hesabın var mı? giriş yap

  • bence cüppeli haklı. kıdem tazminatını cahil hocaya soran bir işçiye o kıdem tazminatı haramdır. zıkkımdır. ama kıdem tazminatı hakkı için yıllarca mücadele etmiş bilinçli bir işçi için anasının ak sütü gibi helaldir.

  • yanlış anlamadıysam istanbul havalimanı’ndaki thy görevlisi adamı kabaca “tipi güven vermiyor” diye uçağa almamış. gidip de dönmeyebilirmiş. olay bu şekildeyse fantastik derecede saçma. sana ne amk, bir mahzur görürlerse brezilya’dan geri çevirirler adamı. sen brezilya’nın gümrük polisi misin?

    bir de öncesinde yalandan pnr numarası tutmuyor diye ayak yapmış üçkağıtçı hokkabazlar. sırf o yüzden bile bilet ücretini iade etmeleri lazım. inşallah bu arkadaş mahkemede hakkını tazminatıyla alır.

    10 üzerinden 11 rezalet. evet 11.

    edit: alınmama talebinin brezilya’dan gelmiş olabileceğine ve deport durumunda masrafların türkiye’ye ödetileceğine dair bilgi mesajları geldi. o zaman niye pnr numarası üçkağıdı çekiyorsunuz adama? açıkça söyleyin. adama tekrar bilet aldırmışsınız, onun da iadesini kabul etmiyorsunuz. adamın kaybettiği para, vakit, yaşadığı sinir stres vs. her türlü mağdur. havayolu firması mısınız, tokatçı filmindeki şevket altuğ musunuz?

  • sadece devletlerin güvenlik ve istihbarat teşkilatları kullanabilsin diye israilli yazılım firması nso group tarafından üretilmiş casus yazılımı. terör şüphelilerinin izlenmesi, dinlenmesi amacıyla sadece devlet güvenlik kuruluşlarına, israil devleti'nin özel izni ile satılan bu yazılım, ne yazık ki devletlerin genel ve özel politikalarına karşı duran muhalif grupların ve bireylerin gizlice dinlenmesi amacıyla da kullanılmış. the guardian gazetesinin haberine göre, muhaliflerin gizlice dinlenmesi süreci bir skandala neden olabilirmiş. haber
    aynı konuyla ilgili 1 yıl önce çıkmış başka bir haber

    the new york times'ın haberine göre, suudi arabistan'ın istanbul konsolosluğunda öldürülen cemal kaşıkçı'yı, suudi gizli servisi bu yazılımla izlemiş. haber

    haberlerden anladığım kadarıyla, özet olarak ne tip telefon, işletim sistemi ya da dijital güvenlik sistemi kullanırsanız kullanın, bu yazılm ile bütün telefon ve mail yazışmaları (whatsapp dahil),* ekran görüntüleri, ziyaret ettiğiniz sayfalar vs gizlice kayıt altına alınabiliyor. yazılımı anlatan başka bir makale.

    (bkz: big brother is watching you)

  • çok geride kalmış gibi görünse de 2000'li yılların ortalarında kot pantolonun paçaları yaptırılmadan katlanarak üzerine de bu sürreal kombinle sokağa çıkıldığı 6600'ı olana ailecek misafirliğe gidilen dönem