hesabın var mı? giriş yap

  • gülmek zor şu günlerde.
    yarılmak ateş pahası.
    ağlanacak hale düştük,
    acı bir tebessüm hatırası;

    nasrettin hoca bir gün hava alsın diye eşeğini dama çıkarmış. bir süre sonra artık yeterli diyerek eşeği indirmeye çalışmış ama bir türlü indirememiş. en son pes edip "ne halin varsa gör" demiş ve aşağı inmiş. oynama alanı bulan eşek hoplamış, zıplamış ve en son damla birlikte aşağı düşerek ölmüş. âkibeti ibretle izleyen hoca bu olaydan şu dersi çıkarmış:

    "demek ki eşeğin mertebesini yükseltirsen hem bulunduğu yere zarar veriyor hem de kendine"

  • "sevgili anne, çilek sadece reçel yapmak için kullanılan bir malzeme değildir. bazı insanlar (küçük oğlun da buna dahil) çileği meyve olarak yemeyi de tercih edebilirler. "sakın o çilekleri yeme, onlar reçel olacak!" şeklindeki savunman çok kalp kırıcı!"

    artik nasil dokunduysa cocuga..

  • kitabın akışında önemli etkileri olan, genellikle aforizma olarak kabul edilebilecek cümlelerdir. ya okurken altı çizilir ya da bir kenara not alınırlar. kimi zaman bir cümledir, kimi zaman ise komple bir paragraf.

    "tanrım, bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver."

    marlo morgan - bir çift yürek

  • işin tiyatral kısmını bir kenara bırakırsanız çok da abartılmaması gereken bir açılıştır. sadece 2 kişi olması biraz absürt olmuş.

    biraz eskimiş şaraplarda mantar çok daha kolay parçalanır. hoş boktan şaraplarda da boktan mantar olduğu için onlar da çabuk parçalanır.

    ayrıca tirbuşon ile mantarı açmak istediğinizde -büyük ihtimalle- mantarı delerken kopan parçalar şarabın içine düşecektir.

    bazı suserler yazmış, içine mantar parçası düşmez ama bu şekilde cam parçaları düşer diye. düşmez. camı zaten bu yüzden ısıtıp kırıyorlar. yani oradaki cam oldukça yumuşak oluyor ve ısıtıldığı için parçalanması önleniyor.

    dediğim gibi şov kısmını bir kenara koyarsanız çok da mantıklı olan şişe açılışıdır.

    hatta bu tür açılışlardan sonra kırılan şişenin ucuna alüminyum'u rulo yapıp şarabın düzgün şekilde ayrı bir şişeye dökülmesi sağlanır. keza bu şişeye dökülürkende şişenin ağzına ayrıca bir filtre konulur ve şarap şişesi içindeki partiküllerin diğer şişeye aktarırken boğazınızdan geçmeyeceğine emin olursunuz.

    yani şişeyi kırdıktan sonra bardağa servis yapılmaz. önce filtrelenmiş şekilde başka bir şişeye, sonrasında bardağa servis olur.

    sürecin tamamını anlatan güzel bir videoyu buradan izleyebilirsiniz;
    https://www.youtube.com/watch?v=ycqvwmvgqtu

    gereksiz bir not;

    şişenin bu yöntemle açılması için şarabın 7000 euro olmasına gerek yoktur. belli bir kalitenin üstündeki restaurantlarda bu yöntemi görebilirsiniz.

  • brian may ile athena'nın şeysini bir tutan dürrükleri gösteren haber.

    edit: hala görgüsüzlük diyen var ulan. adam dünya müzik tarihinin sayılı efsanelerinden.

    memleketten manda yoğurdu, acur turşusu getirir gibi kargoya vermesini mi bekliyorsunuz o nadide gitarı?

    ya da yolculuk boyunca koca aleti kucağında taşımasını mı?

    yahut dünya serveti varken ekonomik bilet alayım de iki bileti ucuza getireyim demesini mi?