hesabın var mı? giriş yap

  • araç hızının göreceli bir durum olduğunu belirten fikir varoşlarını ortaya çıkarmıştır. altındaki bmw'ye göre 140 normal bir hızmış, 80 gibi geliyormuş. trafik kuralları belli, hız sınırı belli. nesi subjektifmiş trafikteki hızın. bu varoşlar işte doğduğun büyüdüğün şehrine, boğazına, sahiline geliyor mütahitlik felan türlü türlü cinliklerle kısa zamanda zengin olup üst kimlik kazandığını sanıp senin huzurunu kaçırıyor. geçen gün caddebostan'da son model bmw'sinin camını açıp kola kutusunu fırlatan gördüm. memleket olarak görmüyor ki burayı, gelip fethettiğini sandığı bir yer sanıyor, umarsızca pisliyor. trafik kurallarını bozuyor. kültüründen yaşadığı ezikliği parasıyla kapatıp başkalarına uyguluyor.

  • bilim adamlari, birgün bir magarada yaşı 1.582.903 olan bir insan fosili bulur, bu fosili istihbarat teskilatlarini sinamak ve onlara deneyim kazandirmak amaciyla kullanma karari alirlar.

    once japon istihbarati magaraya girer ve 15 dk sonra disari cikip derler ki;

    - bufosilin yasi 1.400.000 ila 1.600.000 arasinda...

    daha sonra cia girer ve 12saat sonra baya bi havali sekilde cikarlar.

    -bu fosilin yasi 1.500.000 ila1.600.000 arasinda derler...

    hemen ardindan kgb girer ve sirf amerikalilara inat içerde 2 gun kalirlar.49. saatte cikar derler ki;

    -bu fosilin yasi yaklasik olarak 1.550.000 ila 1.600.000 arasinda...

    en son olarak bizim mit girer.aradan bir hafta gecer magaradan ses yok, 1 ay olur ses yok, 1.5 ay olur ses yok.magaranin disinda beklesen gazeteciler daha fazla bekleyemeyip iceri girerken bizimkilerden biri cikar disariya.yaka paca dagilmis, gomlegin yarisidisarida... sigarasi icin bir ates ister, sigarasini yakar, o sirada gazeteciler heyecanla sorar;

    -iceride calismalar nasil efendim? fosilin yasini bulabildiniz mi?

    bizimki sigaradan bir firt ceker ve;

    -fosilin yasi tam olarak 1.582.903 der.

    bunu duyan gazeteciler saskinlikla sorarlar

    -nasil basardiniz bunu, fosilin yasini tam olarak nasil tahmin ettiniz?

    bizimki sigaradan derin bir nefes çeker ve;

    -zor oldu ama "konusturduk pezevengi"

  • ananske diyerek acıyla kelebeklemeye devam etmiştir. bu duyguyu bilirim. dolmuşta ön koltuğa oturmaya çalışırken kafamı tavana vurduğumda, aynı şekilde bende acıyla hayatımın akışına devam etmişimdir.

  • ülkede deprem vergisi toplanıyor hükümet o vergiyi yola harcadık diyor ve harcadık dediği yollar depremde kullanılmaz hale geliyor.

    az bile söylemiş

  • makine mühendisliği 1.sınıfta okuyan bir erkeğin facebook statüsü:

    " bizim sınıfta 2 kız var. biri benden yakışıklı öbüründen ben güzelim."

    üzüldüm çocuğa.

  • iki yataklı odada kişibaşı : 3.385 euro (ulaşım+kahvaltı+konaklama) gibi bir fiyata rüyalarınızın tatilini geçirebileceğiniz yer. google'dan images olarak aratın derim ki neden bu fiyata anlayın.

    fransız polinezyası ; bir mücevher gibi dağılmış 118 ada ve 5 ayrı adalar takımının başlangıç noktasındadır. takım adaların toplam yüzölçümü 1.544 squaremildir.
    5 takımada ; sosyete adaları , tuomotu atol, austral adaları, marquesas adaları ve gambier adalarıdır.
    sosyete adaları 2 kısımdır. windward adaları ve leeward adaları .
    windward adaları ; tahiti, moorea ve tetiaora
    leeward adaları ; huahine, bora bora, raiatea/tahaa, maupiti
    geri kalan adalar diğer takımadalar içinde yer almaktadır.
    tahiti ; yağmur ormanları ve yumuşak eğreltiotları ile kaplı yemyeşil vadileri, serin nehire dökülen çağlayanları ile fransız polinezyasında yer alan 118 adanın en büyüğüdür
    papeete ; fransız polinezyasının başkenti ve ticari merkezidir. gümrük binaları, hastane, banka, havayolları, seyahat acentaları burada bulunur.
    bora bora ; şüphesiz rüyaların adası bora bora pasifiğin en efsanevi adasıdır. bora bora hakkında çok şey yazılıp söylenmesine rağmen bugünee kadar söylenebilecek en doğru söz henüz bulunamamıştır. havadan bakıldığı zaman bora bora turkuaz içine yerleştirilmiş minik bir zümrüt gibi gözükmektedir.
    havalimanı merkezden teknelerle 20 dakika uzaklıktadır. adanın güneyinde bulunan coral garden doğal bir denizaltı parkı olup, pek çok değişik balık ile mercanların birarada bulunduğu yerdir. lagoon pek çok aktivite sunmaktadır. bunların içinde en popüler olanı köpekbalıkları ile birlikte yüzebileceğiniz shark feeding turu

    tahiti için vize gerekmektedir. vize fransız konsolosluğundan alınmaktadır ve schengen vizesi belgeleri gerekmektedir.
    tahiti’nin para birimi central pacific franc’dır. 1 cpf = 97,454 usd ve = 119,24 euro’dur. tahiti’ye varışta havalimanındaki bankada gece yarısına kadar para bozdurma imkanı vardır.otel lobilerinde yapılacak döviz alım satımlarında kur biraz farklıdır. kredi kartı kullanımı yaygındır. ayrıca döviz büroları da bulunmaktadır.
    tahiti geleneklerine göre bahşiş verme adeti yoktur. servis ücreti genelde faturaya dahil edilir.
    yanınızsa sıcağa dayanıklı giysiler, hafif ayakkabılarr, güneşe karşı şapka, güneş kremi, yağmur ihtimaline karşı ince bir yağmurluk, suda yürüyebilmek için deniz ayakkabısı , böcek kovucu ilaç, kullandığınız ilaçlar, yara bandı, video kamera ve fotoğraf filmi bulundurmanız gerekir.
    türkiye bora bora’nın 12 saat ilerisindedir.
    voltaj : 220 volttur.
    güneşin çok kuvvetli olması nedeniyle kuvvetli bir koruyucu kremi mutlaka bulundurmak ve snorkelle dalışlarda tişört giymek vücudu güneşten korumak için iyi olur.
    bora bora çok emniyetli bir adadır. günün veya gecenin herhangi bir saatinde heryerde yürünebilir.
    bora bora tropik bir bölgededir. buna rağmen muson yağmurları veya kasırga veya hortum yoktur. kasım mart arası iklim biraz daha nemli ve yağmurludur. mayıs ekim arası daha kuru sezondur. buna rağmen tahiti de gerçek bir sezon yoktur. en kuru sezonda yağmur yağabilir veya en yağmurlu sezonda günlük güneşllik olabilir. yağmur aniden gelebilir. 15 dakika yağdıktan sonra hava daha sıcak olur. sıcaklık yıl boyunca büyük değişiklikler göstermez. bora boranın yıl boyunca ortalama sıcaklık 29 derecedir.
    tahitinin ana dili tahitian ve fransızcadır. her ada kendine özgü bir lisan kullanmaktadır. ayrıca otellerde hemen herkes ingilizce konuşabilmektedir.
    tahiti’de yemek çok çeşitlidir. tahiti mutfağının yanısıra fransız ve italyan mutfakları ve fast food tarzı restaurantlarını da bulmak mümkündür. **

    adamlar özel balayı turları yapmışlar; bora boraya ayak bastığınızda bir kere de gün batımında sahilde geleneksel bora bora seramonisiyle evlilik yemini ediyorsunuz.
    2 kişi için 6800 avro desek ulaşım+konaklama için; ee eşek değilsiniz bi 3000 avro da orada harcarsınız desek (bu kısmı iyimser bile oldu). 10000 avroya hallolur.

  • dinledim ve sevgilimle beraber denizde sırt üstü uzanmış, gözlerimizi kapatmış güneşten korurken bulduk birbirimizi.

    üstelik kasım ayındayız, en yakın deniz çok soğuk, güneş ısıtmıyor ve sevgilim yok. o derece gerçekçi bir şarkı.