hesabın var mı? giriş yap

  • 1- laikliğin toplumun her alanına adapte olması
    2- düşünce özgürlüğünün toplumca kabul görmesi
    3- önyargılardan kurtulmak
    4- tipik ortadoğulu köylü kurnazlığı/köşeyi kolayca dönme yerine emeğin hakkıyla kazanma mentalitesi

    kısaca olacak iş değil. anca atom bombası atılıp özenle seçilmiş 1-2 milyon birey dışında kimse kalmaması gerekir.

  • şu bizim milletteki milli duygular çok ilginç...

    adamlar bireysel özgürlük anlamında bizim menfaatimize bişeyler telkin ediyor. ama en özgürlükçü platformda dahi bu ecdadımıza sövülmüş gibi algılanıyor... birazcık daha zeki olsalar gerizekalı olacaklarmış.

    ben birleşmiş milletler olsam ne bok yerseniz yiyin derim cevap olarak.

  • "adamın hizmetinin bedeli bu. aşağı yukarı giden bunu bilerek gidiyor."

    kardeşim klavyelerinizde böyle bir tuş mu var? her başlıkta bundan görüyorum aq. nerede satılıyorsa söyleyin ben de alayım.

  • acayip bir üçlü takasla milwaukee bucks yolunu tutan gard.

    milwaukee bucks: damian lillard

    portland trail blazers: deandre ayton, jrue holiday, toumani camara, 2029 bucks 1.tur hakkı, 1 adet bucks değişim hakkı

    phoenix suns: jusuf nurkic, nassir little, keon johnson, grayson allen

    takası kolaydan zora göre değerlendirelim.

    phoenix suns: bu takasın doğrudan kazananı. elinde hiçbir draft hakkı olmamasına rağmen ve geleceği ipotek altında olmasına rağmen ellerindeki dar rotasyonu kırmayı başardılar. takımda alenen mutsuz olan ve takas değeri yerlerde sürünen deandre ayton'ı doğrudan 4 rotasyon oyuncusu ekleyerek yollamak çok büyük bir iş. gelen oyuncuların hepsi bradley beal-devin booker-kevin durant üçlüsüne eklemlenebilir isimler. bir mobil pivota bu takım konferansı, hatta ligi, kapatabilir.

    portland trail blazers: yeniden yapılanmaya gitmeden yeniden yapılandılar. şayet kalacak olursa jrue holiday yapabilecekleri en ideal veteran gard takviyesiydi. hala all-star düzeyinde ve kazanmaya uğraşan, muhteşem savunmacı bir veteran jrue holiday, scoot henderson ve shaedon sharpe'ın gelişimi için en iyi isim olabilir. şayet kalmayacaksa kendisi gibi bir isim lillard'dan çok daha rahat şekilde draft hakkına dönüştürülebilir zira lillard'ın kontratı külfetli bir kontratken (4 yıl 215 milyon dolar) jrue holiday'in kontratı 1 yılı oyuncu opsiyonlu 2 yıllık bir kontrat (1+1 75 milyon dolar).

    jrue'ya ek olarak alınan deandre ayton da çok önemli bir isim. suns'ta küstürülmüş olması değerinden bir şey kaybettirmez, ayton kafasını verdiğinde çok ideal bir modern uzun, bunu 2021 finallerinde gösterdi. geçen sene de ayrılacakken suns indiana'nın yaptığı teklifi karşılayınca takımda kalmıştı. ayton sonunda parlayabileceği bir ortam bulmuş olabilir. bu takasta portland açısından en ciddi sorun sadece 2'si değişim olmak üzere 3 draft hakkı alınmış olması. ama jrue holiday de deandre ayton da draft hakkına dönüştürülebilecek oyuncular ki ayton sorumluluk alırsa çok daha ciddi katkı verebilir.

    milwaukee bucks: değerlendirmesi en zor takım. yaptıkları hamle yanlış değil ama kendilerini şampiyon yapacak hamle mi, belli değil.

    şöyle ki bucks geçen sezonu hücumda lig 12.si, savunmada ise lig 4.sü olarak bitirdi ve miami rezilliğinin ardından koç değişikliğine gitti. tüm kadro biraz daha yaşlandı ve takımın hücum sorunları çözülmedi.

    bu takasla beraber milwaukee bu tavanı yukarı çekti. lillard ciddi manada çok iyi bir hücumcu. ama savunmayı da düşürdü çünkü jrue holiday elit bir savunmacı. üzerine jrue holiday bu takımın koç mike budenholzer döneminde sıklıkla yaşadığı mental duvarı aşmasını sağlayan isimdi. holiday'in geldiği sezon bu takım şampiyon olmuştu ve sonraki sezonda khris middleton yokken o sezonun konferans finalisti boston kendilerini ancak 7.maçta inanılmaz bir dış atış performansıyla (22/55, grant williams-payton pritchard 11/24 üçlük) geçebilmişti. holiday'in gitmesi demek bu olgunluğu ve dirayeti gösteren tek ismin gitmesi demek. damian lillard'a çok ciddi bir sorumluluk düşecek burada, portland'da yer yer bu liderliği gösteremediği eşleşmeler yaşadı. 2019 oklahoma herkesin ilk aklına gelen pozitif örnek olsa da benim aklıma 2018 new orleans, 2019 denver ve 2020 lakers eşleşmeleri geliyor. ama şu da bir gerçek ki lillard ilk defa uyum sağlayabileceği bir isimle oynayacak. khris middleton 2 numarada lillard'ın yıllardır aradığı isim. savunmada sorumluluk alan, hücumda topu elinde istemeyen ama gerektiğinde idare edebilecek ideal isim middleton. jae crowder'ın da varlığıyla 2 numaraya geçecektir middleton, bu da lillard'ın oyununu bir kademe yukarı çıkarır. geçen sene josh hart'la yan yanayken de verimi artmıştı, bu sefer iyice artacaktır.

    ama bu denklemin ikinci ve en önemli ismi giannis antetokounmpo. giannis ne yazık ki muhteşem fiziğine rağmen nba'in en fazla sorumluluktan kaçan süperyıldızı. yılın savunmacısı seçilmişliği olmasına rağmen rakip yıldızlarla eşleşmez, kendisine duvar getirildiğini bilmesine rağmen pivot oynamaz, hala üçlük çizgisinden adımlamaya devam eder vs vs, oyununda dünya kadar kusur olan ve bunların hiçbirisini çözmeyen (çözemeyen demiyorum) bir süperyıldız giannis. jrue holiday'in en büyük katkısı giannis'in istemediği pis işleri üstleniyor olmasıydı. rakip forvetlerle bile eşleşiyordu, jimmy butler ve kevin durant'in karşısına giannis'ten önce jrue çıkıyordu, öylesi ulvi bir görevi vardı kendisinin. lillard'ın gelmesiyle beraber bu lüksü kalmadı giannis'in. zira lillard topsuz oyunda jrue gibi fayda vermeyecek, jrue'nun savunma görevlerini almayacak bir oyuncu. giannis antetokounmpo artık saçma sapan adımlama yaparak hücum edemeyecek çünkü top lillard'ın elinde olacak. rakibin en iyi forvetine giannis gidecek çünkü lillard ne cüsse olarak ne savunma olarak bu isimlerle eşleşemez. dolayısıyla sorumluluğu artacak ve giannis şu ana kadar o sorumluluğun altından kalkabilecek bir oyuncu izlenimi vermedi. budenholzer'ın 5 yılı boyunca bu takımın ana problem çözücüsü khris middleton'dı en basitinden, middleton bunu ancak ekstra durumlarda yapması gereken bir oyuncu ama. lillard'ın bu sorumluluğu alacak olması ve lillard'ın oyununa yapacağı katkılarla middleton'ın oyunu da ilerleyecektir. ama giannis eksiklerinin üzerine daha fazla sorumluluk alacak. o sorumlulukları yerine getirebilmesi bence pek mümkün değil. yunan milli takımı'yla bile su koyveren bir oyuncudan bahsediyoruz, playoffta gene jimmy butler gelirse bu sefer jae crowder'ın arkasına saklanma ihtimali var.

    ve son kısım. milwaukee yaşlı bir takım. an itibariyle ilk 5'i oluşturan lillard ve crowder 33, middleton 32, brook lopez 35 ve giannis 29 yaşında. giannis'i bir kenara koyacak olursak bu takımın kalanı ligin temposunu bu kadar dar rotasyonda kaldırabilir mi, şüpheli. eski koç budenholzer'ın esas alamet-i farikası buradaydı, rotasyonu kim olursa olsun 10 kişiye çıkarabiliyordu, marjon beauchamp ve jordan nwora gibi arkalardan seçtikleri isimleri bile dahil etmişti kadroya. yeni koç adrian griffin bunu normal sezonda başarabilecek mi, özellikle middleton, lillard ve lopez'i dinç tutabilecek mi, bu takım için çok önemli olacak bu. özellikle nba'in yeni dinlendirme politikasıyla beraber kilit bir unsur olacak bu, zira ödül alabilmeleri için lillard ve giannis'in en az 65 maç oynaması gerekmekte ve aynı maçta dinlenemezler, birisinden birisi oynamak zorunda olacak. griffin'in ilk koçluk deneyimindeki işi resmen ateşten gömlek haline gelmiş durumda.

    sonuç itibariyle 2 contender takım güçlenme yönünde adım atmış oldular, portland ise lillard düğümünü çözerek tanking yapmadan yeni bir devre yelken açmış oldu. yeni sezonu böyle bir haberle açmak da bence güzel oldu.

    edit: 2 değişim hakkı alınmış, gene de az.

  • tayfun merhaba,

    tanışmıyoruz seninle, yinede bişey sorucam. arkadaş listende maksude diye bir kız gördüm. bu kızın çıktığı var mı acaba? sakıncası yoksa telefonunu alabilir miyim? yanlış anlamazsan, ben beğendim onu:) niyetim kesinlikle kötü değil. arkadaş listeme bakarsan zaten böyle bir insan olmadığımı anlarsın. %70'i kız.

    saol

    mustafa

  • tahammülsüzlükle alakası olmayan tweet. videodaki çocukların hiçbir aklı selim eğitimle uzaktan yakından alakası yok. çocukların hepsi öyle olmayacak belki ama içlerinde illa karakteri zayıf olanlar çekilen her yöne gidecektir.

  • başlık: antik kürt mitolojisi

    1.
    #keleşius - savaş tanrısı

    #şemmammus - halay tanrısı.

    #kaçakus electrikus - enerji tanrısı

    #bonzaius zıkkımus - keyif tanrıçası

    #amelos - tapınak tanrısı

    #kaşionos - kaş tanrısı

    #apaçius - moda ve güzellik tanrısı

    #devletius bizeus bahmiorss - isyan tanrısı

    #megrius - megri megri tanrısı

    #ibrahimus tatlısesus - çiğköfte tanrısı

    #kıllıus - kıl tanrısı

    #hewalos - yüce tanrılar tanrısı.

  • ona küçük küçük sürprizler yapın.
    şaşırtın onu.

    beklemediği bir anda arkasından sarılıp yanağından öpüverin mesela.
    veya çantanızdaki tarakla tüylerini tarayın, eski günlerden kalma jölenizi onunla paylaşın.

    ona, onu sevdiğinizi, değer verdiğinizi gösterin.

    eve ondan önce gidip, yemek hazırlayın mesela. elinizden geldiği kadar yapın farketmez, o elinizden gelenin en iyisini onun için yaptığınızı anlayacaktır.

    leoparlar yapıları gereği duygusal hayvanlardır, bu hoşlarına gidecektir.

  • sevgili dedem 90 yaşında, boğazına müthiş düşkün bir adamdır. tatlıyı, tuzluyu, eşkiyi, pastayı, böreği, çöreği buldu mu hayatta affetmeyen bir adam olarak, haliyle de kilo ve sağlık sorunları yüzünden anneannem tarafından sıkı bir perhize maruz bırakılmaktadır.

    bir yaz günü öğle vakti odasındaki kanepeye uzanmış, gözleri kapalı, yüzünde mutluluktan oluştuğu belli olan bir gülümseme ile parmakları ile alnına hafif hafif vurarak bir ritm tutturduğunu gördüm ve aramızda şu diyalog gelişti:

    - dede yatmışsın güzellik uykusuna. maaşallah, keyfin yerinde.
    + öyle öyle (halen gülümsüyor)
    - hayırdır dede ya? niye gülüyosun böyle, ne düşünüyorsun?
    + anneannen yarın kurabiye yapacakmış da, onun hayalini kuruyorum.

    sadece bir kurabiye yemesine izin verildi diye bu kadar mutluymuş meğer adam... ey yaşlılık, bakalım bize neler yaptıracaksın?