hesabın var mı? giriş yap

  • dünyanın en geniş insanı. bundaki gam keder siklemez hava hiçbir insanda yok. ne derseniz deyin umurunda olmaz. saçları dökülmez. içine dert etmez. fena özeniyorum böyle insanlara.

  • bir kere de ekmek için endişelenin be, bi bitmedi mağdurluğunuz. size akp müstehak, açlıktan ölene kadar oy verin.

  • haklı olarak yapilan bir eyleme konu olan klip.

    lan berber benim saçımı oyle traş etse bombalardim dükkanı. ne yapsa az. apaci kardesimiz hakli yani.

  • bilindik pazaryeri platformları dışında kredi kartıyla alışveriş yaptığınız sitelerde dikkat etmeniz gereken şeylerden bahsetmek istiyorum.

    öncelikle son zamanlarda "yaprak site dolandırıcılığı" yani bilindik sitelerin birebir aynısı yapılarak dolandırma olayları çok arttı. bilgisayar/telefon bilgisi yalnızca temel düzeyde olan kullanıcılar bu tarz şeyleri bilmiyor ve google'da "villa kirala, otel rezervasyonu, x otel oda kirala" gibi anahtar kelimeleri kullanarak bu "yaprak sitelere" yani orijinalinin birebir aynısı şekilde yapılmış sitelere denk geliyorlar ve dolandırılıyorlar.

    bir tanıdığımın da başına gelmişti, termal otelden rezervasyon yaptığını zannederek kredi kartıyla ödeme yapıyor, fakat ortada otel falan yok, ödediği para direkt dolandırıcıya gitmiş olmuştu. internet sektörüyle ilgili çalıştığım için benden yardımcı olmamı rica etti ve biraz uğraştığımda dolandıran kişiyi tanıdığımı fark ettim ve araya birilerini sokarak parasını geri almıştık tanıdığın. * peki bu tarz işlemlerde hem kart güvenliğini sağlayıp, hem de sitenin orijinal olduğundan nasıl emin olabilirsiniz ? kısacası nasıl dolandırılmazsınız ? işinize yarayacak bazı bilgiler vereyim;

    1-)bilindik ilan platformlarındaki(sahibinden, letgo vs) üzerinden mesaj olarak gönderilen linklere tıklayarak kesinlikle ödeme yapmayın, karşınıza o sitelerin birebir aynısı çıksa bile emin olun ki bir yaprak site yani kopya site ile karşı karşıyasınız, yaptığınız ödeme platforma değil direkt olarak dolandırıcıya geçmiş olacak.

    2-) öncelikle google'ın algoritmasının şu an bet siteleri tarafından inanılmaz bir şekilde manipüle edildiğinin farkında olun. normal bir şey aradığınızda bile ".fr, .it, .be" gibi domainler çıkıyor ve bunlar sizi bet sitelerine yönlendiriyor, ya da yaprak siteye yönlendiriyor ve dolandırılmanızı sağlıyor, girdiğiniz domainin doğru domain olduğundan tamamen emin olmalısınız, domain whois üzerinden girdiğiniz sitenin adını ve uzantısını girerek o domainin hangi yılda kayıt edildiğini, kim tarafından kayıt edildiğini vs sorgulayabilirsiniz, fakat bu kesin bir doğrulama yöntemi değildir yani yıllardır açık olan yenilemesi geçtiği için düşmüş bir domaini dolandırıcı yenileyerek üzerine almış olabiliyor.

    3-)google'da arattığınız anahtar kelimelerde girdiğiniz sitedeki fonksiyonların aktif olup olmadığını mutlaka kontrol edin, ne demek mi istiyorum ? yaprak sitelerde(kopya sitelerde) genellikle yalnızca ödeme kısmıyla ilgili fonksiyonlar çalışır vaziyette olur, yani "iletişim" vb sayfalara girdiğinizde oradaki fonksiyonların hiçbiri çalışmaz, sayfadaki butonların birçoğu pasif durumda olur ve tıkladığınızda herhangi bir işlev gerçekleşmez.

    4-)bir anahtar kelime arattığınızda(x otel rezervasyonu, x otel oda kiralama gibi düşünebilirsiniz anahtar kelimeyi) aynı isimle kaç tane site bulunduğuna dikkat edin. örneğin "ihearditallbefore otel rezervasyonu" yazdınız ve bununla ilgili farklı domain isimleriyle 3-4 tane site çıktı, buradan şunu anlamalısınız ki dolandırılmaya bir nefes kadar yakınsınız, hiçbir şekilde doğru/orijinal siteyi bulmakla uğraşmayın ve bilindik platformlardan/mobil uygulamalardan rezervasyon yapmayı deneyin, diğer türlü %99 ihtimalle dolandırılırsınız.

    5-)bir siteye girdiğinizde yukarıda yeşil kilit işaretinin olmasının yani "bu site güvenli/ssl sertifikası mevcut" yazmasının hiçbir önemi yoktur. yani aklınızda "he demek ki orijinal ve güvenilir bir site" fikri canlanmasın, çünkü ssl sertifikaları bedavaya alınabilen bir şey ve dolandırıcılar da güven sağlayabilmek adına zaten ilk olarak bu gibi işlemleri hallediyor.

    6-)sanal kart kullanmanız gerçekten çok önemli, yani "nasıl olsa şifre gelmeden kartımdan para çekemezler" diye düşünmeyin, evet tr içi işlemlerde şifresiz işlem yapılması çok zor, fakat yurtdışı sistemlerini kullanarak kartınızdan çok ciddi miktarlarda para çekebilirler ve bunu tamamen şifresiz yapabilirler, o yüzden internet üzerindeki tüm işlemleriniz için sanal kart oluşturun ve sanal kartınızda yalnızca işlem yapacağınız tutar kadar para bulunsun, limitinizin hepsini tanımlamayın.

    birilerinin işine yaraması dileğiyle.

  • parti kursa tek başına iktidar olur. oyum senin cuğara içerken yahut coplanırken.

  • hakkında web sayfasında yer alan "fun facts" bölümünden derlediğim bazı bilgileri paylaşmak istediğim afilli çakmak:

    - zippo'yu 1932 yılında george g. blaisdell, bradford-pennsylvania'da icat etmiştir.

    - zippo'nun adı "zipper" yani "fermuar" sözcüğünden geliyor. mucidimiz blaisdell, "zipper" sözcüğünün kulağa çok hoş geldiğini düşünüyormuş, mamafih "zipper"ın patent hakkı alınmış durumdaymış.

    - te o zamanlardan bir zipponun orjinal fiyatı 1.95 dolarmış... evet 2 dolardan az.

    - zippo çakmakların üzerine böyle harfler, simgeler, motifler eklemeye yani janjanlı üretime 1935'te geçmiş.

    - "zippo rüzgara dayanıklı çakmak" için ilk patent 3 mart 1936'da alınmış. patent no: 2032695

    - zippo ilk ulusal reklamını 1937'de yapmış. peki nerde? esquire dergisinde.

    - zippo 1934-1940 yılları arasında punchboard (böyle bir tür dama oyunu yüzeyi gibi bir şey) reklamları/promosyonları ile tam 300.000'den fazla çakmak satmış. 1940'da bu punchboard'ların bir tür şans oyunu olduğu düşünülerek yasa dışı olduklarına hükmedilmiş.

    - 1932'den beri zippolar bradford-pennsylvania'da üretiliyor. zaten üretim mekanı olarak her çakmağın altında belirtilmiş bu. 1949-2001 arasında üretilen "zippo kanada" ise niagara şelalesi simgesiyle damgalanmış...

    - 1932'den beri zippo 400 milyonun üzerinde çakmak üretmiş. 400 milyonuncu çakmağın üretimi 3 eylül 2003'te kutlanmış.

    - zippo yılda 12 milyon civarında çakmak üretiyormuş.

    - 1950'lerin sonunda bir balığın karnından zippo çakmak çıkmış ve zippo ilk çakışta yanmış... (yuh!)

    - ince tasarımlı bir zipponun ortalama ağırlığı 1.50 ons, tipik hafif tombiş zipponunki ise 2.05 ons.

    - dünyanın çeşitli yerlerinde (japonya, güney afrika, italya vb) 15 zippo koleksiyon kulübü varmış.

    - zippo kullananların % 21'ini zippo koleksiyoncuları oluşturuyormuş.

    - bugüne kadar üretilen tüm zippolar yan yana getirilirse dünyanın çevresinin yarısını kaplıyorlarmış. 122 amerikan futbolu sahasını dolduruyormuş şimdiye kadar üretilen tüm zippolar.

    - ilk körfez savaşı sırasında "desert shield" (çöl kalkanı) ve "desert storm" (çöl fırtınası) adını taşıyan bir zippo tasarımı üretilmiş. tasarım bildiğiniz asker kamuflajını zippoya uyarlamış.

    - "operation iraqi freedom" (irak'a özgürlük operasyonu) serisi farklı tasarımlardan oluşuyor ve irak'ta savaşmış askerlere atfedilmiş.

    - "vietnam collectors set" ise sadece 5000 adet zippoyla sınırlı... vietanam'da savaşmış 2.7 milyon abd askerine adanmış.

    - son olarak; kore savaşı'nda görev almış abd askerlerine adanmış "korean war collectors set" ve general montgomery, eisenhower, iwo jima gibi tarihsel figür ve olayların tasarımında kullanıldığı "ikinci dünya savaşı"nda savaşmış "özgürlüük muhafızlarına" adanmış zippolar var bir de....

    kaynak:

    http://www.zippo.com/funcenter/funfacts.aspx

    http://www.zippo.com/…enter/zippointhemilitary.aspx

    pipo dostlarına edit: değerli pipo dostları, gönül yoldaşları... zippo'nun pipo çakmakları da var elbette. mamafih bazı pipo severler zipponun o kendine has "gazının/benzininin" tütüne kötü bir koku verdiğini düşünür o yüzden pipo için üretilmiş zippolardan uzak durulması gerektiğini söylerler.

  • her dizide birileri kadın dövüyor, sonra da o kadın o adama ya aşık oluyor ya da onu affediyor. ben daha dizilerde dayak atıp yargılanan, bunun sorumluluğu altında ezilen erkek görmedim.

    sonra bu hikayeleri yazanlar şov uğruna bildiri yayınlarlar. önce bokunuzu temizleyin.

    ozan güven de bokunda boğulsun.

  • yeni başlayanlar için bir çırpıda güneşin kızları

    --- spoiler ---

    haluk anne hasretiyle yanıp tutuşur.
    haluk'un babası çocukken 3 kardeşten en çok haluk'a girişmiştir.
    haluk'un annesi 3. çocuk doğunca depresyona girmiş kendini çatıdan atmıştır.
    haluk oğlunu (ali) mütemadiyen kemerle dövmektedir.
    haluk eski karısını da zamanında çok dövmüştür.
    haluk'un küçük kardeşi (ahmet) gençken haluk'un şimdiki karısına (güneş)aşıktır.
    haluk şimdiki karısını sırf küçük kardeşine inat olsun diye almıştır.
    haluk'un yeni karısının ikiz kızlarından biri (selin) haluk'un öz oğluna (ali) bir diğeri (nazlı) de haluk'un ablasının (rana) üvey oğluna (savaş) aşıktır, küçük kız (peri) da ablalarının can düşmanının (tuğçe) küçük kardeşine (can) aşıktır.
    haluk, ablasının üvey oğlunun eski sevgilisini (melissa) annesi yerine koymaktadır.
    selin ilk başta ali'nin en yakın arkadaşı emre ile çıkmıştır.
    güneş'in eski kocası (zafer) güneş'e tecavüz etmiştir. ikizler birer tecavüz meyvesidir.
    güneş sonrasında tecavüzcüsüyle evlenmiş, bir de üstüne çocuk (peri) yapmıştır.
    dizide herkes şahsına münhasır psikopat ve denyodur.

    --- spoiler ---

  • arkadas uzerinden gecmis 91 yil, internet cagindayiz bilgiye ulasmak hic zor degil. buna ragmen, icerigi belli ve acik olan, uluslararasi bir belgede (gizli vaatler olduguna inanan sivrizekalarla birlikte yasiyoruz.

    arkadasim mahalle bakkalinin veresiye defteri degil bu, uluslararasi anlasma. (lozan antlaşması) uzerinde yedi ulkenin temsilcisinin imzasi var.

    ama sizin hayal dunyaniza bakarsak; icinde gizli vaatler var, herkes biliyor ama bir turk milleti bilmiyor.

    hayal gucunuze hayranim.