hesabın var mı? giriş yap

  • pipisi düşer.

    mesela spor hayatımın son 2 senesinde ben de kullanmaya başladım arada bir düşüyo neyseki yerine takabiliyosun.

    geçen gün bi arkadaşım peşimden koşarak geldi kanka bu seninki dimi yerde buldum diye neyseki hala iyi insanlar var etrafta

  • büyük bardaklara kafasını sokup o suyu mutlaka içtiğini fark etmemden sonra suyumu uzun termos tipi bardaklara koymaya başlamıştım ki kedim olacak dümbüğü geçenlerde patisini içine sokmuş ıslatıp ıslatıp yalar, saçlarını falan düzeltirken yakaladım. kim bilir kaç zamandır ben onun kaşla göz arası abdestlendiği suları içiyorum. :( eşek sıpası.

  • az önce böyle bir şey gördüm. vatansever chp seçmeni önünde televizyonda vs. vs.

    kılıçdaroğlu yetkli bir makamda değil. göçmen ve sığınmacı politikasından memnun değilsen hükümetten birilerini çağırırsın. erdoğan daha dün dedi, biz ensar terbiyesiyle büyüdük, sığınmacıları göndermeyeceğiz diye.

    sonuç olarak komik, anlamsız bir çağrıdır. kılıçdaroğlu'nun alakadar olacağını sanmam.

    ekleme: ümit özdağ'ın çağrısı

    kılıçdaroğlu'nun cevabı

  • a haber'in bölünmüş ekranda kılıçdaroğlu'nun havalimanından kaçtığı iddia edilen görüntüleri eşliğinde yayınladığı konuşma.

    türkiye türkiye olalı böyle rezil, şerefsiz ve alçak bir güruh görmedi.

    erdoğan konuşurken ne yapacaksınız?

    gel bu hasret bitsin desem?

    yer mi?

  • asker siyasete karışıyor diye ağlaya ağlaya iktidara geldiniz, hatta radikal islamcıların oyunu da böyle aldınız.

    ve siz o denli namussuzsunuz ki şimdi askeri ellerinizle siyasete sokuyorsunuz, sırf menfaatiniz uğruna.
    yazık bu orduya, yazık bu askere.

    sonuna kadar destekliyorum ince' nin bu sözünü.
    orduyu lekeleyen kim olursa olsun apoleti sökülmeli ve yargı karşısında hesap vermelidir.

  • kimsenin hayatında bir seçenek olmayın sevgili yazar arkadaşlarım. bu yüzden onu mu seçti bunu mu seçti, bana şans verecek misin? yok aramızdaki şeye şans vercek misin falan bunlar anlamsız şeyler. birinin hayatında bir seçenek olmaktansa gitmek daha mantıklıdır.

  • internette sağda solda bu helikopteri takla atarken gösteren bir fotograf ve bu fotografla ilgili yalan yanlış şehir efsaneleri dolaşmakta. bu işin aslını, geçmiş yıllardan birinde ankara'daki 30 ağustos sergisinde bir jandarma helikopter pilotundan dinlemiştim. işin aslı şu:

    bu helikopter türkiye'nin teslim aldığı ilk blackhawk. 1990 yılında kabul testleri sırasında abd'li pilot ile birlikte uçan pilotumuz yusuf keleş idaresinde iken bu manevra deneniyor. çekilen fotograf o dönem sikorsky tarafından reklam amaçlı kullanılıyor.

    bu helikopterimiz 1995 yılında lice'de bir operasyon sırasında teröristler tarafından düşürülüyor, 5 şehit veriliyor.

    (bkz: https://get.google.com/…w5gnmzdfcegwbqwyt8st-8mghhw)

    bu helikopter ile ilgili internette dolaşan diğer bilgiler "kulaktan kulağa" mahsulü.

  • darwin'in temel görü$lerini, mendel'in genetik bilgileri ile birle$tirerek biyolojinin de yardimi ile türlerin evrimini açiklamaya çali$an yeni nesil evrim teorisi, neodarwinizm ya da modern evrim teorisi.

    dogal popülasyonun genlerini degi$tirmeye yarayan her türlü etmen evrime yardimci olarak kabul edilir. bunlar mutasyon, (nokta mutasyonu degil, uzun süreli mutasyondur burada bahsedilen. zira nokta mutasyonu hiç bir zaman yararli sonuçlar vermez, deforme eder. modern evrimde deformasyon yoktur.) kombinasyonlar, yalitim (izolasyon), göç, adaptasyon, tabii seleksiyon gibi etmenlerdir.

    kalitsal olmayan degi$imler ile evrimin bir i$i yoktur. zira genlerdeki degi$imin yeni nesillere aktarilmasi esastir. bu yüzden kalitsal olmayan mutasyon evrimi etkilemez.

    modern evrim teorisini açiklamak için $öyle bir örnek verilebilir:

    a türü bir canlinin bulundugu bir ortamin herhangi bir nedenle (dogal etmenler, göletler, daglar, isterseniz otoban diyin.) ikiye ayrildigini dü$ünelim. ortada iki farkli ortam ve ikiye ayrilmi$ a türü bulunacaktir. zaman içerisinde, a türü ortam $artlarina göre degi$ime ugrayacaktir.

    burada yine cografi degi$iklikler etkilidir, ortamin sicakligi, yagi$lar, oksijen miktari gibi pek çok etmen sayilabilir.

    bir süre sonra, ortaya iki farkli türün çikip çikmadigini anlamak için her iki ortamdan alinan denekler çiftle$tirilir. eger çiftle$emiyorlarsa, ya da ortaya verimli döller çikmiyorsa, a türünden farkli, b ve c türlerinin olu$tugu söylenebilir.

    darwin'in evrim teorisinden ayrilan en büyük yer de budur zaten. zira, darwin, bir türün olu$masi için eski türün yokolmasini öngörür. modern evrim teorisinde böyle bir $art yoktur. eski tür korunabilir, birden fazla yeni tür olu$abilir.

    günümüzde harun yahya gibi insanlarin ciddiye alinmamasinin sebebi, harun yahya'nin modern evrim teorisine degil, darwin'in evrim teorisine laf atmasidir. zira modern evrim teorisi darwin'in evrim teorisinden çok daha saglam temeller üzerine kurulmu$tur ve tanri inancini kesinlikle inkar etmemektedir. hatta modern evrim teorisini savunan ki$iler, harun yahya gibi ki$ilere bir taraflari ile gülmektedirler.