hesabın var mı? giriş yap

  • kendisine, "sürekli hastalanıyorsunuz yaşlısınız, rtük baskısından da şikayetçisiniz, neden hala program yapıyorsunuz madem?" diye sormuşlar, "ben çalışınca 100 aile ekmek yiyor, o yüzden" demiş. sonra birileri allah'tan kitaptan bahsediyor ahlak dersi veriyor ya deliriyorum.

  • bir çok kişinin ateş yakmak ve yakmamakla ilgili çıkarımlar yaptığı ve gerçek bir hikayeyi konu alan filmdir.

    ateş konusunda dikkate alınması gerekenleri hatırlatmak isterim:

    *yanma aksiyonu için oksijene ve yakacağa(yakıta) ihtiyaç var. oksijen az da olsa var ancak yakacak soru işareti.

    *uçakta ve yanlarında kıyafet ve bavullar dışında yakacak yok. ilgili malzemeleri yakıp 1-2 gece dayanmayı garantiye almak yerine riskli de olsa yalıtım ve giyim için kullanıp daha uzun süreler dayanabilmeyi göze almak daha mantıklı.

    *dağda o irtifada üstte paylaştığım koşulu değiştirecek bir yakacak kaynağı yok. çünkü belirli irtifa üstünde odunsu bitki örtüsü yetişmez. buna dağ ağaç sınırı veya ağac sınırı denir.

    *eldeki malzemelerle ateş yaksalar dahi, iyi bir yalıtım sağlayamadıklarında (uçağı ufak havalandırma boşluğu dışında dış havaya kapamaktan bahsediyorum) o kadar kişiyi (yanılmıyorsam ilk başta 19 kişiydiler) sıcak tutacak bir alan oluşturmaları mümkün değil.

    tüm bunları söylemiş olmakla beraber; karı yalıtım için kullanmakta yetersiz kaldıkları söylenebilir. kar mağarası gibi girişimlerden hiç bahsedilmemiş.

  • aklıma karnıyarık ve cacık ikilisini getiren başlık. allah belanızı vermesin! el diyarda nereden bulacağım şimdi bunu?

    edit: bu entriyi neden 16 defa favladınız şimdi? tekrardan allah belanızı vermesin!

    edit2: favori 64 olmuş amk. beni düşürdüğünüz şu hale bakın. en işe yaramaz entrim en üst sıralarda duruyor. yine allah belanızı vermesin!

    edit3: size ateşler salmayı düşünüyorum.

    edit4: ohaaa ama artık ya!

    edit5: ben caydım sizden. ne haliniz varsa görün!

    yıllar sonra edit: internetten tarif videolarını izleyerek yaptım. defalarca yaptım. hatta usta oldum diyebilirim artık. ha yoğurt, cacık olayına gelince. iki sokak aşığıda oturan bir türk abladan yoğurt mayası aldım. yoğurdu da kendim yapıyorum cacığı da. oh miss...

    2024: yetmedi mi hâlâ?

  • sadece oruç tutulurken aç ve susuz kalınacağını düşünen zihniyet beyanı. sen sokaktaki açları düşünerek(!) bir ay oruç tutuyorsun ama kalan 11 ay, o açların yüzüne bakarak su içip yemek yemesini biliyorsun. onu napıcaz?

  • edirne'de bir ailedir. diktatörler ülkesinde cesaret isteyen, tebrik edilesi bir harekettir yaptıkları. çay olmasa da yaşamlarındaki bir çok eksiğin nedenini bilen ailedir.

    "sağlık bakanı dr. mehmet müezzinoğlu, edirne'de vatandaşların yeni yıllarını kutladı. yol üzerinde bulunan bir binanın 2'nci katındaki balkonda oturanları görerek "çayınız varsa gelelim" diye soran bakan müezzinoğlu, "evde çay yok, istemez" cevabıyla karşılaştı."

    link

  • galatasaray'da kaptan olsun, gerekirse başkan olsun. hamburg maçında 3 forvete karşı stoper oynadıktan sonra bu adam geceleri kanatlanıp avustralya steplerinde tur atıyormuş deseler inanırım.

    ayrıca kız olmasam da veririm, kendisinden mi esirgeyeceğim?

  • ülkede bir şair, bilim insanı, sanatçı veya sporcu yetiştiremeyenlerin "çivi çakıyoz yeaa" diye atladığı köprü.

    insana değil beton dökmeye yatırım yapın: sonra altınızda alman arabası, cebinizde amerikan telefonu, ayağınızda amerikan ayakkabısı, üzerinizde italyan kıyafeti ile fransız-isveç tasarımı, bankadan borçla yapılmış köprüden geçerken miliyetçilik yaparsınız boş boş...