hesabın var mı? giriş yap

  • bu lafi kim nereden konu$ma dilimize soktuysa helali ho$ olsun.

    tarti$ma esnasinda bir ansiklopedi dolusu bilgi koyarsiniz ortaya.kar$inizdaki tek cümlede olayi bitirir ; demagoci yapma.

    - ....ergenekon destani demirci kawa destaniyla benzerlik ta$iyip türk ve farsi kültürlerinin aslinda ortak men$eeli oldugunu kanitlamakla beraber,mezopotamya'da da ortak ya$amin izleri ....
    - hocam demagoji yapiyosun.

  • bu suriyelilerin hakkından gelse gelse urfa toplumu gelir. adamlar zamanında peygamber yakmaya çalışmış amk.

  • --- spoiler ---

    lord voldemort - survivor!

    lord voldemort'un karanlık yolu seçmesinin nedeni kimseyi sevemiyor olması mı ?

    isminin söylenmesinden bile korkulan ve "kim olduğunu bilirsin sen" şeklinde anılan lord voldemort'un karanlık yolda olmasının tek sebebi aslında kimseye aşık olamaması ve sevememesidir. sevgi, aşk gibi duyguları hissedemeyen birinin hayatta tek bir motivasyon kaynağı olabilir; ölümsüzlük ve güç! lord voldemort'un vicdan, merhamet, minnet gibi şeyleri hiç hissetmemesinin sebebi aslında istese bile bunu yapamamasıdır, çünkü bu hislerin hepsi sevgi ile bağlantılıdır.

    peki voldemort neden kimseyi sevemiyordu/aşık olamıyordu ?

    voldemort'un annesi merope gaunt safkan bir cadıdır ve salazar slytherin'in soyundandır. merope, tom riddle adındaki çok yakışıklı bir muggle'a aşık olmuştur fakat aşkına karşılık bulamamıştır, ama vazgeçmeyip tom'u kendine büyü ile aşık etmiştir ve onunla yaşamaya başlamıştır. büyü ile aşık ettiği tom'la yıllarca mutlu bir şekilde yaşayan merope, hamile kalmıştır ve "artık tom'un üzerindeki büyüyü kaldırabilirim, zaten bana aşık olmuştur" diye düşünür ve aşk büyüsünü kaldırır, fakat kaldırdıktan sonra tom hemen merope'yi terk eder ve onun yanından kaçar..

    kalbi çok kırılmış olan merope adeta hayata küser, çocuğunun sahipsiz kalmasını istemez ve ölümün yaklaştığını hissedip bir muggle yetimhanesine gidip orada doğum yapar. voldemort doğduktan sonra adını uğruna canından bile vazgeçtiği adamın adını verir yani "tom marvolo riddle.." doğum yaptıktan sonra, asasını kendi canını kurtarmak için bile kaldırmayan merope vefat eder..

    aşk iksiri etkisindeki birinin çocuğu olan lord voldemort, bu sebeple asla sevgi ve onunla bağlantılı duyguları hissedemez, bunların eksikliğinden dolayı da tek motivasyon kaynağı güç ve ölümsüzlük olur..
    --- spoiler ---

  • almanya'dan yıllık izne gelen akrabalarımızın benim yaşlarımdaki çocuğuyla birlikte (11-12 yaşlarındaydık) batıkent'ten demetevler'e -lunaparka- gitmek için bindiğimiz dolmuşta yaşamıştım benzer bir olayı. (aslında buna olay bile denemezdi, o zamanlar henüz olric yoktu, hava raporlari da günlük bültenlerden sonra okunmuyordu. henüz durum, bugünkü gibi açik ve seçik, bir bakima da belirsiz değildi..)

    hatırladıkça gülerim. almanya'dan gelen arkadaşımla ben en önde oturuyorduk. arkadan biri omzuna dokunup, "şu parayı uzatır mısın?", diye sordu. çocuk büyük bir ciddiyetle parayı uzatan adama dönüp, "ben burada çalışmıyorum." dedi. kimse böyle bir cevabı beklemiyordu tabii. çocuk taviz vermez bir tutumla bir zırh gibi duruyor, görevi olmayan bu işi yapmayı şiddetle reddediyorurdu. parayı uzatan adam bir şeyler eveleyip gevelemeye başladı ama ben iki büklüm olmuş kahkaha atmakla meşgul olduğum için gerisini pek hatırlamıyorum.