hesabın var mı? giriş yap

  • fi tarihinden aklımda kalanlarından:

    beyler boyum çok kısa

    - beyler boyum 1.63, kızlar hiç beğenmiyor, ne yapabilirim?

    - kestir ve orta boylu bir kadın olarak hayatına devam et.

  • sabah yazarı hilal kaplan'ın yaptığı alkışlanası savunmadır.

    kaplan, 5 yıl önce 15 temmuz'da gerçekleşen darbe girişimini hatırlatarak, bu nedenle erdoğan'a tam teşekküllü ve ultra lüks bir yazlık saray yapıldığını yazmış.

    işte bu kadının da yeteneği bu. kimsenin göremediği o küçük noktaya görebiliyor. mesela biz adam orada sefa sürecek, ejder meyveli smoothielerle ferahlayacak, torunlarıyla deve güreşi yapacak zannediyorduk. iyi ki hilal kaplan'ı okuyoruz da gerçekleri öğrenebiliyoruz.

    bu arada 15 temmuz da hakkikaten erdoğan'ın dediği gibi "allah'ın lütfu" imiş. kamu bütçesinden masalsı bir yazlık saray yapıyorsun, "15 temmuz'dan korunuyorum" diyorsun. kıyak iş.

  • edit: başka çalışanların selameti için entry şimdilik kaldırıldı. elimde bir koz olarak duracak merak etmeyin.
    edit: sözlükten bir avukat yardımcı oluyor, gelişme olunca editleyeceğim. herekese teşekkürler
    edit: dava dosyası belli oldu. yarın delilleri sunmaya savcıya çıkıyorum.

  • blade - imdb
    çoğu kişi bilmez, aslında bir çizgi roman uyarlamasıdır. wesley snipes'ın blade karakterini adeta yaşadığı filmdir. dünya genelinde çok başarılı bulunması üzerine 2002 ve 2004'de yayınlanan devam filmlerinin ardından, 2006 yılında dizi haline getirilmiştir, dizide wesley snipes oynamamıştır. filmin bana göre en efsane sahnesi ise giriş sahnesidir.
    1 2

    only lovers left alive - imdb
    insanlık tarihine çok uzun zamandır tanıklık eden ve bunun etkisiyle çoğu şeye karşı inancını yitiren iki ölümsüz aşık, iki depresif vampir. harika müzikler ve tabii ki tilda swinton. sadece aşıklar hayatta kalır.

    i am legend - imdb
    norveç asıllı abd'li bilim kurgu ve korku yazarı richard matheson'un 1954 yılında yazdığı romanı ben efsaneyim'den uyarlanmıştır. post apokaliptik atmosferi ve zombiye benzeyen vampirleri ile alışılageldik vampir filmlerinden farklı bir filmdir.

    bakjwi - imdb
    güney kore'li efsane yönetmen chan-wook park'un en iyi filmlerinden biri. vampir filmlerine yeni bir soluk getirmiş bir film bana göre. yer yer absürd sahnelerin de kullanıldığı bu filmin türünü kestirebilmek çok zor. ben vampir draması diyorum.

    30 days of night - imdb
    alaska, insanın kıçını donduran soğuk, sürekli karanlık bir hava ve tabii ki ortalıkta cirit atan vampirler. en başta harika bir atmosferi var filmin, çok da kanlı bir film. türü sevenlerin kesinlikle beğeneceğini düşünüyorum. finali de ayrı bir güzel.

    lat den ratte komma in - imdb
    john ajvide lindqvist'in aynı isimli romanından uyarlanan isveç yapımı vampir filmi. roman ve film arasında farklılıklar vardır. oyunculukların muhteşem olduğu bir filmdir, başrol oyuncularının seçim süreci bir yıl sürmüştür. 2010 yılında let me in isimli yeniden çevrimi vizyona girmiştir.

    interview with the vampire - imdb
    yine bir roman uyarlaması, anne rice'ın aynı isimli romanından uyarlanmıştır. başrollerinde tom cruise, brad pitt, kirsten dunst ve antonio banderas gibi büyük oyuncular vardır. izlediğim en iyi vampir filmlerinden biridir, sanki roman okur gibi izlersiniz tüm filmi, akar gider, kendinizi kaptırırsınız. filmi izledikten sonra vampir olmayı istediğimi hatırlıyorum, öyle etkilemişti beni. film hakkındaki ilginç notlardan birisi de, tom cruise'un gölgesinde kaldığı için brad pitt'in nefret ettiği filmler arasında gösterilmesidir.

    from dusk till dawn - imdb
    en eğlenceli vampir filmlerinden birisidir. yıllar önce adını hatırlamadığım bir türk kanalında, gecenin bir yarısı, quentin tarantino, george clooney, juliette lewis, ve salma hayek ile beni tanıştırmıştır. gerçekten de sabahın ilk ışıklarına doğru bitince, günbatımında şafağa muhteşem bir vampir filmi izlemiştim.

    the hunger - imdb
    ridley scott'ın kardeşi tony scott'ın yönettiği, başrollerinde catherine deneuve, susan sarandon ve david bowie'nin olduğu, 80'lerin havasını yansıtan, en başarılı vampir filmlerinden bir tanesi.

  • boykotun başarısız olduğunun iddiası belirli aralıklarla sözlükte gündeme geliyor. gündeme getirenlerin bir karın ağrısı var ki sürekli önümüze sürüyor bu argümanı. boykot eden tek kişi kaldığımı bilsem bile devam edeceğim boykottur.

  • sadece türkiye'de yaşanabilecek olaylardan bir diğeri. bir velet bahçedeki kediye tekme atıyor, veteriner hekim çocuğu uyardı diye önce çocuğun dedesinin sonra da babasının saldırısına uğruyor.

    daha da garip olan ise bu saldırganlardan birinin doktor diğerinin ise mühendis olması.

    siz nesiniz ki sizin yetiştirdiğiniz çocuk ne olsun.

    kaynak : http://www.internethaber.com/…si-1783222.htm?page=3

    edit: birkaç meczup saldırganların doktor ve mühendis olduğunu yazmama bozulmuş, özellikle belirtmemin sebebi nispeten eğitimli olan kişilerin bile hayvan sevgisinden mahrum olması.

  • şu başlık yüzünden haberi okumadan konudan konuya atlayan ekşicileri gördükten sonra gerçekten umut yok. haberi okuyunca müdürün değil çocukların çocuklara tecavüz ettiğini anlıyoruz. bu haberin içeriği. ama haberin başlığı şu şekilde:
    şakran çocuk cezaevi müdürünün itirafı: çocuklar tecavüze uğruyor
    konu başlığı da sözlükte an itibariyle şu şekilde:
    şakran çocuk cezaevi müdürünün tecavüz itirafı

    --- spoiler ---

    insanların algısı da okumadan şu şekilde:
    kendisine tecevüz edilmesini dilediğim kişinin itirafıdır.
    (bkz: iskele babası)
    24.02.2015 16:49
    ratapa

    cezaevine düşecek tecavüzcü bir cezaevi müdürü olarak kendisine çok fantastik bir hayatın kapılarını açacak itiraftır.
    24.02.2015 16:52
    sarilarin cuce reyiz
    --- spoiler ---

    gerçekten umut yok.

  • temel:
    - "ula fadime, ha bana oyle bir hakikat soyle ki, hem sevuneyum hem de uzuleyum..."

    fadime:
    -"ula temel, bütün arkadaşlarının içinde en buyuk senunki!"