hesabın var mı? giriş yap

  • kafamı çevirmeden etrafımdaki kızları kesme yeteneğimi, küçükken berberde kafa sabit halde köşedeki televizyonu izlemeye çalışarak kazandım.

  • - alın lan alın... size bu işte size... aaaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllllllllllllllllllllll... aaaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllllllllllllllll.... böyle alırlar ödülünüzü işte böyle... türkiya... türkiyaaa... allahım eve gitmek istiyom laaaynnnn... fincanı taştan oooyarlar balam oooyarlar akademiye böyle koyarlaaaar... laynnn biret pit fak yu... şan pen fak yu... ancelina coli ay em kaming... al paçino yu ar ekzampıl for mi tenk yu paçino.... biret pit fak yu, ancelina kis yu... türkiyaaaaa.....

    (bkz: yılların birikimi)

  • insanlık hali, olur ya, rte dışarda kalp krizi geçirir, yanında kendi doktoru da yoktur, izindedir falan.

    işte bu durumda yoldan geçmekte olan doktordur.

    şüphesiz ki, hastaya izinsiz müdahale etmeyip ölmesine seyirci kalacak, kanunlara uyacak, 2 milyon tl ceza riskine girmeyecek, hayırlara vesile olacak olan doktordur. zira izini de o an bilinci yerinde olmayan hasta kişiden alması gerekmektedir.

    not: müdahale edene suç duyurusunda bulunmak görevimizdir.

  • beşinci evlilik yıldönümümüzün akşamı karıma hediyesini verdikten sonra biribirimize sarıldık tam bu sırada kızım odasından gelir;
    kızım: aaaaaaaaaaaa ` :çığlık atarak`
    tathar: ne oldu kızım.
    kızım: bi daha aşık olduğunuzu görmiyim.

  • yaklaşık bi 15 dakika sonra yine binicem 500t'ye... kurbanlık koyun gibiyim şu an, çok çaresizim ve acayip yalnız hissediyorum kendimi.

    sırf 500t'ye binmemek için 3 vesait değiştirdim dün (metrobüs dahil). değdi mi? değdi abi... olm iş çıkış saatinde durak rio karnavalı (kalabalık baabında) gibi oluyor diye yarım saat mesaiye kalan adamım. gören de vay be ne çalışkan adam işini bitirmeden hayatta çıkmaz, der. ne işi be kardeşim... of ben çıkayım bari geç kaldım. kendinize iyi bakın.

  • -askerliğini yapmış olması
    -benzer pozisyonlarda çalışmış olması
    -seyahat engeli bulunmaması

    bazen iş tanımı yapılırken aranan şartlarla benzeşebilen üç niteliktir.

  • böcek o zamana kadar üretilen anadollardan tamamen farklı yapıdaydı..üzerinin açılabilir olması, ön cam ile aynı eğimdeki panel gibi farklı özelliklerle öne çıkan böcek dünyada daha sonra tasarlanacak suv tipi araçların önderliğini yapmıştır diyebiliriz..

    ilk bakışta beach buggy denilen araçlarla aynı platformda görülseler de böceğin ardında farklı bir tasarım amacı ve anlayışı yatıyordu.. böcek farklı taleplere ihtiyaç vermesi için tasarlanmıştı.. askeri, kamu hizmeti (ptt, ampulans..), polis, ziraat, turizm amaçlı kullanılabilecek konseptler tasarlanmış fakat bunlar hayata geçirilememişti.. böcek’in ön camla eş eğimli kaputu ve takip eden tavan roll barları önden başka bir böcek’in aracın üstüne tırmanmasına olanak veriyor, engebeli arazilerde birbirlerini kurtararak yol almalarını sağlıyordu.

    dört koltuklu böceğin ilk prototipinde arka koltuklar gövdeyle bütünleşikti ve aynı kalıpla çıkarılmıştı.. daha sonra birbirinden bağımsız dört koltuklu modeller üretildi. böcekte en dikkat çeken özelliklerden biri ise asimetrik ön ve arka tasarımdı.. sis farı gibi gerekli eklentilerin yapılmasını sağlayan değişken aralıklara sahip ön panjur ve arkada, solda üç sağda ikili stop lambaları bulunuyordu.. ihtiyaç duyulduğunda martı kanadı kapıları da eklenebiliyordu..

    böcek’in ortaya çıkarılması tasarım aşamasının başlangıcından itibaren 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.. çelik tam şasi üzerine mdf ve alçıyla oluşturulan modelden alınan kalıplarda fiberglastan gövde oluşturuldu.. ilk prototip koltuklar dahil 7 kalıpta çıkarılmıştı.. otosan mamul geliştirme bölümünde üretilen böcek’in konsept tasarımcısı jan nahum idi.. tasarım, model ve karoseri çalışmalarını stc 16 nın da tasarımcısı olan eralp noyan yürütmüştü.. mekanikten kadri nişel, motordan zeki diker, şasiden de hüseyin bektaş sorumluydu..

    1975 yılında 47bin liraya satışa sunulan böcek, gazete reklamlarında böyle boy gösterdi:

    http://img231.imageshack.us/…231/1264/bocek1wh9.jpg