hesabın var mı? giriş yap

  • dünya liderinin, uzun adamın, büyük ustanın küçük dünyasında gerçekleşmiştir. yemin ederim ilkokul 2 sınıfta başkan adayı olan çocuklar daha olgun, daha ahlaklı.

  • atar yapan magandalık yapana haksız olana birden fazla kişi engel olmaya kalkınca haksızı tutmak gibi bir huyu var bizim milletin. adam barzo adam hödük. adamın ensesinin kalın olması avrupa görmüş olması bir şey ifade etmiyor. eşeklik bakii. hem gücü yettiği ile üstelik uçakta kavga etmeye kalkıyo. başkaları kulaklarından tutup s..ip attılar diye haksız mı olacaklar. aferin onlara.

  • ticktick

    bundan 1.5 sene önce sayın jared nomak da bu uygulamadan bahsetmiş ama ben biraz açmak istiyorum çünkü başka "hatırlatıcı" uygulamalarında olmayan özellikler mevcut.

    bu uygulama neden çok özel?

    1) özel zil sesleri mevcut. herhangi bir hatırlatıcı için özel bir ses tonu kullanabilirsiniz. örneğin ilaç alacaksın, ilaç zil sesini ayarla.

    2) harika bir widget'a sahip. aslında bir değil 11 tane widget'ı var. ben "standart" olanından bahsediyorum. standart olanında bir hatırlatıcıyı ertelediğinde "bak bunu erteledin" diye kırmızı yazıyor. bence çok tatlı ama yararlı bir özellik.

    3) uygulama sorunsuz bir şekilde cross-platform çalışıyor. harmony os ile çalışan huawei tabletimden, windows bilgisayarımdan hatırlatıcı kuruyorum. 15 dakika içinde telefonumdaki widget'a düşüyor. her şeyi sorunsuz halledebiliyorum. sabah telefonum şarjdayken tabletimden hatırlatıcı kuruyorum.

    4) güne başlarken ufak bir özet bildirimi yolluyor. "bugün sana bunları hatırlatacağım" diye.

    5) premium kullanırsanız (çaktırmayın ama apk'lı versiyonları çok rahat bulunuyor) bir alışkanlığa başlamak isterseniz size dakika/gün/hafta falan sayıyor...

    6) aynı hesaptan birden fazla kişi kullanıyorsa isme özel hatırlatıcılar da aktarabiliyorsunuz. örneğin "ayşe kitap alacak, fatma evi temizleyecek v.b"

    işi hatırlama üzerine olan arkadaşlar başka hiçbir uygulamaya bakmasın.

    edit : benden apk linki istemeyin babalar. korsana hayır falan.

  • ihalesi ta 2013'te yapılmış metro hattını yıllardır açamayan, çalışmaları kafalarına göre durduran partinin trolleri gelmiş imamoğlu yapmadı diyor. imamoğlu geldi, yıllardır yapamadığınız, rantlara kurban ettiğiniz metroyu bam bam bam yaptı. sizin partiye kalsaydı iş, önümüzdeki yerel yönetim seçimlerine (2023) 10 gün kala "hayaldi gerçek oldu.", "yaparsa akape yapar." naraları eşliğinde açılırdı bu hat.

  • tam tersini yaşamış biri olarak imrendiğim şeydir. bir gün taso oynuyoruz neyse bi arkadaş geldi "ben de oynicam ama tasom yok bana satar mısın?" dedi. benim cepler de dolu. tasodan para kazanacam falan. sonra çocuk: "ama yanımda para yok annemden alınca veririm" dedi. kabul edip 4 tanesi 250 bin liraya anlaştık. neyse oynuyoruz bu çocuk 4 tane tasoyla benim elimdekilerin hepsini tabiri caizse üttü. anasının dini demeyin gerçekten öyle oldu. sonra "hani ben senden 4 tane borç almıştım al onları veriyorum" dedi. bir daha oynadık o 4 taneyi de üttü. kaldık öyle s.k gibi ortalıkta. böyle bir talihsizlik yaşamışımdır hiç unutmam.