hesabın var mı? giriş yap

  • bugün kariyerinde ilk kez ballon d’or kazanacak futbolcu.

    cristiano veya leo’nun şampiyonlar ligi’nde çok özel şampiyonluklarını izledik, ama inanın hiçbiri geçen seneki benzema kadar ortalama bir takımla bunu başarmadı.
    cristiano’nun yanında; prime ramos, marcelo, modric, kroos vardı.
    messi’nin yanında: prime suarez, neymar, xavi, iniesta vardı.

    oysa geçtiğimiz sezon karim inanılmaz bir iş başardı. kendisi 34 yaşındayken, 36’lık modric ve yetenekli ama oyun zekası yönünden noksan vinicius’la bu adam ucl kazandı. evet neredeyse tek başına ucl kazandı.
    paris’e 3 gol, chelsea’ye 4 gol ve manchester city’e 3 gol attı elemelerde… ve bu gollerin çoğunu gol olma istatistiği %5’lik pozisyonlardan çıkardı.

    tarihin en hak edilmiş ballon d’or’udur fikrimce..

    not: sene 2017 fatih’te oturan kız arkadaşımdan kadıköy’e dönüyorum. aylardan ramazan. çadırların orada büyük bir kalabalık gördüm. olayı anlamadım. heralde sütlü nuriye falan dağıtıyorlar ekstradan dedim. malum bizim halk çeşit görünce dayanamaz. meğerse benzema oradaymış. fatih belediyesine gelmiş. daha bir iki gün önce şampiyonlar ligi finalinde izlediğimiz adamın 50 metre yakınından geçmişiz. hala aşamıyorum bu saçmalığı. hatırladıkça gülerim. ulan senin ne işin var fatih belediyesinin iftar çadırında. bari ibb falan olsaydı. ilçe belediyesine gitmiş bir de…

    edit: aldı. hak etti. tebrikler benzi..

  • çipli bedenlerden önceki son aşama değildir.

    hiçbir içkin değeri olmayan kağıtlara yapay bir değer yükleyip bu değeri milyonlarca kişinin ikna olup güvenip kullanmasını sağlayan, bu kağıtların her birinin değerinin başka kağıtlara ve gerçek metalara göre her gün değişmesini sağlayan bir ekonomik sistemimiz varken işbu değeri sadece manyetik plastiklere işlemek mi inanılmaz geliyor? bana pek gelmiyor. hayırlısı olsun. şimdi gölge ekonomiciler düşünsün.

  • a101'in bim'den daha ucuz olması lakin bim'in a101'den daha kaliteli olması. mesela a101'de plastik sucuk 3 lira ve bim'de plastik sucuk 5 lira fakat bim'deki sucuğun tadı daha çok plastiğe benziyor, yani yerken yemeğin tadını alıyorsun, ağzına bi' asfalt değmiş gibi oluyor. oysaki a101 sucuğunda ne bi' plastik kokusu ne bi' kıkırdak, dümdüz domuz etini dizmişler, bıçakla keserken bıçak bile tiksiniyor, yana kaçıyor bıçak.

  • emperyalizmin bireysel modeli olduklarindan cok da zor degil gecinmeleri.

    -anneaa para var mi?
    -bir sigara versene kanka
    -cay soyle de icelim haci
    -amcaoglu ne yiyorsun ne guzel koktu yaa
    -mudur beni bir eve at ya
    -muhittin abi su enseyi bir topla
    -karakaçan bugun cok guzelsin
    -rifki abi o mezar bos mu?

  • beyefendi kendine köle arıyor galiba.

    1600 lira şu hayat şartlarında kime yetiriyor acaba?

    eline gözüne dursun be. pişkin surat.

    eline gözüne dursun be. eline gözüne.

  • burası
    paypal’ın yasaklandığı,
    insanların ucuza çinden (aliexpress) ürün getiriyor diye gümrük vergilerinin yükseltildiği,
    uber’in dövüldüğü,
    booking’in engellendiği
    topraklar...

    ne sandınız öyle kafanıza göre dijital menkul değer oluşturabileceğinizi mi...