hesabın var mı? giriş yap

  • fender stratocaster
    amerikalı fender gitar şirketinin ürettiği stratocaster modellerinden biri, 2005 yılında reach out to asia isimli hayır hareketi tarafından gerçekleştirilen katar'daki bir açık arttırmada, asya'daki tusunami felaketzedeleri yararına 2.7 milyon dolara satılıyor. gitarın üzerinde mick jagger, keith richards, eric clapton, brian may, jimmy page, david gilmour, jeff beck, pete townsend, mark knopfler, ray davis, liam gallagher, ronnie wood, tony ıommi, angus and malcolm young, paul mccartney, sting, ritchie blackmore, def leppard ve bryan adams'ın imzaları bulunmaktadır.

    gibson j-160e
    john lennon 1962 yılında liverpool’da rushworth’s music house adlı bir müzik mağazasından 161 sterlin karşılığında bu gitarı satın alıyor. love me do ve ı want to hold your hand şarkılarını bestelerken ve kayda alırken bu gitarı kullanıyor. aldıktan bir yıl sonra söylentiye göre bir konser sırasında gitarı kaybediyor. yine 60'lı yıllarda amatör bir müzisyen san diego’da bir müzik mağazasından, ilk sahibinin kim olduğundan habersiz olarak 275 dolara gibson’ı satın alıyor. gitarın yeni sahibi john lennon’ın o dönem kullandığı gitarla kendi gitarı arasındaki benzerlikleri fark etse de, bunun kanıtlanması için uzun yıllar bekliyor. 2008 yılında beatles uzmanları tarafından gitar inceleniyor ve seri numarasından gitarın john lennon’a ait olan j-160e olduğu onaylanıyor. 2015 yılında yapılan bir açık artırmada 2.4 milyon dolara satılıyor.

    1968 stratocaster
    jimi hendrix'in 1969 woodstock festivalinde çaldığı bu gitarın 1998 yılında microsoft'un kurucularından paul allen tarafından 2 milyon dolara satın alındığı rivayet edilmekte.

    washburn 22 series hawk
    bob marley'in sahip olduğu gitarlardan bir tanesi. jamaika hükümeti tarafından ulusal hazine olarak saklanmaktadır. 1.2 milyon dolar civarında bir değeri olduğu tahmin edilmekte.

    1959 les paul standard
    keith richards'ın gitarı. 2003 yılında bir açık artırmada 1 milyon dolara satıldı.

    1964 fender stratocaster
    bob dylan’ın gitarı. 965,000 dolara satıldı.

    blackie
    rolling stone tarafından jimi hendrix'in ardından tüm zamanların en iyi ikinci gitaristi olarak seçilen eric clapton'ın stratocaster model gitarıdır. eric clapton 1970 yılında gibson'dan fender'e geçiş yapıyor, bu günlerde bir müzik dükkanından tanesi 100 dolara 6 adet klasik stratocaster satın alıyor. bunlardan 3 tanesini george harrison, steve winwood, pete townshend'e veriyor. kalan 3 tanesini de birleştirip blackie’yi oluşturuyor. crossroads rehabilitasyon merkezi için yapılan bir açık artırmada 959 bin dolara satılıyor.

    tiger
    jerry garcia’nın gitarlarından biri. 2002 yılında yapılan bir müzayedede 957.500 dolara satıldı.

    1964 gibson es0335 tdc
    eric clapton’ın the yardbirds, cream, john mayall and the bluesbreakers ve blind faith gibi gruplarda çaldığı yıllarda kendisine eşlik eden bu gitar 2004 yılında christie müzayede evinde 847,500 dolara satılmış.

    wolf
    jerry garcia'nın bir diğer gitarı. yine 2002'de 789.500 dolara satıldı.

    1939 cf martin
    eric clapton’ın gitarlarından biri daha. bu akustik gitar da crossroads rehabilitasyon merkezi yararına yapılan bir açık arttırmada 791,500 dolara satılmış.

    rickenbacker
    george harrison’ın gitarı. 17 mayıs 2014’te isimsiz bir teklif sahibine 657.000 dolar fiyatla satılmış.

    fender strat
    stevie ray vaughan'un gitarı. 1980 yılında eşinin 26. yaş günü hediyesi olarak kendisine aldığı bu gitarı 1990 yılında uçak kazasında hayatını kaybedene kadar kullanmıştır. stevie ray vaughan, hediye edildiğinde orjinal bir 65 stratocaster olan gitarın gül ağacı tuşeli sapını, billy gibbons'ın hediyesi olan akçağaç tuşeli sapla değiştirmiştir. 2004 yılında yapılan bir açık artırmada 623,500 dolara satılmış.

    1964 gibson sg
    1966 - 1969 yılları arasında the beatles tarafından kullanılmıştır. revolver albümünün kaydı sırasında george harrison, white album'ün kaydı sırasında da john lennon tarafından kullanılmıştır. 570,000 dolara satılmış.

    gold leaf strat
    fender’in tasarımcısı mark kendrick tarafından erik clapton'ın özel siparişi üzerine yapılmıştır. 23 ayar altın kaplıdır. christie's müzayede evinde 455,000 dolara satılmış.

    brownie strat
    eric clapton'ın efsanevi şarkısı layla'nın kaydında kullanılan gitardır. paul allen'ın sahibi olduğu paul allen’s experience music project müzesinde sergilenmektedir. değeri 450,000 dolar.

    rex acoustic
    paul mccartney’nin ilk gitarı olma özelliğini taşımaktadır. 2006'da 330,000 sterline satılmış.

    1949 fender broadcaster prototype
    fender gitarların ilk prototipi olarak leo fender tarafından yapılmıştır. 375.000 dolara satılmış.

  • taktik basit;

    şimdi bu adamlar euro ile maaş alıyor. türkiye ekonomisi ne kadar çökerse euro da o kadar artıyor. adam 2000 euro maaş alıyorsa 1-2 sene önce 6000 tl almış olup gelip burada harcıyordu. şimdi ise 8000 tl'ye denk geliyor. seneye 10 000 tl olacak belki.

    türkiye ne kadar kötüyse o kadar iyi yani onlar için. para kazanıyorlar bu işten.

  • benim canımın içi, rahmetli babamdır bu kişi. çocuğu olan anneme aşık olan, bir tanecik canım babişkom. öz babamla hiç alakam yok, 4 yaşındayken annemle ayrılmışlardı. sonra babamla tanışıyorlar, sonra da benimle.

    kendi çocuğunu herkes sever, marifet başkasının çocuğunu evlat diye bağrına basmaktır. 5 yaşında bir kız çocuğunu alıp, namusuyla, şerefiyle hayata hazırlamak herkesin harcı değil muhakkak ki, çünkü kendi çocuğunu herkes sever, başkasının çocuğuna evlat diyebilmek için bambaşka bir insan olmak gerekir. oysa ne basit şey bir çocuğu sevmek ama yok bizim insanımız her konuda olduğu gibi bunda da riyakarlığı doruklarda yaşar, o çok çocuk seven insanlar birden bire çocuğa başkasının piçi yaftasını yapıştırır.

    kendi çocuğunu herkes sever, nasıl bir insan olduğumuzu yaptıklarımız belirler. öyle ben iyi insanım demekle olmaz, kendi vicdanınız için yaptıklarınız sizi iyi insan yapmaz, sadece egonuzu besler.

    benim babam, nurlar içinde yatsın, şu hayatta tanıdığım en benzersiz, en yeri dolmaz, en bambaşka insandı.

    çocuğu olan insan, kadın ya da erkek diye ayırmıyorum, çocuğu olan insandır sadece. bir çocuğu sevemeyecek kadar acizseniz bu çocuğun sorunu değil, sizin kendinizi sorgulamanız gereken bir durumdur.

    debe edit: hepinize çok teşekkür ederim.

  • 80 milyonun çalıştığı, ürettiği, kazandığı tüm değerleri ve tarihten gelen kurulu düzeni, kurumlarını; sırf seçim kazandı diye mülkiyetine geçirip kendi özel şirketi gibi yönetmek istiyor. yönetiyor da.

  • şöyle bir bölümü vardır:

    "boris vian diyor ki,
    çok yararı vardır genç bir bayanla evlenmenin,
    çünkü bir bayanla evlenmenin yararı say say bitmez,
    bir evliliğin yararı say say bitmez,
    boktan taraflarını saymazsan…

    boris vian diyor ki,
    çok yararı vardır yaşlı bir bayanla evlenmenin,
    çünkü bir bayanla evlenmenin yararı say say bitmez,
    bir evliliğin faziletleri saymakla bitmez,
    boktan taraflarını saymazsan…

    boris vian diyor ki,
    özünde evlilik çok boktan bir şeydir,
    bir bayanla birlikteliği saymazsan…"

  • günlük eft/havale limitini 3 milyon liradan 18 milyon liraya çıkartabildiğiniz bankacılık hizmetidir. geçen gün sneijder'in bonservisini alırken lazım oldu oradan biliyorum.

  • [ ] sevgilinin evlilik konusunu acmasi
    [ ] ilk "sonra konu$alim" jokerini kullanmak
    [ ] ikinci "sonra konu$alim" jokerini kullanmak
    [ ] sevgilinin "ahmet" jokerini kullanmasi