hesabın var mı? giriş yap

  • 20 li yaşlarda en büyük çılgınlık bungee jumping ya da wakeboard yapmak iken şimdilerde en biyük çılgınlığım kırmızı et yemektir, kolestrol inip inip çıktıkça bi hoş oluyor kafam mafam her yerim. herhalde bir 20 sene sonra da en büyük çılgınlığım mecidiyeköy'de karşıdan karşıya geçmek olacak.

  • açılın beyler, yeni yıl hediyesi getirdim size;

    hiç aboneliği olmayanlar, ya da az süresi kalıp kalan süreyi iptal ettiğine üzülmeyecekler için ayda 79 tl'ye (30 tl ?!! azzz sonra!) ultimate alma yöntemi;

    ea play 12 aylıktan 3 kere alıyoruz; https://www.xbox.com/…ore/ea-play/cfq7ttc0k5dh/0004 : 3x249tl= 750tl

    bir kere game pass ultimate alıyoruz; https://www.xbox.com/…me-pass-ultimate/cfq7ttc0khs0 209tl

    en başta ea play alınmalı. hesapta abonelik olmamalı. game pass ultimate aldıktan ve dönüşüm için onay verdikten sonra 13 aylık game pass ultimate elde etmiş oluyoruz. toplamda 950tl / 13 ay= 73tl

    ayrıca 1 konsol 1 pc olmak üzere 2 kişi ortak alınırsa yarıya geliyor 36,5 tl. nays kart ile de %20 iade oluyormuş. onu da hesaba katarsanız toplamda ayda 29 tl ediyor.

    ayda 29 tl beyler. 3 ekmek parası bile etmiyor. bill gates babanız olsa yapmaz size bu güzelliği.

    kaynak: ölücülerin membağı, "dünya ölücüler konfederasyonu ezeli ve ebedi onursal başkanı" dh forum.

    edit 1: nays kart çoğu kişide ödeme sorunu çıkarıyormuş. alabilenler varmış, ama alamayanlar da varmış. o nedenle nays kart'a çok güvenmemek lazım. yine de nays kart olmaksızın 2 kişi alınırsa 36,5 tl oluyor. yine 3 ekmek yahu, 4 ekmek bile alınamıyor. nasıl şahlandıysak artık.

    edit 2: sadece 1 yıllık alınabiliyor. eskisi gibi 3 yıl yaslama işi bitmiş.

    debe editi: yeni yılda hepimize avrupada, amerikada yaşıtlarımızın 2. kez düşünmeye bike gerek görmeyecek paralara aldıkları oyunlara/konsollara küçük çaplı servetler dökmeyeceğimiz günler gelmesi temennisiyle yeni yılınızı kutlarım.

    edit 3: sağolsun @eksi was here şöyle bir çözüm önerdi nays kart için;

    nays kartla hiç sorun yaşamadım. çoğu kişide sorun çıkardığını sanmıyorum da, sorun çıkanlar ayarlardan yurt dışı alışverişinde kullanma kısmını açık hale getirebilirler. arada bir bu konuyla ilgili koruyucu yasa çıkmıştı, şimdiki debit kartları yurt dışı alışverişi kapalı diye geliyor biliyorum. sorun değil tek tıkla açılıyor zaten.

    haaa bir de şu var, nays kart, kartın 3 haneli cvv numarasını (güvenlik gereği) siz uygulamaya her login olduğunuzda değiştiriyor. kart bilgileri çaldırılırsa ayrı bir güvenlik katmanı olsun diye. kart bilgilerini girerken nays'a login olup, yeni güncel cvv numarasına baksınlar.

    özetle:
    1) kartı yurt dışı alışverişine kartı açsınlar (tek tıkla yapılıyor ayarlardan).
    2) alışverişi yaparken kart bilgilerini girerken nays uygulamasını açıp en yeni 3 haneli cvv numarasına baksınlar.

  • dükkanda ne satılıyorsa tamamı legal :) baskın esnasında lokmasını çiğnemeye devam eden boş bakışlı arkadaşın rahatlığından hepimize birer doz lütfen

  • "kadınlar ve erkekler hakkında bilmeniz gereken her şey: kadınlar delidir, erkekler aptal.
    ve kadınların deli olmasının sebebi erkeklerin aptal olması."

  • yaşadım. hamileyken çok anlamsız ve basit bir aile meselesi nedeniyle terk edildim, yalnız bir hamilelik geçirdim. kalp sesini ilk duyduğumda yoktu, yalnızdım. cinsiyetini öğrendiğimde yoktu, yalnızdım. hiçbir şey aşeremedim. şımarıklık yapma, naz yapma hakkım da olmadı, hep yalnızdım. covid olduğu için daha da yalnızdım.

    doğum yapacağım sabah erkenden hazırladığım mini bavulu ve ana kucağını arabaya indirdim, direksiyonun başına geçip hastaneye gittim. hastane sessiz ve kimseler yok. lobideki görevliye doğum yapmak için geldiğimi, yatış yapacağımı söyledim. 8 aylık hamile olmama rağmen karnım da yoktu, şaşırdı; doğum mu yapacaksınız, bugün mü, şimdi mi gibi şeyler dedi. odanın hazırlanmasını bekledim, eşyalarımı alıp çıktım. verilen ameliyat önlüğünü giydim, varis çoraplarını giydim, doğumdan sonra ihtiyacım olabilecek şeyleri bavuldan çıkartıp yerleştirdim. ameliyathaneye almaları için beklemeye başladım, ismim odadaki televizyon ekranında göründü. sezaryene geçmeden önce de annem geldi.

    doğumdan birkaç saat sonra ayağa kalktım, yürüdüm, eğildim/kalktım, kendi ihtiyaçlarımı kendim hallettim. eşim yoktu. hastanedeki birkaç gecede ve sonraki gecelerde dinlenmeye de fırsatım olmadı. bütün bunlara rağmen yeşilköy'de bir binanın 6. katında bugüne kadar yaşamış olduğum hayattaki en güzel, en farklı birkaç günü yaşadım -bence.

    şöyle de emin olduğum bir şey var; yazacak olsaydı eşim de bu başlığa 'ben hamile eşimin elini sıcak sudan soğuk suya sokmazdım, nasıl insanlar var' minvalinde şeyler yazardı. pratikteki insan davranışları farazi bir dünyadaki idealize edilmiş teorilerle uyum sağlayamayabiliyor.

  • oglum bir kahveden de insan tespiti yapmayin artik. nedir ya, 4 liralik 300ml sividan bahsediyoruz. milletin isi gucu yok sabahtan aksama kadar milletin yedigine ictigine, giyinimine bakip "haci bu soyle bir kiz, su boyle bir erkek" hayat bu mu simdi? birak starbucks icen tikky, kahve dunyasi icen kezban.

    ne rahatsiz milletiz ya biz.