hesabın var mı? giriş yap

  • simdi b-52 yolcu ucagi degil, yakit ikmal ucagi da degil, kargo ucagi da degil, ne peki bu? bombardiman ucagi.. o halde tasima kapasitesi diyince kahveden kac tane adami sirtinda tasir hesabi yapmak yerine ne kadar bomba tasir ona bakmak lazim..
    bu konuda her yerde farkli sayilar cikiyor ama bunlarin b-52 icin 20-30 ton, b-1 icin de 30-40 ton arasinda degistigini soyliyeyim, iki de alinti yapayim:
    "the b-1a used shorter runways than the b-52, could carry twice the payload, and had a smaller radar profile than the b-52, making it harder for the enemy to detect."
    (http://www.wpafb.af.mil/…search/bombers/b6/b6-2.htm)
    "the b-1b represents a major upgrade in u.s. long-range capabilities over the aging b-52 -- the previous mainstay of the bomber fleet. significant advantages include:
    -low radar cross-section to make detection considerably more difficult.
    -ability to fly lower and faster while carrying a larger payload.
    -advanced electronic countermeasures to enhance survivability."
    (http://www.fighter-planes.com/info/b1b.htm)

    ama yok tasidigi adam kapasitesi denirse evet b-52'nin 6 personeline karsi b-1'in 4 adami var, yakit miktari da b-52'de anlasilan daha cok, cunku 8 motoruyla oluk gibi yakit tuketiyor..
    ozetle kapasite olarak kendisine yetisen yaklasan olmamasi bi fantazidir.. hala is yapiyor olmasinin sebebi de en basta yeni ucaklarin yuksek maliyetleri, sonra da sovyetlerin cokusudur.. malum sovyetler aradan cikinca ne b-52'lerin onunde duracak bi ulke kaldi, ne de b-1'in ustun ozelliklerinin geregi..

  • çoraplarını çıkarıp çocuklarının ellerine takmış, donmasınlar diye. çocuklarıyla sıcak bir yuvada yaşamak varken donarak ölmesi bu dünyanın ne kadar adaletsiz ve iğrenç bir yer olduğunun ispatıdır.

  • benim de aralarında bulunduğum erkek grubu.

    âşık olduğum muhteşem varlık tamamen kendi isteği ve seçimiyle benim koynumda uyumayı seçiyorsa bundan daha ötesi zaten olamaz. onun o cennet kokusu, bebek mışıldamaları ve inlemeleri, teninin hissi, kalbinin atışı, boynunun altından doladığım koluma* ve elime verdiği uyku kokulu minik öpücükler, beline sardığım elimi okşaması, ayaklarını ayaklarıma sürtmesi, sıcacıklığı... bağrına alıp uyumak için daha nefis ne olabilir? hele bir de uykusuz bir gün geçirmişsem, sıcacık bir banyo ve ardından bu, aynen nasıl yattıysam öyle kalkarım ve çok da dingin, huzur dolu ve dinlenmiş olarak uyanırım.

  • halbuki matematikten anlasa, topraktan yaratılıp, yılan görünümlü şeytanın kandırması ile yasak elmadan yediği için cennetten dünyaya sürüldüğünü görebilecekti. saf işte..*

  • "yaşadığın çağın seni kurban etmesine izin verme. bizi çökertecek olan, yaşadığımız dönem olmadığı gibi, toplum da değil. suçu topluma atarsan o zaman çözümü de toplumda ararsın."
    "aslında bu dünyada iki tür insan var: bu dünyada iki tür insan olduğuna inananlar ile buna inanmayacak kadar akıllı olanlar."
    "eşitlik farklı şeylere benzer gözle bakmak değil. eşitlik farklı şeylere farklı gözle bakmak."
    böyle hoş cümleler var ama jitterbug perfume'deki ritm sorunu bu kitapta da mevcut. sanki? (okuyalı neredeyse 20 yıl oldu gerçi.)
    her şey postmodern bir masaldan yansısa da gerçek dünya bu değil sayın robbins! bir de ortadoğu'dan bakarak yazmayı deneyin...