hesabın var mı? giriş yap

  • babamın işsiz oldugu sıralar veresiye ile alışveriş yaptıran tek bakkaldan ekmek almaya giderdim. kabaran veresiye nedeniyle sert bakışlar altında yaptıgım küçük açıklama (parasını babam sonra verecekmiş) sonrasında dükkandan dışarıya kendimi zor atardım. ancak evin en küçüğü olmam nedeniyle ve herhalde en az tepkiyi benim alacagım düşünüldüğünden her seferinde bu zorlu görevi yine ben üstlenirdim.

    aynı zamanlar kentkart dolumuna verecek paramın olmaması nedeniyle birkaç defa eshot şoförlerine yaklaşık 1200 metre ve çok dik bir yokuş olan okuldan dönüş yolunu yürüyerek çıkmamak için beni otobüse bedava almaları konusunda ricada bulunmuştum. otobüse binebildiğim zaman bedava binmenin mahcubiyetiyle oturamaz ve ayakta inecegim duragı beklerken gözyaşlarıma hakim olamazdım. şoför tarafından azarlanıp reddedildiğim durumlarda ise sırtımda agır bir çanta ile o yokuşu çıkarken epey ter dökerdim.

    o günler çok sıkıntı çekmiş olsam da şu an bunları tecrübe etmenin de faydalı oldugunu düşünüyorum. hayatın maddi ve manevi açıdan birçok sıkıntı ile dolu oldugu gerçeğini gözönüne alırsak, küçük yaşta bunları yaşamak hayata atılmaya hazırlanmak gibiydi.

    not: yaklaşık 12 yıl önceki bir zamandan bahsettim. çok şükür ki o günler geride kaldı. artık site'ye gidip peşin para ile 2 ekmek alabiliyor ve kentkart'ıma bir defada 5 liralık dolum yaptırabiliyorum.

  • bacaktan vurulan nasıl ölüyor yazmış birisi. evet dostum, bacakta zaten atar damar falan yok, bacak sadece deri ve kemikten oluşuyor.

    bir insanın ölmesi için alnından bazuka ile vurulması lazım. burada bir komplo kurulmuş.

  • zengin ve evli adamla ilişki yaşayıp çocuk sahibi olan bir kadının karşı tarafı masum, kendini de haklı çıkarmak için yaptığı röportaj...nikahlı, nikahsız, ahlaklı veya değil bu benim zerre umurumda olmaz, herkes istediği gibi yaşasın bana ne ama şu ''ama çok aşık oldum bik bik'' lafı yok mu yalanın tillahı...parası olmayıp, dağda çoban olsa yüzüne bakılmayacak adamlar için aşık oldum lafını eden böyle kadınların aşağılanmasına da gram üzülmüyorum...sarayda padişahtan hamile kalmak için sıraya girenlerden farkı olmayan, ikinci, beşinci, ortanca her neyse olmayı kabul etmiş bir kadın için çok bir şey söylemeye gerek yok zaten....

  • akşam yemeği için marketten 250 gram kıyma almıştım. eve gelirken kapının önünde duran sevimli yavru kediye birazını vereyim dedim, baktım annesi de geldi ve her ikisi de verdiğim kıymayı iştahla yediler, kedileri o halde görünce dayanamadım ve kıymanın hepsini onlara yedirdim. çok sevindiler, benim de içimi huzur kapladı. akşam da makarna yedim.

  • islami kaynaklara göre insanlık tarihi 6-7 bin yıl civarındayken bu haberde ilk insan izinin 5.7 milyon yıl önce bulunduğu belirtildiğinden bilimsel olarak islamiyeti çökertmiş haberdir.

  • tsubasa takim oyunu oynar. pas alir pas verir. tamam golleri de atar atmasina ama , kah pis burun , kah teknik* vurarak , kah plase yaparak atar. beleşçi değildir. adam gibi oynar.

    ama benjamin sahanin herhangi bi yerinden tak diye vurur , top bulutlara karişir , takim arkadaşlari "lan yine naapti bu eşşoleşşek" diye düşünürken , gökten dönen top bi anda tak diye gol olur. yemezler. ha bide , benjamin , şutçektikten sonra geriye doğru bi takla atardi*. o taklanin manasini yillardir çözemedim. mahallede arkadaşlarla akula vuruşu çekicez diye kaç tane ayakkabimizi , topumuzu saha dişina taa ebesinin örekesine firlattik. aslinda basbayaa pis burun olarak ya da bazi yörelerde abanma lan denilen vuruşun bize süper magnum vuruşu olarak yedirildiğini nasil anlatabilirim ki. sezar i karakterli sandiydik , adam gitti candüşmani*nin takimina.

    işte böyle süper mega noktalar varken , mahalle takimi futbolcusu tsubasa ile , benjamin gibi , her vurduğu gol olan bir adami kariştirmak , çok yersizdir. o güzelim çizgi filmlerdeki aşik olunan kiz faktörü de , gençlere biraz "lan aslinda bunlar sürekli maç yapmiyolar , aç aç ta yapiyolar" düşüncesini benimsetmektir. tamam hepimiz küçüklüğümüzde bir eric julien gibi serap vuruşu yapmaya çaliştik , ancak , bir ginzu wakabayashi gibi , karate yaparak top kurtarmadik. kariştirmayalim. lütfen. bu benzerliği yaratmak hepimizin ayibidir.