hesabın var mı? giriş yap

  • mesela kipa markette 2,70 liraya satılan "kahveli bisküvi" var, bulgaristan'da üretilmiş.. bu fiyata gerçekten nefis birşey diyebilirim.. bugüne kadar hiç denemediyseniz mutlaka denemelisiniz.. elin adamı nasıl yapıyor bilmiyorum ama yapıyor işte;

    görsel

    edüt: görsel güncellendi..

  • türkiye'deki memuriyet kavramını harika özetleyen afiş.

    şu adamların işlettiği trene biniyor olmamız da aslında büyük cesaret.

  • (bkz: ilk gece hakkı)

    tanım : belgelerle kesinliği kanıtlanmamış olsa da ortaçağ avrupası'nda derebeylik sisteminde bulunan feodal beylerin evlenen çiftlerin ilk gecelerinde, kadın ile birlikte olma hâlidir.

    not : george orwell 1984 kitabında kapitalist sistemde fabrika sahibi olan kişilerin , çalıştırdığı kadınlar ile istediği gibi birlikte olmalarına olanak tanıyan yasanın adı.

  • tam anlamıyla oksijen israfı. bir kibritle bir binayı yakmayı başarabilmiş bir mal.

    ateşin üstüne kağıt, karton falan atıp söndürmeye çalışıyor bi de. adam o kadar salak ki koca japonya'nın iq seviyesini tek başına 2-3 puan aşağı çekiyordur rahat.

  • bırak türkiye'yi dünyada bir çok bilim adamı konu hakkında araştırma yapıyor, makale yayınlıyor. konu ile ilgili bir tane makalesi olmadan büyük resim görme kursunu başarıyla bitirip ahkam kesen komplocu birinin attığı tweet'tir.

    söylediklerine o kadar güveniyorsan makale haline getirir, büyük bilim dergilerinde (lancet vs.) yayınlarsın.

  • yukarıda birinin daha yazdığı gibi orada mahsur kalıp da öldüyse en korkunç korku filminden daha ürkütücü bir ölüm olmuş demektir. düşünüyorum da ben asansörde kalıp sesimi kimseye duyuramasam, günlerce bi umutla beklesem ama kimse duymasa.. yok yok düşünmeyeyim en iyisi. sanırım birinin öldürüp cesedi oraya koyması iyi ihtimal oluyor bu durumda.

  • kişinin kan grubunun, tırnak yeme alışkanlığına olan etkisinin incelendiği bir makalede şu sonuçlara ulaşılmıştır:

    tırnak yeme alışkanlığı olan erkekler en çok 0 rh + kan grubundan iken, tırnak yeme alışkanlığı olan kadınlar ise en çok b rh + kan grubundandır. ilginç ki tırnaklarını yemediklerini söyleyen erkeklerin çoğunluğu yine 0 rh + kan grubundan iken kadınlarda da yine b rh + kan grubundandır.

    çalışma, pakistan'da 18-22 yaş aralığından seçilen 160 üniversite öğrencisi ile yapılmıştır. genel dağılım ise şu şekilde:

    görsel

    not: örnek veriyorum buradaki 160 öğrenci içerisinde a - kan grubuna sahip olup tırnak yeme alışkanlığı olan öğrenci çıkmamıştır. pek tabi dünya üzerinde bu kan grubuna sahip olup tırnak yeme alışkanlığı olan kişi vardır. bunu olasılık kavramının bir değere yaklaşması olarak açıklayabiliriz. yani 0' a çok yakındır demektir (limit değeri gibi düşünün). parayı 10 kez atınca 7'ya 3 farklı gelse bile, denemeyi çoğalttıkça %50-%50 değerine yaklaşması gibi. ayrıca bu deneyde şu etmeni de unutmamak gerekir: kan gruplarının insanlar üzerine dağılım miktarı farklıdır. insanlarda bazı kan gruplarına daha sık rastlanırken bazı kan gruplarına daha az rastlanır.

    q. muhammad imran, q. hira naeem. innovative journal of medical sciences 2019; 3(1):17-18

  • "nasa'nın argeye ayırdığı para kadar biz de diyanete ayırıyoruz, o kadar research ediyoruz ki yeni bir din bulmamız an meselesi"