hesabın var mı? giriş yap

  • bu kardeşimizin cyborgvari davranışları beni ilk başta çok güldürdü fakat gerçekten distopik bir havası var videoların. sanki hiç eğlenmiyormuş ya da içinden gelmiyormuş da sırf kodlarında o yazdığı için pikniğe gidiyor, dolanıyor gibi gözüküyor.

    -haydi ts212 biraz şurada ağacın altında oturalım..
    (oturma eylemi...)
    -evet, oturduk. şimdi şurada biraz güneşe bakalım.
    -baktık. şimdi biraz şu tarafa yürüyelim.
    -yürüdük...

    bi de bu formatta suç işlense çok komik olur gibi geldi bana.

    -evet arkadaşlar şimdi cinayet işleyecem.
    -hasmımızı bulduk, şimdi biraz bıçaklıyım.
    -evet, bıçakladık. şimdi torbaya koyup gizli bi yere atalım.
    -attık, şimdi eve gidelim.
    -gidemedik, polis yakaladı. şimdi biraz hapse girelim.
    -girdik, biraz volta atalım...
    -attık.

  • sorunu doğru tespit eden açıklama.

    "siz" yolunuza devam ediyorsunuz. bizlerin çoğu yolda kaldı, kalanı da sürünerek ilerliyor.

    umudumuz, yola sizin olmadığınız bir rotada tekrar devam etmek.

  • 2001 yılında açılan, 2004 yılında popüler olan servis sağlayıcı. şimdinin türknet'i gibi telekom'dan toptan internet bağlantısı alıp perakende satıyorlardı. bakkallarda görsel bunun gibi paketleri oluyordu. saatlik veya yıllık internet alabiliyordunuz. türk telekom'un kendisi üstünden internete çıkmaktan daha uyguna geliyordu.

    içerisinde okey, ücretsiz webmail, kadın, spor, otomobil, finans, astroloji gibi onlarca kategori ve hizmet bulunanda bir sitesi vardı. hatta sloganı bile yılladır aklımda :

    hayatın bir tık önünde.

    2005 ve sonrasında evlere adsl'in gelmesiyle insanlar telefon hattı üstünden çevirmeli bağlantıyla internete girmekten vazgeçmeye başladı. e-kolay'da bunun üzerine internet satmaktan vazgeçip mynet tarzı e-posta hizmetide sunan magazin ve haber portalı gibi bir site oldu.

    2015'e kadar site kör topal zorlaya zorlaya geldi. insanlar alışkanlık olduğundan hala giriyordu.

    2015 yılında tasarım ve bu defa içerik baştan sona değişti, kategoriler değişti; usta, inşaat, temizlik, nakliye, otomotiv, teknik servis, sigorta, ve özel ders ana kategorilerinin olduğu bambaşka bir site karşımızdaydı artık.

    https://webrazzi.com/…n-seri-ilan-sitesine-donustu/

    ancak oynadıkları hamle yöneticilerin düşündüğü gibi iyi gitmedi ve 2013 yılında hitleri tekrar yükselmeye başlayan e-kolay 2015 den itibaren 2016-2017 yıllarında aşırı şekilde hit kaybına uğradı. 2018'in başında ise sitenin hitleri o kadar kötüydü ki, ancak 2004 yılında aldığı kadar hit almayı başarabilmişti.

    2018'in ilk aylarında site hit alamadığı için kapatıldı. şuan http://e-kolay.net/ adresine girmek isteyince bir hoşgeldiniz sayfası bile çıkmıyor.

  • ismi kepler-452 olan güneş gibi bir g-type yıldızın çevresinde, bir yıllık dönüşünü 385 günde tamamlayan gezegen. ayrıca habitable zone'da bulunuyormuş.

    düzeltme *: şuan kepler teleskobuna gezegenin 1400 yıl öncesine ait yansımaları geliyor.

    ekleme: birkaç yazar arkadaştan mesaj aldığım için aşağıdaki bilgileri ekleme ihtiyacı duydum;

    bu gezegeni keşfeden araç bir uzay teleskobu. ismi kepler. diğer fırlatılan uydular gibi. şuan güneş sistemimiz içinde kendi yörüngesinde dönüyor o da.

    kepler teleskobu tarafından keşfedilen kepler-452b gezegeni dünyamızdan 1400 ışık yılı uzaklıkta. bu da en kolay haliyle şu demek; bilinen en hızlı şey ışığın uzay boşluğunda ilerlerken gerçekleştirdiği hızdır. ışık sadece 1 saniyede 300 bin km yol alır. bu da 1 yıl için 9.460.800.000.000 km yapar. yani kepler-452b dünyadan 1400 ışık yılı uzaklıkta denirken; 1400 x 9.460.800.000.000 km uzaklıkta olduğu ifade ediliyor.

    uzaydaki tüm cisimler (gezegenler, meteorlar, uydular, vs..) yıldızlardan aldıkları ışıkları uzay boşluğuna iletirler (yansıtırlar). teleskoplardan gördüğümüz görüntüler ise bu yansımaların teleskoplara ulaştıkları anki görüntüleridir. yani 1 ışık yılı uzaklıktaki bir gezegeni izliyorsak eldeki veriler, gözlemimiz sırasında onun 1 yıl önceki yansımasıdır.

    farzedelimki aynı dünyada ki gibi insalar orda da var olsalar ve şuan bize teleskopla baksalar onlar da bizim 1400 yıl önceki (ms. 600'lü yıllar) yansımamızı görürler.

    tabi sırf teleskoplar için geçerli bir durum değil bu. mesela sabah kafayı kaldırıp doğrudan güneşe bakarsak, (direk bakamıyor olsak da) biz onun 8 dk. önceki görüntüsünü görürüz.

    basitçe anlatmaya çalıştım.

    ek: kepler teleskobunun gözlem methodu daha farklı. kepler'in nasıl gözlem ve tarama yaptığını @dopermen #53445557 nolu entrysinde bahsetmiş.

  • o değil de, çayı gören akplilerin sesleri anında nasıl da kesiliyor ama! assgasfsgshsfshsjs.