hesabın var mı? giriş yap

  • eminönünden -birinin elinde çuval- üç adamın otobüse binmesi, muavinin "o yük için de bilet alıyoz, 4 kişi lütfean" demesi, adamın parayı verdikten sonra arkadaşına "çuvalı goltuga oturt" demesi, otobüsteki diğer insanların yüzünde oluşan şirin gülümseme.

  • görkemli bir hayvan. türk kültüründe de önemli bir yeri olan bu hayvan için ak pars, kar parsı isimleride kullanılmaktadır. göktürk kurganlarından pars motifleri içeren çeşitli resimler, totemler ve takılar çıkarılmıştır.

    bbc'nin planet earth belgeselinden izleyince insanın bu etkileyici kediye ilgisi daha da artmaktadır. bu hayvanların habitatlarında filme alınması ve fotoğraflanması çok zormuş*. çok büyük alana sahip bir bölge içinde yaşayıp genellikle toplu halde bulunmayan kar leoparlarını doğal hayatlarında görmek yorucu bir çaba gerektiriyormuş.

    diğer büyük kedilere göre kar parslarının vücut yapıları farklıdır. normale göre uzun ve kalın bir kuyrukları vardır. bu kuyruk sayesinde çok dik yamaçlarda istediği gibi avlanırlar. patileri basıncı azaltıp kara batmamak için çok büyüktür. tüyleri kalın ve vücütları yağlıdır dolayısı ile soğuktan korunabilirler. böyle bildiğiniz pofuduk hayvanlardır, yavruları çok sevimlidir. pofuduk falan şaka bir yere kadar. bu kedi işinde ustalaşmış bir avcıdır. hem çevik hem de güçlü bir hayvandır. uzun atlayışlar yapabilir avını dik tepelerde ağzında taşıyabilir.

    soyları tükenmek üzere olan hayvanlardandır. dünya üzerinde 7000 taneden az kaldıkları tahmin ediliyor.

    snow leopard - beyond the myth

  • anne tarafından yazılmış güzel, duygusal bir yazı. eleştirmek için söylemiyorum ama benim şahsi düşüncem bu tarz yazıların sadece yazıldığı kişiyle paylaşıldığında daha değerli olduğu. yani paylaşacaksa da yazının muhatabı paylaşmalı bence.

  • kız belasını aramış, bulmuş. işin kötü yanı baba kızının tırnağı kırılsın istemez. ilerde dayak yiyecek, ölecek yine baba üzülecek.

  • memleketin %70'i al satçı olmuş sorsan sarı site marı site. jargonunuz ve cahil üslubunuz sizi ele veriyor malesef. sokakta adama soruyorsun ne iş yapıyorsun abi ? emlakçılık, alım satım, araç kiralama. bıktım usandım üretmeyen gizli işsiz komisyoncu sürüsünden.

  • uyandırdığı nefret duygularının artması üzerine açıklama ve çağrı yapma gereği hissettim.
    yaz boyunca istanbul - gümüşyaka civarında scolari'yi görürseniz saldırmayın, o adam scolari değil, tıpatıp aynısı olan benim babamdır. kendisine mahalle maçlarında scolari deriz. artık demeyeceğiz zira teknik taktik bilgisi bu dingilden on kat iyidir.
    teşekkürler.

  • fight club'a döndü lan ülke sayende. sabah takım elbise kravat, akşam biber gazı barikat.