hesabın var mı? giriş yap

  • "eziksozluk" diye bir olu$umun evi.

    edit: kotuleyin bakalim ibneler

    edit: aslinda entry'nin hic editlenmedigi dikkatinizi cekti mi bilmiyorum

  • gerçek konu şu:

    apple, appstoredan telefona inen 3rd party uygulamaların tüm kazançlarından yüzde 30 istiyor.(appstore hariç uygulama indirmek mümkün olmadığından) bu saçma eşkiyalık daha önce çokça firma ile soruna sebep oldu.

    örneğin epic games konuyu mahkemeye taşıdı. şöyle düşünün fortnite oynayan insanlar bu oyunu telefonlarına da indiriyorlar, oyun içi bir lootbox ya da herhangi bir alım yapıyor apple bu alımdan yüzde 30 kar talep ediyor gerekçesi ise uygulamanın appstoredan indirilmiş olması yani bu kadar saçma bir mantığı herhalde başka bir firma ortaya atamazdı.

    şu an elon'un mavi tik abonelik ücretleri ve diğer potansiyel gelirler için apple aynı şeyi talep ediyor. elon bunu kabul etmek istemeyince apple saldırganlaştı.

    şunu belirtelim bu konu ile ilgili epic gamesve valve çok benzer şekilde apple ile mücadele halinde. haklı olarak elon'da diğer bir çok firma gibi sürece dahil oldu.

    bu konuyu uzun vadede apple'ın kazanması mümkün değil ve bunun birden fazla sebebi var:

    sürekli gitgide daha da daralan ve kullanıcıya çeşitli sorunlar çıkaran bu "ekosistem" saçmalığı zaten android applerinden daha az ve sınırlı olan appstore appi olması bunlardan biri.

    2022 yılında bir çok yeni app eklenmiş olmasına rağmen appstore 2019'dan az sayıda appe sahip. yani başka bir deyişle appstore küçülüyor, sürekli content ve çeşitlilik kaybediyor. bunun sebeplerinden biri bu eşkiyalık diğeri bir çok appi kopyalayıp kendi "official" versiyonunu çıkartıp esas üreticilere telif vermemesi.

    bu saçmalık artık kullanıcıya yansır hale gelmiş durumda. ve apple bunu yapmaya devam edemez.

    ne twitter'ı appstoredan silebilir ne de diğer büyük firmaları. tam tersine eğer bu adamlar topluca appstoredan çekilirse zaten sınırlandırılmış, seçeneksiz bırakılmış apple kullanıcısı daha da az content ve aktif kullanılan uygulamaya erişebilecektir zaten sıkıntılı olan bir konu tamamen kullanıcılar açısından tahammül edilemez bir hale gelir buna da apple cesaret edemez.

    her zaman yaptığını yapıp büyük firmalardan daha az, kendini savunamayacak küçük firmalardan daha çok alarak dengeleyecektir. ve bunu yaparken etik pozlar takınacaktır. 2022 yılında köleliği yaşattığı okuma yazma bilen herkes tarafından bilinmesine rağmen.

  • başlığın asıl hali "kyk kız öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin 112 acil servis ambulanslarını gereksiz şekilde meşgul etmesi" olmalıydı ama karakter sınırından dolayı olmuyor tabi.

    bu başlığı 112 acil serviste görev yapan ve defalarca kyk kız yurtlarından bildirilen vakalara ambulans ile gitmek durumunda kalmış bir doktor arkadaşımdan dinlediğim olaylar neticesinde açtım. kendisinin bu şekilde bir talebi olmadı, benle dertleşmek için paylaşmıştı fakat dediğine göre hemen hemen her şehrimizde de benzer durumlar varmış.

    konuyu çok uzatmak istemiyorum, özet olarak aslında hiç bir sağlık problemi olmamasına rağmen tamamen eften püften sebeplerle ve çoğunlukla sadece "drama queen" olmaktan dolayı, ilgi çekmek için baygınlık ve sinir krizi geçirme numaraları ile 112 acil servisten ambulans talep edilmesi olayları çok sık yaşanmaktaymış. öyle ki çoğu zaman ambulans geldikten sonra ambulansa geçince hastaneye gitmesekte olur, biraz duralım sonra geri yurda çıkayım diyenlerin falan haddi hesabı yokmuş. ekseriyetle sevgilimden ayrıldım, çok kötüyüm vs. gibi şeylerle etraftan ilgi çekmek, arkadaşlarına şov yapmak için ambulans çağıran bu sözde üniversite öğrencisi, özde zır cahil tipler yüzünden gerçekten bu ambulans hizmetine o an hayati şekilde ihtiyacı olup bu hizmete erişemeyen insanlar olabilir.

    bu arada kızları itham ediyorsun, kadın düşmanı falan diyeceklere baştan söyleyeyim. erkek yurtlarında ambulans talep edilen vakaların neredeyse hepsi gerçekten acil müdahale gerektiren durumlar oluyormuş. bu da bir dip not. bu ciddi bir konu, kimseyi yermek için falan bu başlığı açmadım.

  • kendi ergenliğinde sosyal medya denen nane olmadığı için şükretmesi gerekenler hiç laf etmesin bu çocuklara.. burak kut kasedinin üstüne kendi sesini mikrofonla kaydedip radyoculuk oynayanlar kendilerini biliyor.

  • bankta tek başıma maskesiz otursam polis gelir ceza yazar. ama uludağ'da parti yapsam bir şey olmaz.

    hafta sonu gidip iki bira alamıyorum marketten. ama uludağ'da sıcak şarap içebilirim.

    ama aynen bakanım koronaya karşı savaşımız tam gaz devam ediyor. biz kazanacağız:d

  • hakan fidan'ın siyasete girmesi türk siyaseti için çok iyi olacak milletvekili olmasına memnun oldum.

    hakan fidanın milletvekili olmaması çok hayırlı oldu bence

    size akp'li taklidi yaptım

  • rüzgar'ın etrafındaki arkadaşları ve peşinde koşan kızlar zaten onunla aynı karakterde olduğu için etkilenmeyecektir. hatta teselli bile edeceklerdir "mağdur" arkadaşlarını. çünkü bura türkiye, ne bekliyon.

  • kaldı ki kürdistandaki elektrik kesintisini neden t.c. devleti yapsın? kürdistanda elektrik kesiliyorsa kürdistan devletinin işidir.

  • olaylar hakkında haberi olmayanlar için kısa bir özet geçeyim.

    playstation store çok uzun zamandan beri fırsatlar isminde bir bölüme sahipti. burada indirimli oyunlar yer alıyordu. mart ayının başında dünyada sadece türkiye ps store'da bu bölüm kaldırıldı. dünyanın geri kalanında da koronavirüs ile mücadele kapsamında çok iyi indirimlerin yer aldığı march madness(mart indirimi) kampanyası uygulanmaya başladı.

    bu indirimin sadece türkiye'de olmaması üzerine playstation sahipleri tepki gösterdi. bunun üzerine playstation türkiye bu durumun kendi ellerinde olmadığını ve ingiltere playstation merkezine bağlı olarak çalıştıklarını söyledi. bu fikri oyunculara empoze edebilmek için mamaladıkları pintipanda gibi yayıncılar da sabah akşam bu durumun ingiltere ps store dan kaynaklandığını belirttiler.

    bunun üzerine ingiliz ps store a bu durum hakkında tepki e-postaları atıldı. ingiliz ps store verdiği cevapta türkiye playstation store hakkında indirim olup olmaması kararını kendilerinin vermediklerini, bu kararı alan mercinin türkiye playstation store olduğunu belirtti. bu bilgiler sonucunda türkiye playstation store'un alenen yalan söylediği ortaya çıktı.

    bu kararın alınmasının ardında şöyle fikirler yatıyor. insanlar sokağa çıkmadıkları için daha fazla oyun alacaklar. fırsatlar kategorisi kaldırılarak türkiye'de yaşayan insanların dışarı çıkamama durumları suistimal ediliyor ve böylece daha fazla kâr elde edeceklerini umuyorlar. ayrıca kutulu oyun satışlarında daha önceden usülsüzlükler yaptığı ve ceza aldığı ortaya çıkan aral ithalat ile gizli bir anlaşma içerisinde olabilecekleri düşünülüyor.

    her halükarda türkiye playstation store, türk insanını kandırmak ve suistimal etmek için elinden geleni yapmıştır.

  • bir şeylerden vazgeçmek, feda etmek, taraflar arasındaki eşitliği bozar. bozulan eşitlik, gitgide tarafların birini büyütür, diğerini silikleştirir.

    büyük fedakarlıklar sevgiden çok şövalyelikle ilgili sanırım.