hesabın var mı? giriş yap

  • tgb, vatan partisinin gençlik örgütüdür. vatan partili bir tanıdığım var. 70 yaşlarında. eski bir arkadaşımın babası. doğu perinçek'le falan bir sürü fotoğrafı var. çok eski dava arkadaşı.

    neyse, bu amca facebook'ta ekli bende. geçtiğimiz günlerde facebook durumunda bir şey paylaşmıştı.

    işte, "ankara'nın bilmem ne mahallesinde aydınlık bulamıyoruz, dağıtımında mı sorun var, gazete okuyamıyoruz" gibi bir yazı.. bunun altına biri yorum yapmıştı, bu olayı görünce aklıma o yorum geldi. yorum mealen şöyleydi;

    "aydınlık bulamıyorsan sabah gazetesi al, sonuçta aynı şeyleri yazıyorlar."

  • başlık: beyler israildeyim duvara kazayla hitler yazdım.

    entry: hititler yazacaktım mına koyim. israil esnafı peşimde. kurtarın muallakler.

    2. kazayla hitler yazdıysan sorun yok panpa ibranice de 'kazayla' demek 'kahrolsun' demektir...
    o esnaflar seni mason locasına davet etmek için peşinden koşuyorlardır...
    sıkıntı yok ...

  • fiyatlandırma politikası. adam bunu alınca ikinci elde değerinin çok altına düşmeden satacağını biliyor.

    stabil ürünler, üretmesi. alan adam belli bir kullanımdan sonra extrem sürprizlerle karşılaşmayacağını biliyor.

    toplumsal statü sağlaması. alan adam kendini bir sik sanıyor.

  • maça çağırdığımız bir elemanın (ki kendisi gelirsem dengeler değişir demişti) ısınırken bana "şş paşa! topu bana atsana bi solak mıyım değil miyim ona bakıcam" demesi, üstelik solak olup olmadığını anlamak için çektiği şutta topun koskoca sahada kalenin 3 metre yukarısında bir topun anca sığacağı delikten çıkıp gitmesi ve "solak değil mişim ehuehehehe" dedikten hemen sonra diğer topu isteyip bu kez sağ ayağıyla çektiği şutta topun bilmem kaç milyonda bir kez olacak ihtimale yine aynı delikten dışarı çıkması hayatımda halı saha maçlarında beni en çok şaşırtan olaydır. bir daha da şut çekmedi kerkenez.
    hayır adam bizimle dalga mı geçti anlamadık maç başlayıncaya kadar. maç başladı da fasulye olduğunu gördük de bir daha çağırmadık pilardacıyı (aramızdaki lakabı oldu bu olaydan sonra).

  • kendisi türkçe bilmiyormuş. sanırım fatih terim ve abilerinin dediğini anlamadığı için bu kadar iyi oynuyor.

  • ertesi gün erken kalkma zorunlulugum olmasa bile bazen saati 7'ye falan kurup, alarm çaldığında kapatıp, oh istediğim kadar uyuyabilirim diyip tekrar uyuyorum.

  • deli bir star wars hayranı olarak (ki neredeyse bütün herşeyim star wars ögeleri içerir) eski filmlerin tadını asla alamayacağımı düşündüren bir fragmana sahiptir. luke skywalker gibi güçlü bir jedi kimden neyden niye korkar? kylo ren ve rey arasında saçma bir aşk doğurmazlar umarım. prenses masallarına dönmeyeceğini umuyorum sonuçta disney yani belli olmaz. son jedi bambaşka birisi olacak gibi geliyor. umarım luke skywalker’ı öldürmek gibi bir hataya düşmezler. bir de leia’yı görünce bir tuhaf oldum olmamış gibi geldi. tabi benimki yılların alışkanlığından da kaynaklanıyor olabilir bilmiyorum. yine de gidip izleyeceğim bir filmdir.
    p.s. kalbimizdesin carrie fisher (bir sürü kalp)