hesabın var mı? giriş yap

  • arkadaşlarla kafeye gidilir, bir şeyler içilir, muhabbet edilir daha sonra hesabı ödemek için kasaya gidilir hesap ödenir ve ;

    a: arkadaş

    k: kasada duran adam

    k: memnun kaldınız mı efendim?
    a: evet yıllardan beri buraya geliriz zaten.
    k: ... (gülümser)
    a: belki sizden bile eskiyizdir burada.
    k: ben buranın sahibiyim.
    a: ...

  • ayakkabı kutuları da dahil olmak üzere ürün ambalajlarında yaygın olarak bulunan bir kurutucudur silika jel. depolama ve nakliye sırasında nemi emmek ve ürünün kuru ve neme bağlı hasarlardan uzak tutulmasına yardımcı olmak için kullanılır.

    silika jel, silikon dioksitten yapılmış küçük, gözenekli boncuklardan veya kristallerden oluşur. bu boncuklar, su molekülleri için yüksek bir afiniteye (kimyasal yakınlığa) sahiptir ve çevredeki ortamdan nemi etkili bir şekilde emebilir. hava sirkülasyonu sağlamak için genellikle kumaş veya kağıt gibi nefes alabilen malzemeden yapılmış küçük poşetler veya paketler halinde paketlenirler.

    ayakkabı kutusundaki silika jelin amacı, nemi azaltmak ve küf oluşumunu engellemek veya ayakkabıların bozulması gibi nemle ilgili sorunları önlemektir. nem; deri veya süet gibi belirli malzemeler için özellikle sorunlu olabilir. üreticiler, ayakkabı kutusuna silika jel paketleri ekleyerek, saklama ve nakliye sırasında ayakkabının kalitesini ve kondisyonunu korumayı amaçlıyor.

    genellikle, yutulması için uygun olmadığını belirten uyarı etiketleri ile birlikte gelirler. yeni aldığınız bir ayakkabı kutusunda silika jel paketlerine rastlarsanız, onları çıkarıp uygun şekilde atmak en iyisidir.

  • limuzinsiz adım atmayan chuck bass'ın neden ilk bölümde okula belediye otobüsüyle gittiğini çözemediğim dizi. limuzin sanayideydi heralde o sırada.

    2013 editi: gossip girl'ün çözülemeyen yegane gizemi sıfatını koruyor.

  • 2013'te new york'ta 5.caddedeki apple store'dan iphone 5s satın almıştım. gün boyu bir sürü fotoğraf çektim. akşam olup da otele döndüğümde çektiğim fotoğraflara bakarken her yeni fotoğrafı görüntülediğimde ekranda incecik kırmızı bir çizginin belirip kaybolduğunu fark ettim.
    bu çizgi loş bir ortamda çok dikkatli bakınca gözüküyordu.
    oldukça canım sıkılarak ertesi sabah yine mağazanın yolunu tuttum.
    bir sonraki gün dönüş uçağım var ve telefonun arızalı olduğunu kabul edip tamir edeceklerine olan inancım sıfır.

    mağazadan girdim, frank adlı bir müşteri temsilcisi beni karşıladı.
    durumu dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. oldukça gergin ve endişeli görünmüş olmalıyım ki çocuk beni sakinleştirdi. ''şimdi telefonunuzdaki sorunu bulmaya çalışacağım dedi ve gitti''.
    frank müdürüne gidecek, durumu anlatacak, müdürü inceleme formu oluşturun diyecek, formu doldurup bana imzalatacaklar, sonra da bir hafta on gün sonra telefonunuz tamir edildi, gelin alın diyecekler ama ben ertesi gün dönüyorum nasıl olacak bu işler diye düşünürken frank geldi,
    öncelikle böyle bir alışveriş deneyimi yaşadığım için çok üzgün olduğunu belirtti. sorunu zor da olsa tespit ettiğini ve ilk yazılım güncellemesiyle muhtemelen problemin giderileceğini ancak yine de riske atmamak için ürünü yenisiyle değiştireceklerini tane tane anlattı.
    benim telefonumu kutusu ve fişiyle birlikte lastikleyip bana yeni sıfır kapalı kutu iphone verdi. çektiğin bir sürü fotoğraf vardır, onları da yeni makineye aktarayım deyince gerçekten frank'ın elini saygıyla sıktım.

    bunu neden bu başlıkta anlattım. adamların yarattığı bir müşteri memnuniyeti düzeyi var. türkiye'de yaşandığında genpa'nın kollarında ordan oraya heder olurken adamlar sorunu 15 dakikada en alt kadrodaki elemanlarıyla çözüp size 5 yıl sonra bile saygıyla hatırlayacağınız bir anı bırakıyor.

    amazon'un türkiye'ye gelmesi harika bir haber. ama buradaki apple ile oradaki apple arasındaki fark neyse aynısı amazon türkiye için de korkarım geçerli olacak. çünkü gelen markanın bizi yukarı yükseltmesi gerekirken biz markayı aşağı çekiyoruz.
    edit: kitaptan tablete yaptığım pek çok alışverişten oldukça memnun kaldım. kolay gelsin’le anlaşmaları büyük isabet.

  • çoğu müşteri kredi kartı ile yaptığı alışverişlerde bankaların sunduğu bu muhteşem hizmeti bilmemesinden dolayı mağdur olduğunda e-ticaret şirketlerinin insafına kalıyor.

    visa ve mastercard ile yapılan anlaşmalar gereği kredi kartı ile yapılan online alışverişlerde ürün/hizmet size bir şekilde teslim edilmez ise bankanızı arayarak chargeback talebinde bulunabilirsiniz.

    banka bu durumda sizden yazılı bir dilekçe ile varsa elinizde ispatlayıcı dokümanları isteyecektir. örneğin siparişinizin ekran görüntüsü, siteye açtığınız şikayet kaydı vb.

    sizden gelen dokümanlara karşılık e-ticaret sitesinden de ürün hizmetin size teslim edildiğine dair belgeleri talep eder. kargo evrakları, sevk irsaliyesi veya teslimat formu vb.

    eğer e-ticaret firması bunu temin edemezse banka size iadeyi yapar, paralelde de e-ticaret sitesini bu tutarda borçlandırır.

    bu süreç yurtiçi işlemlerde 1 ay, yurtdışı işlemlerde 3 aya kadar sürer ancak haklı iseniz paranızı mutlaka alırsınız.

  • ''asıl salaklık 20 yıl boyunca siyasal islamcı bir şoförü tek adam yapmaktır'' düşüncesine sevkeden başlıktır.

    ''dingil sen önce kendi kıçına bak'' derler adama.