hesabın var mı? giriş yap

  • burada simdi tam su anda bir kavga basliyor.
    ben de taraf olayim bari.

    madem 5 ay sonra yenecek, seni de simdi oldursunler fark etmiyor bu mantiga gore. nasil 30-40 yil sonra oleceksin.

    su kodumun ego yuklu insanlarinda bulunan tum dunya benim icin yaratildi sanrisi oldugu surece daha cok canlar gidecek boyle.

    ulan et yenir bu doganin kanunu ama yeri geliyor aslan, cita bile bebeklere dokunmuyor lan. koskoca adamlar 20 gunluk hayvani yiyor, hadi yedin gelip bi de yayginlastirmak icin reklamini yapiyor.

    vedat milor'u cok severim ama burada kendisi iyi yapmis da diyemem.

  • twitter'da görüntüleri paylaşan arkadaşın gönderisi altına haber muhabirlerinin "ben bilmemkim, görüntüyü paylaşabilir miyim?" diye izin istemesi ve bu muhabirlerin yabancı olması; öte yandan türk medyasının izin almadan-sormadan görüntüleri kafalarına göre alıp paylaşması daha trajikomik.

    yabancı abi, medeniyetin gözünü seveyim.
    kaza için: çok geçmiş olsun.

  • wick'in eğitim geçmişi spekülasyonlardan ibaret. fortis fortuna adiuvat dövmesi eski marine (spec ops) olduğunu ima ediyor ama lore'da bu resmi değil. yine de böyle ölümcül bir suikastçinin istihbarat eğitimi olmadığını varsaymak yanlış olur. bu açıdan bourne'dan tek farkı hitman olması. bourne malum, devletin yetiştirdiği bir ajan. wick devletten değil de askeriyeden direkt hitman'liğe geçmiş gibi görünüyor, verilen bilgilere göre.

    wick'in bildiği uzak doğu dövüş sanatları:

    brezilya jiu-jitsu
    judo
    jujutsu
    sombo
    aikido
    aiki-jitsu
    gun-jitsu
    car-fu
    shinobi-iri

    bourne'un dövüş eğitimi:

    jeet kune do
    krav maga
    escrima
    wing chun kung fu
    muay thai
    boks
    kali

    ikisi de yakın mesafe bıçak dövüşü ustası. ikisi de usta silahşör. sürücülükleri de yine profesyonel düzeyde.

    bu bağlamda yakın dövüşte kim galip gelir, onu bu dövüş sanatlarını bilenler kestirebilir bence. hangi dövüş sanatı diğerine daha üstün geliyor, biz bilemeyiz. öyle bir istatistik olsa bile kimse kesin bir sonuca varamaz. neticede işin içinde çok etken var. sadece kas gücü değil. taktik, zeka, içgüdü, öngörü vs de önemli. adam ani, zekice bir hamle yaparak, on dakikalık bir dövüşten sonra, rakibini öldürebilir yani. rakibin yorulmamış olması bir şey ifade etmiyor o yüzden.

    dövüş dışında kıyaslarsak; bourne daha fazla dil biliyor. acı eşiği, aldığı psikolojik eğitimlerden ötürü daha yüksek. mental olarak daha güçlü diyebiliriz yani. wick'den daha soğukkanlı ama görev bilinci var. haliyle görev dışı adam öldürmez. wick önüne kim çıkıyorsa içinden geçiyor bildiğin, lol. bourne daha çok sorgular o yüzden. neticede bu hayata devletime yardım ediyorum, ülkeme hizmet ediyorum diyerek girmiştir. wick ise baya bildiğin suç dünyasının adamı olmuştur.

    en iyisi dövüşmesinler bence. arkadaş olsunlar. anılarını paylaşsınlar, günbatımını falan seyredip biralarını içsinler yani, yazıktır.

  • köyümün festivalindeki çekilişten leğen kazanmıştık. çok duygusal anlardı. annem: "koş oğlum git al!" dediğinde herkesin arasından sıyrılıp kürsüdeki adamın yanına çıkmıştım.. herkes bana bakıyordu. hayalimdeki leğene kavuşmak üzereydim.. teyzem, abim, annem, ananem... herkes ama herkes benim o leğeni iki elimle tutup adeta bir ülkenin bayrağı gibi taşıyor oluşuma şahit oluyordu. mikrofonu elime aldığımda ağzımdan şu cümleler dökülmüştü: "ben.. biz bugün sadece bir leğen değil, çok daha fazlasını kazandık.. köyümüzü!" teyzem, abim, annem, ananem... herkes ama herkes beni alkışlıyordu.

  • yurdum otobüslerinde sık şahit olduğum bir durumdur. daha çok aşırı kalabalık otobüslerde görürüm bunu. tıklım tıklımdır durum. önden binenler basamaklarda sıkışmıştır. o ara bir yurdum insanı kendini hemen şoförün yanına atar, orada dikilir. bir süre böyle giderler. sonra şöyle şeyler yaşanır.

    yolcu: bu saatte bu kadar kalabalık olmazdı amma..
    şoför: (sinirli) evet.
    (sessiz bir dönem yaşanır)
    yolcu: bak bak. şu minibüsün yaptığı hıyarlığa bak.
    şoför: hemşerim biraz geriye gider misin, aynayı göremiyorum.

  • çok kolaydır.

    öncelikle bahise ayırmış olduğunuz 1.000 lira gibi bir paranız olması gerek. tüm sermayeniz bu, başkasına gerek yok.

    basit kuponlar var. bir nevi, garanti oynamak gibi. hani, 3 liralık oynarsınız da, kupon ancak 2.5 veya 3.5 katı verir ya, işte o kuponlardan söz ediyorum. yani, dandik kupon, garanti kupon. 3 liraya 10 lira, 12 lira falan verir tutturursanız.

    hah işte o kuponlardan yapıp, 50 veya 100 lira basıyorsunuz. karşılığında 150 veya 300 lira alıyorsunuz. bu şekilde günde 2 veya 3 kupon tutturmanız çok kolay. kolay bile değil, kaçınılmaz.

    çoğu maça skor veya galibiyet oynamanız bile gerekmiyor. 4 maç alıp, bunları 1.5 gol üstü, karşılıklı gol vs şeklinde bile oynayabilirsiniz. bu şekilde para kazanan ve geçinen binlerce kişi var.

    örneğin ben geçen hafta avrupa kupası maçları ve haftasonu ligleri için 6 kupon yaptım "10'ar liralık". kuponların hepsi, yukarıda anlattığım gibi garanti kuponlardı. bunlardan 5 tanesi tuttu. kaç para aldım? 174 lira. kaç lira yatırmıştım? 60 lira. temiz 114 lira kazanç.

    şimdi, bu işi geçinmek için yaptığımı düşünün ve aynı kuponları 50'şer liralık oynasaydım ne olacağına bakalım: ortalam 3 katı orandan, 750 lira alacaktım. kaç paralık oynamıştım? 300 liralık. temiz, 450 lira kazanç. eğer 100'er liralık oynamış olsaydım, temiz kazancım 900 lira olacaktı.

    dediğim gibi, garanti dandik kupona bas 50 lirayı, 100 lirayı, günde haftada 500 lira en az garanti kazancın var.

    hah, şimdi diyeceksiniz ki, "e o zaman bu iş çok kolaymış"

    değil işte. para kazanmaya başladıkça, gözünüz döner arkadaşlar. 50 lira değil, 200 lira, 500 lira basmaya başlarsınız daha büyük kazançlar elde etmek için. işte, bunun adı da kumar oluyor. insanların çoğu, bundan kaçınamıyorlar ve o kazançlar yok olup gidiyor.

    yani, kendinizi kontrol edebildiğiniz, "kumarbaz" olmadığınız sürece kazanç var. fakat bundan kaçış da, çok zordur.

  • ben samsung türkiye garantili samsung galaxy s3 satıyorum. tanesi 1200 liraya. (edit: işbu entry girildiği sıralarda samsung galaxy s3 1300-1400 lira civarına satılıyordu).

    almak isteyen varsa hesabıma 1200 lira göndersin, ben de ona telefonu göndereyim.

    1000 kişiden sipariş aldım, paralarını da aldım. elimde 1,2 milyon tl. param oldu. ama telefon falan yok. gidiyorum samsung türkiye'ye diyorum ki "hocam sizden iki hafta sonra trink parayla yüklü miktarda telefon alıcam tanesi 1000 liradan yaparsın di mi" diyorum. bana 1000 tane civarı s3 ayır, ama 100 adet falan oynayabilir diyorum. parası peşin diyorum. vermezler mi? eminim ki verirler. vade yok, taksit yok. trink nakit paraya.

    ben siparişlerden topladığım elimdeki 1,2 milyon lirayı bankaya faize koydum. ya da daha çok kazandıracak yatırım araçlarıyla değerlendiriyorum. 2 hafta sonra telefonları alana kadar para boşta durmuyor. insanlar parasını peşin peşin verdi ama telefonu bekleyecekler. ben onlara "yarın gönderirim" demiştim ama boşver, "en kısa zamanda hallediyom abi" der geçiştiriveririm.

    iki hafta geçti. ben iki hafta ha bugün yolluyom, ha yarın hallediyom diye müşterileri oyaladım. kimisi çileden çıktı "istemiyom telefonunuzu paramı verin" dedi. onu da iki hafta boyunca "bugün gönderiyorum aksilik oldu" falan diye şablon cevaplar ile oyalıyorum. iki hafta boyunca kimse ne telefonunu alabiliyor, ne parasını geri alabiliyor. iki haftanın sonunda ise parasını isteyene 1200 lirasını aynen iade ediyorum. sabırla telefonunu bekleyene de az önce trink para verip samsung türkiye'den aldığım telefonlardan bir tane gönderiyorum. parasını isteyene iade ettim, kalanıyla telefonları aldım. toplamda sattığım telefon başına 200 lira kar ettim mi? ettim.

    ee peki milleti oyalayıp oyalayıp o süre boyunca yatırım araçlarında değerlendirdiğim miktar? o da cukkaaa.

    işte budur hepsiburada.com.

    tabii burada samsung galaxy s3 güncel bir ürün diye, örnek olarak verilmiştir. aynı işlem, özellikle kar marjının çok yüksek olduğu farklı ürünlerde, örneğin tekstil/giyim ürünlerinde çok daha güzel işler.

    yaşanmış örnek: (bkz: hepsiburada.com/@kibritsuyu)