası, yeşillikleri ve sakinliğiyle ön plana çıkıyor. bebek sahilinde yer alan bebek parkı, kafeleri ile sakin, huzurlu ortamıyla özellikle hafta sonları ziyaretçilerine boğaz havası eşliğinde seyir zevki yaşatıyor. fotoğraf

    emirgan korusu
    istanbul’un rahat nefes alınabilecek, dinlenilebilecek yerlerinden biri olan emirgan korusu, doğal güzellikleri ve muhteşem laleleriyle istanbul’un bütün güzelliğini içerisinde barındırıyor. emirgan korusu, 1871 – 1878 tarihleri arasında inşa edilen pembe köşk, sarı köşk ve beyaz köşk’e ev sahipliği yapıyor. hafta sonları kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı emirgan korusu, ayrıca sincaplarıyla ve papağanlarıyla da meşhur. fotoğraf

    moda sahili
    evde canınız sıkıldı ve bir şeyler yapmak istiyorsunuz. bu durumda yapacağınız en mantıklı hareket arkadaşlarınızı arayıp, onları moda’ya çağırmak olacaktır. hatta eğer aklınızda biraz daha romantik bir şeyler yapma arzusu varsa; moda sahili’nde kayık kiralayıp, harika manzara eşliğinde güzel bir vakit geçirebilirsiniz. çeşit çeşit kafe ve restoranların bulunduğu moda’da, damak zevkinize uygun birçok yeni lezzeti tadabileceğinizi de unutmayın. fotoğraf

    topkapı sarayı
    ihtişamıyla ve mimarisiyle büyüleyen topkapı sarayı istanbul'da görülmeden geçilmemesi gereken tarihi mekanların başında yer alır. 1478 yılında fatih sultan mehmet tarafından yaptırılan saray, 400 yıl boyunca padişahların yaşadığı ve devleti idare ettikleri ana merkez görevini üstlenmiş, tarihe tanıklık etmiştir. abdülmecit döneminde ziyarete açılan topkapı sarayı günümüzde de ziyaretçilerini ağırlamakta, gizemi ve osmanlı mimarisine ait taşıdığı izlerle turistlerin ilgi odağı olmaktadır
    fotoğraf

    cafer ağa medresesi
    ayasofya müzesi'nin yanında konumlanmış olan bu tarihi mekan, çay molası vermek isteyenlerin, pazar günlerinin huzurlu kahvaltıları için alternatif arayanların kesinlikle uğraması gereken bir mekan. 16. yüzyılda kanuni sultan süleyman dönemi'nde yaptırılan medrese şu an tarihle sanatı da buluşturan bir özelliğe sahip. medresede cüzi bir ücret karşılığında hat, ebru, takı, resim gibi atölyelere katılabilir, tarihi mekanın keyfini çıkarabilirsiniz. fotoğraf

    ayasofya
    sınırsızlığı ve görkemiyle yerli yabancı çoğu turisti şaşırtan ve görmek için mutlaka vakit ayrılması gereken mekanlardan biri de ayasofya müzesi'dir. bizans imparatoru 1. jüstinyen tarafından yaptırılmış daha sonra ise fatih sultan mehmet tarafından camiye dönüştürülmüş olan ayasofya tarihi hissetmek, şahit olmak isteyen bir çok turisti ağırlamaktadır. fotoğraf

    yerebatan sarnıcı
    suların içinde yükselen sütunlarıyla, yaşandığı rivayet edilen ilginç efsaneleriyle yerebatan sarnıcı en çok merak edilen, görmek için can atılan mekanlar arasında. bizans imparatoru tarafından sarayın su ihtiyacını karşılamak için kullanılan yerebatan sarnıcı, fatih sultan mehmet döneminde de bir süre aynı şekilde devam etmiştir. sütunların üzerinde bulunan şekillerin gözyaşlarını andırması, büyük basilika yapılırken kaybedilen bir çok kölenin dramını temsil etmesi açısından önem taşıdığı ise efsane ve rivayetler arasındadır. bu yüzden yapısıyla da bir çok turistin ilgi odağı olmakta, merakını cezbetmektedir.
    fotoğraf

    gülhane parkı
    gülhane parkı, osmanlı döneminde topkapı sarayı'nın has bahçelerinden biri olarak kullanılmaktaydı. döneminde, güllerle, lalelerle bir çok çiçekle bu bahçe süslenirken zamanla bakımı sekteye uğramış fakat günümüzde yeniden bakımı yapılıp, türkiye'nin en büyük parklarından biri haline getirilmiştir. hafta içi ya da haftasonu çiçekler içinde, temiz hava ve doğayla başbaşa kalmak, aynı zamanda şehirden çok da uzaklaşmak istemiyorsanız, çay içmek ve parkı gezmek sizin için güzel bir alternatif olabilir.
    fotoğraf

    adalar
    büyükada, heybeliada, burgazada gibi bildiğimiz takım adalar eski dönemlerde prens adaları olarak da bilinmekteydi. bunun nedeni ise bizans imparatorluğu döneminde taç giymiş bir çok saray mensubu istanbul'a uzak olduğu için bu adalara sürgün edilmiş, ve buralarda yaşamak durumunda kalmıştır. günümüzde ise nostaljik havası, hala kullanılan faytonları ve trafiğin olmaması nedeniyle hafta sonu kaçamaklarının ilk adresleri haline gelmiştir. adalar, piknik yapmak, bisiklete binmek, nostaljiyi tatmak isteyen yerli yabancı bir çok turistin gözdesi haline gelmiştir. fotoğraf

    dolmabahçe sarayı
    dolmabahçe sarayı, imparatorluk döneminde osmanlı kaptan-ı derya'sının gemileri demirlediği bir alan olarak kullanılmış daha sonra ise has bahçeye dönüştürülmüştür. cumhuriyet döneminde ise atatürk'ün istanbul ziyaretlerinde kaldığı bir mekan olmasıyla ve hayata gözlerini burada yumması nedeniyle büyük önem taşımaktadır. bu kadar tarihi dokuyu bir arada bulunduran saray, yerli yabancı turistlerin mutlaka görmesi gereken yerlerdendir. fotoğraf

    rumeli hisarı
    osmanlı döneminde, istanbul fethi sırasında anadolu hisarı'ndan halat çekmek için yapılmış olan etrafı kalelerle kaplı rumeli hisarı günümüzün vazgeçilmez mekanları arasında yer alır. hem turistlerin hem istanbul'da yaşayanların kesinlikle bir hafta sonu kahvaltısı için aynı zamanda da tarihi yapıyı görmek için gitmesi gereken mekanlardandır. fotoğraf

    anadolu hisarı
    bizans'a karadeniz'den gelen yardımları engellemek amacıyla yapılmış olan anadolu hisarı rumeli hisarı'nın tam karşısında yer almaktadır. günümüzde istanbul boğazı'nın kenarında yer almasıyla küçük bir balıkçı kasabasını andıran anadolu hisarı sessiz, sakin yapısıyla ve tarihi güzelliğiyle görülmeye değer mekanlardandır. fotoğraf

    yedikule hisarı
    istanbul'un en eski açık hava müzelerinden biri olan yedikule zindanları diğer bir deyişle yedikule hisarı günümüzde kültürel etkinliklerin, konserlerin ve çeşitli organizasyonların düzenlendiği tarihi bir mekan halini almıştır. böyle bir mimarinin içerisinde düzenlenmiş organizasyona katılmak yerli yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. fotoğraf

    beylerbeyi sarayı
    beylerbeyi sarayı üsküdar'ın beylerbeyi ilçesinde konumlanmış sultan abdülaziz tarafından yaptırılmış tarihi bir mekandır. saray günümüzde pazartesi ve perşembe günleri haricinde diğer günlerde ziyaretçilere kapılarını açmakta ve bir çok konuğu ağırlamaktadır. fotoğraf

    çırağan sarayı
    sultan abdülaziz tarafından yaptırılan çırağan sarayı bir dönem konumu itibariyle "beşiktaş sarayı" olarak da anılmaktaydı. büyük bir ihtişama ve görkeme sahip olan saray, bugün düğün, balo, parti gibi organizasyonların düzenlendiği bir mekan halini almıştır. böyle bir mimariyi görmek, geçmişten bir hava solumak isteyenlerin çeşitli organizasyonlar için uğrak yeri olmuş, bir çok yerli yabancı turisti ağırlamaktadır. fotoğraf

    yıldız sarayı
    beşiktaş, ortaköy ve balmumcu arasında yer alan yıldız sarayı tarihe tanıklık etmiş mekanlardan biridir. bizans dönemine kadar dayanan tarihi dokusuyla günümüzde müze olarak kullanılan yıldız sarayı'nda sultan ıı. abdülhamit'in kişisel eşyaları sergilenmekte ve turistlerin ilgi odağı olmaktadır. aynı zamanda içerisinde yıldız sarayı tiyatrosu ve sahne sanatları müzesi de bulunmaktadır. fotoğraf

    kapalıçarşı
    kapalıçarşı istanbul'un merkezinde yer alan, tarihi dokusu ve alışveriş yapılacak bir çok mekanı içerisinde barındırması nedeniyle turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşır. gün içerisinde yarım milyon insanın uğradığı bile bilinmektedir. özellikle yabancı turistlerin uğramadan ülkelerine dönmedikleri bir yer olan kapalıçarşı, her gün bütün ihtiyaçları karşılayacak dükkanlarıyla gözde mekanlardan biridir. adeta bir şehri andıran kapalıçarşı fatih sultan mehmet tarafından tarafından insanların yaptıklarını sergileyip satmaları için yaptırılmıştır. fotoğraf

    mısır çarşısı
    istanbul'un en eski kapalı çarşılarından biri olan mısır çarşısı aktarlarıyla, kuruyemiş ve şarküteri ürünlerinin satılmasıyla meşhur bir mekandır. turistlerin özellikle alışveriş için tercih ettiği gözde mekanlardandır. 1600 yılında turhan sultan tarafından yaptırılan mekan, pazar günleri de açık olma özelliğiyle cezbedicidir. istanbul'da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alır. fotoğraf

    bakırcılar çarşısı
    özellikle yabancı turistlerin dikkatini çeken bakırcılar çarşısı beyazıt semtinde yer alır. kazan, tencere, mangal gibi bakırdan yapılan eşyaların sergilendiği ve satışa açık olduğu sıra sıra dükkanlar çevresini sarmaktadır. turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan bu bakır işlerinin bulunduğu bakırcılar çarşısı mutlaka görülmesi gereken, çok bilinmeyen mekanlardandır. fotoğraf

    tekfur sarayı
    bizans imparatorluğu'ndan günümüze kadar gelen tekfur sarayı bugün az duyulsa da edirnekapı semtinde ziyaretçilerini ağırlamaktadır. tarihi olayların gizemini çözmed adına yapılan arkeolojik çalışmalar ise hala devam etmektedir. bu nedenle ilgi çekici ve görülmeye değer tarihi yapılardan biridir. fotoğraf

    miniatürk
    miniatürk bir çok eserin maketlerinin sergilendiği bir mekandır. topkapı sarayı, anıtkabir, mevlana türbesi gibi çeşitli yapıtları burada maket olarak toplu halde görmek ve hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. 2003'ten beri turistlerin istanbul'a adım attıkları andan itibaren ilk gidecekleri ve mutlaka görülmesi gereken mekanlar arasında yer alır. fotoğraf

    hidiv kasrı
    mısır'ın son hıdıvi abbas hilmi paşa tarafından italyan bir mimara yaptırılan hidiv kasrı 1907 yılında bitmiş ve dönemin mimari özelliklerini taşımaktadır. günümüzde düğün gibi çeşitli organizasyonların yapılabildiği, gidilip, görülebilecek yakınlarında bir çay molası verilebilecek bir mekandır. fotoğraf

    kız kulesi
    istanbul boğazı'nda salacak açıklarında yer alan küçük bir adacık üzerinde konumlanmış bir kuledir. hakkında neden yapıldığına dair çeşitli rivayetler ve efsaneler bulunan kız kulesi bu gizemi anlayabilmek adına bile görülesi mekanlardandır. günümüzde eşinizle, dostunuzla gidebileceğiniz, romantik bir akşam yemeği ya da rutin dışında bir öğle molası için gidilebilecek ve yapısıyla mutlaka görülmesi gereken tarihi bir mekandır
    fotoğraf

    ...devamı gelecek...

  • dört italyan ile birlikte izlediğim maç olmuştur.

    yaptığım bazı gözlemleri yazmak istiyorum.

    öncelikle, italyanlar benim tuttuğum takımı sordular, fenerbahçe cevabımdan sonra :

    - "ooo bene, bene, benfica sikilaççi de cimbome, mehehehe, zehehehe" gibi laflar ettiler.

    dilim döndüğünce türklerin büyük kısmının yerel ligde rakibi olan takımları avrupa kupalarındaki maçlarda içten bir şekilde desteklediğini anlatmaya çalıştım ve :

    - benfica sikilaççi cimbome? nooo noo... cimbome mokoko benfica. uefa copa de 2000? moroni!"

    biraz alındı sanki italyan misafirlerimiz benim yaptığım yoruma. her neyse, maçı izlemeye başladık.

    fark ettiğim net bir şey var, bu elemanların dördü de açıktan benfica'yı destekliyordu.
    şimdi türk'ün türk'ten başka dostu yok edebiyatına girmek istemiyorum. ancak italyanlar can'ı gönülden benfica'nın galatasaray'ı yenmesini, hatta fark atmasını istiyordu. lecce'li italyanların ne işi olur portekiz'le, benfica'yla allasen? sırf türk takımına rakip diye destekliyorlardı benfica'yı. mamma li turchi güzelim, evet.

    ilk yarı ortada geçti, fazla pozisyon yoktu ama mücadele ve galatasaray'ın oynama azmi takdire şayandı.

    devre arasında elemanlara türk kahvesi ısmarladım, pek beğendiler, "içtiğimiz en güzel yunan kahvesiydi" dediler. "boğazınıza dursun, zıkkım olsun pezevenkler" dedim gülümseyerek. serde diplomatlık var sonuçta.
    sanırım bir gün önce hacıoğlu'nda lahmacun yerken: "pizza, pizza diye dünyayı ele geçirdiğiniz yemeğin fikri aha işten bundan çalıntı, habarınız olsun eeey" demiş olmamın etkisi vardı yaptıkları bu talihsiz yorumda.

    ikinci yarıya geçtik.
    emre aşık ilk golü taktığında elemanlar biraz bozuldular "tesadüfiyaçço" gibi birşeyler dediler.
    "yarramiyeoo tesadüfiyaçço" dedim ben de. gol geleceğim diyordu sonuçta.
    güldük.
    ben daha çok güldüm ama.

    ardından, gerek hazırlanışıyla, gerek bitirilişiyle mükemmel bir gol olan ikinci galatasaray golü ümit karan'ın ayağından gelince ben hafif kontrolümü kaybedip alessandro'nun ensesine sağlam bir tane yerleştirmişim. "al sana tesadüfiyaçço dallameooo" diye de bağırmışım.

    derken maç bitti. italyanlar sanki maçın öncesinde benfica alır, benfica deşer, benfica mokoko yapar diyen kendileri değilmiş gibi nasıl bir yalakalık yarışına girdiler anlatamam. övgüler, hamaset kokan ifadeler havada uçuşuyor.

    ben ise gülümseyerek garsona "bize dört bardak soğuk su getir" diye seslendim. anlamadılar ama içtiler. afiyet olsun dedim. "sen niye içmiyorsun" diye sordular. güldüm. anlamadılar. anlamasınlar zaten.

    kısacası, benim için oldukça keyifli bir maç oldu. 1999-2000 döneminden beri görmediğim kadar ne yaptığını bilen bir galatasaray vardı sahada. bakın buraya yazıyorum, şükrü saraçoğlu'nda uefa kupası finali çok büyük bir hayal değil. bu gece oynadığı futbolla galatasaray'ın üzemeyeceği takım yok.

    olur da bu hayal gerçekleşirse ne yapıp edip mabedimize gidip galatasaray'ın başarısını alkışlamak üzere stattaki yerimi alacağım. umarım yanıma bir kaç tane italyan düşer. mehehehe.

    not : bu entarinin yazılması esnasında hiçbir italyan zarar görmemiştir. alessandro'nun ensesi kalın merak etmeyin.

  • 200 250 bin arasında 50000 lira var, onla da clio4 veya polo falan alınıyor. onu kastediyosunuz di mi lan? yoksa 250000 liraya arabayı değil. öyle olsun lütfen

    2023 editi : basligin ilk hali "200-250 bin lira arasinda alinabilecek en iyi araba" idi.

  • akp'ye hiç oy vermediği halde tüm saçmalıklara katlanmak zorunda olan kesimdir.

    demokrasi kavramı, cahil toplumlar için yeniden dizayn edilmeli.

  • sinema çıkışı yemek yeniyor, filmin kritiği yapılacak..:

    -altyazılar çok kötüydü ya..
    -bakmadım.

  • eğer ki algıda büyük bir problem yaşamışsa, dünyanın en saçma talebinde bulunabilen çocuktur.

    apartmanın altıncı katında oturan yaşlı teyze sokakta oynamakta olan bana seslenir:

    - evladıııım; bana bakkaldan '...' alır mısın?
    - ne aliiim?
    - '...' oğlum '...'
    - ne kabıııııı?
    - '...', '...!!!!' al bu da parası!
    - ne kabuğu yaaaaa anlamadım ki (mırıldanarak tabi)
    - kısa olsun unutma!

    teyze kağıt parayı mandala sıkıştırıp atar, sarı bir paraydı ama miktarını hatırlamıyorum. parayı alıp bakkala giden ben, çekingen ve ne dediği kendi kulaklarım tarafından bile anlaşılmayan bir ses tonuyla:

    - abi balkabağı var mı?
    - ne?
    - balkabağı abi, kısa olcakmış
    - yok be evladım, bakkalda ne işi olsun balkabağının
    - tamam abi hayırlı işler

    sokağa dönen ben, sepetini salmış balkabağını bekleyen teyzeye;

    - teyzeeeee balkabağı yokmuuuuuş???
    - ne balkabağı oğlum, maltepe maltepe, kısa maltepe alıcaksın
    - heeee tamaaaam (bozuntuya bile vermeden)

    şimdi düşünüyorum da;

    balkabağı lan balkabağı...
    hangi insan evladı bakkala gidip balkabağı ister, ulan?

    o değil de, balkabağı dediğimde bakkalın suratındaki ifadeyi hatırlıyorum da.. :)

  • eylül - lige çok iyi başladık, bu sene kesin şampiyonuz

    ekim - avrupa'da en az yarı final görürüz,

    kasım - türkiye kupası bizim için gereksiz, ligde fikstür avantajımız var.

    aralık - devre arasında kesin bir sol bek almalıyız yoksa şampiyonluk zora girer.

    ocak - ikinci torbadan çek bir kolay takım, finale koşalım.

    şubat - takım revire döndü, bu kadar şansızlık olmaz. beşiktaş kanseri rerörörö.

    mart - lig bizim için önemli değil, avrupa'da üst turlar için uğraşmalıyız.

    nisan - bu takımdan zaten avrupa'da başarı beklemek hayaldi, futbolcuların birçoğu yollanmalı.

    mayıs - dünya futbolu için çok fazla şerefliyiz ama hala daha önümüzdeki sezon için ümidimiz var.