hesabın var mı? giriş yap

  • ilköğretim çağındaki sevgi kelebeği erkeklerin ritüeliydi bu. gocuğu alır derin bir iç çekerek hoşlanılan kızın gocuğunun üstüne veya hemen yanı başına asıverirsin. içgüdüsel bir şeydir bu, erkeklerin genlerinde var.

  • erkenden kalkmak zorunda kalmışsınız, güneş daha odanıza gelememiş, sarı ampula muhtaç etmiştir sizi. yatağınızda dogrulup bi müddet yatak sıcaklığından kopamamış halde oturursunuz. tek corabınızı giyersiniz ve ikincisi elinizdeyken birden donarsınız. kurtulamazsınız kolay kolay, gözleriniz dalar ve bakar kalırsınız bir noktaya (halıya ya da ötesine). (bkz: uyku katatonisi)

  • turkiye cumhuriyeti himayesi altinda olan bazi o.clarida bu orgutun yaptigini bizde yapmaliyiz diye kameralar karsisinda demecler veriyor alin size iliman siyasal islam .

  • stephen king'in neredeyse tüm roman ve kısalarına referanslar içeren serisi.

    hatta bu iş yazdıklarını aşıp yaptığı diğer işlere kadar yansır.... tv dizileri, filmleri vs...

    ülkemizde kara kule diye türkçeleştirilip basılan kitap/çizgi roman serisi.
    görsel

    bu referanslardan bazıları da şöyledir;

    (bkz: different seasons)

    seride küçük ama önemli bir rol oynayan john cullum, 50'li yıllarda maine eyalet hapishanesi'nde gardiyan olarak çalışmıştır. king'in "rita hayworth and the shawshank redemption" adlı öyküsünde maine eyalet hapishanesi, shawshank'tir. roman, "the shawshank redemption" filminin temelini oluşturmaktadır.

    (bkz: the talisman)

    bu kitaptaki aksiyonun büyük bir kısmı, üçüncü "kara kule" kitabında da bahsedilen ve the territories olarak bilinen topraklarda geçiyor. seride iyiliğin gücü olan the white, "tılsım/ the talisman"da da karşımıza çıkıyor.

    (bkz: everything's eventual)

    bu kısa öykü koleksiyonunda, derry, maine ve yedinci "kara kule" kitabındaki telepatik breaker'lardan biri olan dinky earnshaw'un ortaya çıkışı da dahil olmak üzere "kara kule" ile ilgili birkaç yer ve kişiden bahsedilmektedir. aynı hikâyede skipper brannigan adlı bir karakter dinky'ye eziyet etmektedir. skipper'dan "kara kule" serisinde de karakterlerden birinin arkadaşı olarak bahsedilmektedir.

    (bkz: bag of bones)

    maine'de bulunan keewaydin gölü'nden hem altıncı "kara kule" kitabında hem de bu romanda bahsedilmektedir.

    (bkz: rose madder)

    üçüncü "kara kule" kitabında yer alan lud, king'in bu romanında da yer alıyor.

    (bkz: the stand)

    seride ana karakterler, "the stand "de amerika birleşik devletleri'nin neredeyse tüm nüfusunu öldüren süper grip captain trips'in ayrıntılarını içeren bir gazeteye rastlar. dizinin kötü adamı randall flagg, aynı zamanda "the stand "in de kötü adamıdır. flagg'in "the stand "deki yaşlı düşmanı abigail ana'dan dördüncü "kara kule" kitabında bahsedilmektedir.

    bu arada ben dahil pek çok king hayranı bu kitabı ilk the dark tower kitabı sayar.

    (bkz: from a buick 8)

    buick 8'in önceki sahibi muhtemelen alçak bir adamdı ve arabanın kendisi de todash alanlarına açılan bir portal, her ikisi de seri boyunca belirgin bir şekilde öne çıkıyor.

    (bkz: it)

    ölü ışık kavramı hem pennywise hem de crimson king tarafından paylaşılmaktadır. güller ve yeşil şapkalı elfler içeren benzer duvar kağıtları hem serideki dutch hill'deki evde hem de "it "deki niebold sokağı'ndaki evde görülür. serinin ilk kitabı olan "the gunslinger "ın 2003 versiyonunda legion olarak bilinen bir son dünya yaratığından bahsedilmektedir ve "it "de kanalizasyondaki sesler kendilerini legion olarak adlandırmaktadır. kekeme bill karakteri ve büyülü kaplumbağa olarak bilinen eşya da hem seride hem de "it "de yer almaktadır.

    (bkz: 11/22/63)

    daha sonraki "kara kule" kitaplarında, stephen king kendini anlatının içine yazar. altıncı kitapta, king'in 19 haziran 1999 tarihinde bir minibüsün çarpması ve ölmesi gerektiği anlaşılır. yedinci kitapta, o tarihte kendi karakterleri tarafından ölümden kurtarılır. "11/22/63 "te bu tarih vermont yankee nükleer reaktörünün patladığı gündür. derry, maine'den de hem bu kitapta hem de seride bahsedilmektedir.

    jake epping ayrıca "kara kule" serisinde amerika'nın alternatif versiyonlarında bulunan bir tür araba olan takuro spirit'i görür.

    (bkz: doctor sleep)

    dan torrance ("the shining "in yetişkin danny'si), serinin ana karakterlerinden jake chambers'ın ünlü bir sözünü kullanır: "bunlardan başka dünyalar da var."

    there are other worlds than these.”

    (bkz: the regulators)

    beşinci "kara kule" kitabında, "düzenleyici" teriminin kızıl kral'a hizmet eden ve can-toi olarak da bilinen alçak adamlara atıfta bulunduğu keşfedilir.

    (bkz: insomnia)

    bu kitapta, serinin kötü karakterlerinden biri olan kızıl kral'ın vücut bulmuş hallerinden birinin kral herod olduğu ortaya çıkıyor. son "kara kule" kitabında roland'ın yol arkadaşı olan patrick danville de "ınsomnia "da karşımıza çıkıyor. diğer kesişmeler arasında ed deepneau, derry, maine, karartma yeteneği, ka, ka-tet, ralph roberts ve todana yer alıyor.

    (bkz: the mist)

    ülkemizde "sis"ismiyle bilinen öykü "skeleton crew" kitabında yer alan ve altıncı ve yedinci "kara kule" kitaplarında da geçen bridgton, maine'de geçen kısa bir öyküdür. aynı kasabadaki eczaneden "sis "te de bahsedilmektedir.

    muhtemelen bir deney, canavarların bridgton'daki "sisin" içinden gelmesine izin veren bir "thinny" (versiyonları "kara kule" serisinin her yerine serpiştirilmiştir) yaratmıştır.

    (bkz: the eyes of the dragon)

    bu kitap, randall flagg'in kötü bir büyücü olarak yer aldığı serinin bir tür ön bölümü olarak düşünülebilir. flagg, karakteristik flagg tarzıyla, babası kralın cinayetini genç bir prensin üzerine atar. thomas adındaki bu prens ve uşağı dennis, flagg'in peşine düşerler ki bu hikâyeyi üçüncü "kara kule" romanında da okumuştuk.

    (bkz: lisey’s story)

    "kara kule" bağlantıları arasında east stoneham kasabası ve bölgelerden bahsedilmektedir.

    (bkz: black house)

    burada bahsedilen "kara kule" ile ilgili öğeler arasında blaine the mono, ted brautigan, can-tah, jake chambers, eddie dean, susannah dean, roland deschain, french landing, wisconsin, ka, legion, opopanax, konuşan iblis, the territories ve tüm bunlar yeterli değilse, gerçek kara kule'nin kendisi bulunmaktadır.

    (bkz: ur) (bilmeyenler için)

    son-dünya'da bulunan büyülü gül ve kara kule'den bu romanda bahsedilir ve düşük adamlar görünür ancak doğrudan isimlendirilmez.

    (bkz: desperation)

    hem can-tah (ölülerin dili) hem de can-toi (alçak adamlar) bu kitapta geçiyor ve seride önemli roller oynuyor.

    (bkz: hearts in atlantis)

    bu kısa öykü koleksiyonunda ted brautigan, crimson king, derry, maine, roland deschain, karartma yeteneği, randall flagg, bobby garfield, liz garfield, carol gerber, ka-tet, alçak adamlar ve john sullivan gibi seride bulunan birçok unsur yer alıyor.

    (bkz: kingdom hospital)

    coca-cola'nın bizarro dünya versiyonu olan nozz-a-la, hem bu dizide hem de seride yer almaktadır.

    (bkz: sleepwalkers)

    kendinizi silikleştirme becerisi, tamamen görünmez olmasanız bile tespit edilmenizi zorlaştırmaktır; bu beceri hem seride hem de "sleepwalkers"de bahsedilmektedir.

    (bkz: ‘salem’s lot)

    en büyük bağlantılardan birinde, kendini vampirlerle savaşırken bulan rahip peder callahan, sonunda muhtemelen bir daha haber alınmamak üzere 'salem's lot'u terk eder. ta ki beşinci "kara kule" kitabında calla bryn sturgis adlı bir yerde yeniden ortaya çıkıp roland ve ka-tet'ine arayışlarında yardım edene kadar.

    (bkz: pet sematary)

    "pet sematary "nin karakterlerinden zelda goldman, "the wizard of oz "ndeki büyük ve korkunç oz'un azrail'in bir versiyonu olduğunu düşünüyordu. bu nedenle oz, kitap boyunca ölümün bir sembolü haline gelir. bu arada, seride roland ve ka-tet'i oz'un sarayının bir versiyonunu ziyaret eder.

    (bkz: the shining)

    seride hem bu kitaptan hem de ana karakteri danny torrance'dan bahsedilmektedir.

    (bkz: dreamcatcher)

    bu kitap, bridgton, maine'deki eczane, derry, maine kasabası ve jerusalem's lot da dahil olmak üzere seride bahsedilen ortamları içermektedir.

    (bkz: cujo)

    seride adı geçen bridgton eczanesi bu romanda karşımıza çıkıyor.

    (bkz: night shift)

    bu öykü derlemesinde, hem "the stand "de birleşik devletler nüfusunu yok eden süper grip captain trips'ten hem de "salem's lot "un geçtiği jerusalem's lot kasabasından bahsedilmektedir; her ikisi de seride yer almaktadır.

    (bkz: cell)

    baş karakter clayton riddell, roland'ın hikayesine benzer bir hikâye olan altıpatlar kullanan bir kıyamet kovboyu olan ray damon hakkında "the dark wanderer" adlı bir western fantezisi yazan bir çizgi roman sanatçısıdır. daha sonra riddell, çuf çuf charlie adlı bir çocuk arabasına rastlar. seride "charlie the choo-choo", jake chambers'ın satın aldığı uğursuz bir çocuk kitabının adıdır.

    (bkz: n) (bilmeyenler için)

    ackerman'ın tarlası'ndaki daire taşları, orta dünya'nın iblis istilasına uğramış konuşma halkalarına benzer.

    (bkz: nos4a2 by joe hill) (king'in oğlu joe hill tarafından yazılıştır, babasının eserlerinden ilham aldığını kitabın ön sözünde belirtir)

    bu kitabın da "kara kule" evreniyle de bazı bağlantıları var; orta dünya'dan ve serinin yedi kitabında da kullanılan ölümün örtmecesi olan "yolun sonundaki açıklık" ifadesinden bahsediliyor.

    (bkz: haven)

    king'in bir kısa öyküsünden uyarlanan bu tv dizisinde, açılış jeneriğindeki eski bir parşömende flagg adının geçmesi, büyük katil ıstakozlar olan lobstrocities'in yer aldığı bir bölüm ve kasabanın roland'ın dünyasına bağlanan bir kapıya sahip olduğunu gösterebilecek "belalar" tarafından rahatsız edilmesi de dahil olmak üzere birçok "kara kule" referansı var.

  • yunan akut'u emak, hatay'a yardım amaçlı gönderilmişti. bugünkü çalışmalarda bir kızı enkazdan canlı kurtarmaya çalıştılar ancak başaramadılar, daha sonra kızın 6 yaşındaki küçük kardeşini kurtarmayı başardılar ve gözyaşlarına boğuldular.

    bu hayatta insan hayatından daha değerli bir şey yok. aylardır saçma sapan konulardan birbirlerine atıp tutan iki ülkenin siyasetçilerine bu manzarayı göstersek umarım yeter.

    https://twitter.com/…kis/status/1622956410555232257

  • zamanında attıklarını tutamayanların arkasından atıp tutmaya çalıştığı efsanedir.

    real madrid'de sefilleri oynamışmış. real madrid bu boru mu, sefil adamı iki sezonda toplam 64 maç oynatırlar mı? real madrid'e gidip iz bırakmayan bir oyuncuyu kaç maç oynatırlar baliç'e, anelka'ya sormak lazım. bir de golcü olmamasına rağmen 16 gol atmış ezik hagi, silik figüran. real madrid tam da hugo sanchez'li, butragueno'lu, schuster'li jenerasyonunu kapatıyordu o sırada. hagi'nin oynadığı iki seneyi de içeren dört sene üstüste barca şampiyon oldu. madrid telef oldu ama hagi silikti ya ondan, figürandı. real madrid'i de sildi. bitirdi madrid'i. öyle ya, çok biliyor herkes.

    sonra brescia'ya gitti. serie b'de sürünürken brescia serie a'ya yükseldi. takımın yıldızı hagi'ydi. on gol attı, ganz'ı 19 golle gol kralı yaptı. o zamanlar asist kaydı tutulmuyor maalesef. napoli'de maradona'ya karşı ne hissederler herkes biliyor. gidin sorun bakalım brescia'lalılara hagi için ne diyecekler? ama brescia'nın adını kimse duymadı öyle ya, bitik takım brescia, dandirik herifler. serie a'yı ara ara ziyaret eden bir takımın adını bilmeyen adam futbol yazısı yazıyor, bizi bulmuş okutuyor.

    sonrası barca. bu sefer de onların gerileme dönemi. iki sene oynadı, birinde dördüncü birinde üçüncü bitirdi ligi katalanlar. 38 maçın ancak 18'ini kazanmış koskoca barcelona o sezon. ah o sümsük hagi olmayaydı. coşacaktı barcelona ama yıldızmış gibi kaktırdıkları hagi yüzünden. bize de zamanında oulare'yi ittirmişlerdi öyle, bak sinirlendim..ay pardon ya konu dağıldı.

    yine de 35 maç oynamış hagi barca'da. 7 golü var. asist bilmiyoruz dedik ya. milli gururumuz, en kariyerli türk futbolcusu rüştü'nün aynı barca'da oynadığının 8,75 katı. ezik hagi'nin yitik yılları oynadığı, madrid-brescia-barca yıllarında oynadığı bu sırada romanya milli takımında 38 maç oynayıp 14 gol atmış. romanya'nın arjantin'i elediği 94 dünya kupası'nda üç golü var. ama kariyersiz, yıldız değil. çok bilenler öyle buyurmuş.

    romanya'nın en çok gol atan birinci, en çok milli olan ikinci oyuncusu. daha büyüğü bu ülkede oynamadı. avrupa'da sayılı. ama aksini iddia edemiyorum, çünkü her şey ayanmış. beyanmış. istisnalar hariç forvet oynamadı ama altıyüzün üstünde profesyonel maçı, 272 golü var. gel gör ki çapsız işte. ne yaparsın. figüranmış. attığı figür yeter bize.

    dürüst ol, sevmiyorum, kıskanıyorum de çamur atmaya mecra aradım. bulamayınca tırmaladım de.