hesabın var mı? giriş yap

  • piyasa manipülasyonun belgesidir. yapılan suçtur. böyle müdahaleler gizlice ayarlanmış, yandaşlar tarafından voliyi vurma fırsatı olarak değil, devlet politikası olarak çook önceden duyurularak yapılması gerekirdi normal bir ülkede.

  • ingilizce wikipedia'daki pek çok uzman görüşüne, araştırmaya ve kaynağa dayandırılarak yazılan geniş makaleye göre genel olarak kaplanın çok daha üstün durumda olduğu karşılaştırma.

    her şeyden önce, cüsse olarak kaplan aslandan daha büyük bir hayvandır. hele ki bir sibirya kaplanı, bir afrika aslanından çok daha büyük bir hayvandır.

    ikincisi, fotoda ve bu fotoda görüldüğü üzere kaplanın dişleri daha sivri, iri ve keskin yapıdadır. ilgili makalede belirtilen araştırmaya göre kaplanın ısırma gücü skoru da 127'ye 112 aslandan daha fazladır.

    üçüncüsü, kaplanın pençe kuvveti aslanınkinden daha fazladır. öyle ki yine ilgili makaleye göre, tek bir agresif bengal kaplanı pençesi bir aslanın kafatasını kırmaya yetebilir.

    dördüncüsü, araştırmalara ve gözlemlere göre kaplan genel olarak aslandan daha agresif, saldırgan ve kavgayı seven bir hayvandır. hele ki bir bengal kaplanının yanında bir afrika aslanı "uysal" kalır.

    beşincisi, beyin boyutu olarak, kaplanın beyni aslanınkinden çok daha büyüktür ilgili makaleye göre. bu da uzmanları, kaplanın genel olarak daha zeki bir hayvan olduğu görüşüne yönlendirir. (vücut büyüklüğü beyin büyüklüğü oranı şeklinde hesaplanıyor bildiğim kadarıyla) dolayısıyla aslanların daha sosyal takılmaları, kaplandan daha zeki oldukları manasına gelmiyor. zaten kaplan tercihen yalnız gezse de gerektiğinde sosyal bir canlı da olabiliyor.

    altıncısı, tarihte çeşitli kaynaklara ve yaşanılan çarpışmalara göre bir kaplanın aslana galip gelme sayısı, tersine oranla çok çok daha fazladır. bu yine ilgili makalede kaynaklara dayandırılmıştır.

    yedincisi, kaplan aslandan daha kuvvetli olduğu kadar daha çevik ve hızlıdır da. öyle ki aslan 2 pençe atana kadar kaplan üç pençe darbesini rahatlıkla indirebiliyor.

    ancak bize esas düşen "kavga etse hangisi yener"den ziyade bu iki güzel ve doğa harikası canlıyı, insanoğlunun vahşetine karşı nasıl koruyabileceğimizin hesabını yapmaktır.

  • ağustos ayında kız istemeye gittik. isteme misteme faslı derken sıra kahvelere geldi. ben tabi heyecanla bekliyorum. acaba sade tuzlu mu yoksa içinde başka mineralleri de barındırıyor mu diye?

    neyse kahveyi aldım tabi herkesin gözü üstümde. kahveden bir yudum aldım. yüzümün ekşimesini bekliyor insanlar tabi. ama öyle olmadı normal bildiğin az şekerli kahve. "allah allah acaba anın heyecanı ile tuzun tadını mı alamıyorum" diye düşündüm. bir yudum daha aldım. yooook! bildiğin kahve işte. içtim bitirdim. bu sefer aklıma düştü; "acaba bizim hatun fincanları mı karıştırdı?"

    teker teker evdeki herkesi süzüyorum. acaba kime gitti tuzlu kahve diye. herkes halinden memnun.

    daha sonra nişanlıma sordum. (evet kızı almıştım olleeey)
    -neden tuzlu yapmadın kahveyi?
    +ben kezban mıyım lan!

    işte ben bu hikayeyi neden anlattım? çünkü kızı aldım oğlum. nişanlıyım ben evde falan kalmadım akıllı olun! *

  • savaşa evet barışa hayır
    alkış

    barışa evet savaşa hayır
    alkış

    suriye'ye giriyoruz
    alkış

    suriye'den çıkıyoruz
    alkış

    dostum putin
    alkış

    hain putin
    alkış

    dostum trump
    alkış

    hain trump
    alkış

    s400 alıyoruz
    alkış

    patriot alıyoruz
    alkış

    israil dostumuz
    alkış

    israil düşmanımız
    alkış

    ateşkes isteyen haindir
    alkış

    ateşkese laf eden haindir
    alkış

    bop eşbaşkanıyım
    alkış

    bop eşbaşkanı olduğum iftiradır
    alkış

    şehitler tepesi boş kalmayacak
    alkış

    bay kemal şehit gelsin istiyor
    alkış

    efendim şu öyledir böyledir
    alkış

    ben hiçbir zaman şu öyledir böyledir demedim
    alkış

    alkışlar akp..

  • star gazetesi haber başlığı.

    “kızılcahamam- ak parti kadın kolları başkanlığının, merkez yürütme kurulu ve merkez karar yönetim kurulu üyeleri ile 81 il kadın kolları başkanlarından oluşan kurmay heyetle kızılcahamam'da gerçekleştirdiği üç günlük çalışma kampından "2023'ü tarihi farkla kazanma" kararı çıktı.”

    alırsınız tabii.

    1- barı açıyorum
    2- ayla'yla aramı düzeltiyorum
    3- 2023'ü tarihi farkla alıyorum

  • vodafone arena nın ilk kırmızı kartını kimseye yedirmemiş ve tarihe geçmiştir.

  • 5bin lira alip istanbulda kirada oturup bir de ailesine bakiyorsa, lcw den giyinebildigine sukur edebilmelidir

  • dünyanın en akıllı esnafıdır kendileri. öyle ki; avm kurulmasın diye yola çıkan insanları dövmeye kalkarlar. sevinçten ellerinde pala ve satırlarla sokağa çıkıp, avm yapılacak haberini kutlarlar.

  • öğrenci evinde yalnızken hasta olup, kusmaktan öleceğini sanmak da bunlardan biridir. açlıktan ve kusmaktan kalkıp yemek dahi yapamazsınız. sonra arkadaşlarınıza böyle bir olay yaşadım deyince neden söylemedin gelip bir çorba yapardık derler. böylece siz de gariban değil de mal olduğunuzu anlarsınız.

  • 2019 draftinde 3 tane seçim hakkı (14, 20, 22) ve 2020 draftinde 2 tane seçim hakkı olan takım. 2020 memphis hakkı da ilk 6 korumalı ama 2021'de bu hak korumasız bir şekilde boston'a geçecek. celtics'in şu an itibariyle yapması gereken elini çabuk tutup bu senenin haklarını ve 2020 memphis hakkını bir paket haline getirip anthony davis'i almak yoksa bir daha göremezler kendisini. hazır memphis ışık vermiyorken şutlamak da akıllıca olur, tıpkı 2017'de yolladıkları brooklyn hakkı gibi değerini kaybetmeden yollamaları inanılmaz zekice olur.

    ama ondan da öte bu daftle beraber çok şey değişecek. öncelikle draft haklarının değeri çok daha fazla olacak. ilk 4'ten seçim yapma ihtimali %9.4 olan lakers'ın 4.sıradan seçmesi demek lotaryaya düşen her hakkın ekstra değerli olması demek. sürünenin daha fazla şansı olduğu sistemde dahi son derece değerliydi haklar, şimdi bitcoin gibi değerleri delirmiş bir vaziyette artacak. özellikle lotaryaya düşmesine kesin gözüyle bakılan haklar (2020 memphis, 2021 miami) çok çok daha değerli olacak. demarcus cousins'ın buddy hield ve 1 tane 1.tur hakkına alınması başlangıçtı, artık en kral oyuncuların değeri bile seçim hakkıyla belirlenecek. dolayısıyla anthony davis için de an itibariyle elleri en güçlü takımlar celtics, clippers, lakers (4.sıra sayesinde) ve knicks (2021 dallas hakkı ve bu senenin 3.sırası). atlanta'nın bile kaydadeğer bir şansı var şu an, bu sene 8. ve 10.sıralar kendilerinin ve 2020 cleveland hakkı da korumalı şekilde kendilerinin. cleveland hakkı ilk 10 korumalı ve ilk 10'da çıkarsa 2 tane 2.tura dönüşecek ama sistem değişmiş durumda. eski sistem olsa belki de çok bir değeri olmayacaktı o hakkın ama an itibariyle o hak seneye 11.sıra seçimi olup atlanta'nın kucağına düşebilir, o hakkın bile değeri artmış durumda.

    artık her şeyi draft haklarının belirlediği döneme girmiş durumdayız. belki tanking olayını rafa kaldırması açısından iyi oldu ama bundan sonra takas süreçleri inanılmaz zorlaşacak. lotaryaya düşecek haklar güç bela pakete dahil ediliyordu, artık belki de bahisleri bile geçmeyecek çoğu görüşmede. danny ainge'in 2013'teki soygunu sayesinde millet akıllandı ama bu yüzden takım değiştirmek daha da zorlaşacak muhtemelen. ama şu açıdan da iyi olmuş olabilir, artık chandler parsons, andrew wiggins gibi takımların maaş boşluğunun üzerine oturan adamlar biraz daha rahat takaslanabilirler. (john wall'un o kontratla 5 ilk tur hakkı gelse dahi yollanabileceğini düşünmüyorum)

    ama ne olursa olsun manyak bir serbest pazar izleyeceğimizden şüphem yok. davis ve irving'i celtics'te de görebiliriz, ikisini birden lakers'ta da görebiliriz, şu an ortası yok bunun. umarım lakers'ta görürüz tabi o ayrı konu.

    not: celtics'in baya dışına çıktım, affola.

    edit: cleveland pickinin o kadar değeri yokmuş, @woolrock'a teşekkürler.