hesabın var mı? giriş yap

  • 3 ev arkadaşı oturmaktadır ve bir tanesi üzerindeki elbiseyi ters giydiğini fark eder.

    1: aaa ben ters giymişim bu elbiseyi.
    2: olsun, annem "nazar değmez öyle olunca" derdi.
    1: benim annem "git çıkar onu, işlerin ters gider" derdi.
    3: benim annem "salak" derdi.

  • “ben artık dünyaları yıkan ölümün kendisiyim.”

    manhattan projesi kapsamında, 16 temmuz 1945’te new mexico’daki –ispanyolcadan tercümesi “ölü adamın yolu” olan- jornada del muerto çölünde yapılan trinity testinde, icadına önemli katkılarda bulunduğu atom bombası gözlerinin önünde bir sahrayı kasıp kavururken, meşhur atom fizikçisi robert oppenheimer’ın ağzından bu kelimeler döküldü. kutsal bir hindu metni olan bhagavat gita’dan alıntı olsa dahi oppenheimer’ın bu sözleri, kaleme alınmasından binlerce yıl sonra dile getirmiş olması, bu süre zarfında tekâmül sürecini terk edip şiddete ve yıkıma yeni anlamlar kazandıran, sabıkalı insanlık tarihinin gözler önüne serilmesi bakımından ironik bir tablo koyuyor ortaya.

  • kirli sakal bırakırdım. boxerla evin içinde dolanırdım. yazın şort-tişört, kışın da kot-sweatshirt giyerdim. alışveriş yapmak zorunda olmamak negzel lan.
    bir de durduk yere adamın birine ''hayırdır birader bi sorun mu var? niye baktın'' der kafa atardım.

  • bir kadini da ani hareketleriyle korkutuyorlar.

    halka bu rahatsizligi vermeye haklari yok. toplumun huzurunu kaciriyorlar, rahatsizlik veriyorlar, degerlerimizle dalga geciyoar.

    buna musade eden hukumetin vatanseverligini sorgularim.

  • insanı sarhoş eden sıcacık bir film. allen bunu hep yapıyor midnight in paris sıcaklığı hissettim. hani böyle yaz akşamı olur tatlı tatlı rüzgar eser o rüzgarın savurduğu çiçek kokuları bizi mutlu eder ya işte öyle bir film bu. romanın mimari güzelliğiyle teraslı çiçekli evleriyle bambaşka şölene dönüşmüş. şu filmi izleyince bu ülkede yaşadığıma üzüldüm lan.