hesabın var mı? giriş yap

  • çok istiyorsa kendine entegre etsin.

    bizim entegre olmuş daha önemli sıkıntılarımız var.
    yüksek vergiler, ahlak sorunu, yolsuzluk, rüşvet, vb.

  • başkenti kızıl (ya da kyzyl) kenti olan güney sibirya'da özerk cumhuriyet. altay ve hakas cumhuriyetleriyle de komşudur. halkı tuvalılar bir sava göre moğollaşmış türk, başka bir sava göre ise türkleşmiş moğollardır. 1900'lerin ilk çeyreğinde bir yıl ile 1944 arasında "tannu-tuva" adında bağımsız bir ülke olmuştu, o zamandan beri rusya'ya bağlıdır.
    ötüken'in bulunduğu yer, büyük olasılıkla bu ülkededir.

  • 3 senedir yazar olarak içinde bulunduğum oluşum. çılgınca entry giren birisi olmadım hiçbir zaman. çoğu zaman okumayı tercih ettim. ekşi sözlük sadece yazarları ile ön plana çıksa da, aslında okuyucu çoğu zaman daha önemliydi. çünkü okuyucu olmadığı takdirde entry girmenin manası yoktu. son günlerde farkettim ki artık yazarlar hiç okumuyor, sadece yazıyor. dinlemeden dır dır eden insanlar gibi... okumuyorlar, sadece yazıyorlar.

  • star tv'deki benzemez kimse sana isimli programda sahnede sarki soylerken birden durup "ay ben olmiycem galiba" diyen insan. uzun suredir bir tv programinda bu kadar gulup eglenmemistim, sen cok yasa seyfi dursunoglu.

  • ilginc olay. bana yillar evvel bi ankarali firmanin akrabama yaptigi jesti hatirlatti bu.

    soz konusu sirket kriz doneminde calisanlarina maas odemez hale geliyor. sartlar zorlasiyor. bu sartta herkes allah belani versin patron modunda istifa edio gidiyor. istifa etmeyen 5-10 kisi kaliyor. 1 sene sonra sirket kendini toparlayinca istifa etmeyip kalan herkese ev aliyor patron.

    akrabam halen o evde oturur ki suan ki degerini soylersem aglarsiniz kiskancliktan.

  • asil adi organ²/aslsp (as slow as possible) olan john cage bestesi.

    zaten yavas olan aslsp 1985 adli eseri (piyanoda 20 ila 70 dakika suruyor) 1987 yilinda pipe organ'a uyarlamis, ve daha da yavaslatarak dunyanin en uzun performansini yapmaya karar vermistir.

    2001 yilinda calinmaya baslanan bu eser (almanya'da bulunan st. burchardi kilisesi) 2640 yilinda bitecektir.
    neden 639 sene derseniz, halberstadt katedrali'nde bulunan ve 639 senedir bozulmayan organ'a bakip "bu kadar sure dayanir herhalde" diye dusunmeleridir. (yeni bir enstruman yapmislar.)

    performans 5 eylul 2001 yilinda baslamis, ama eserin basi "pause" oldugu icin 5 subat 2003 yilina kadar sessiz kalinmis, ilk notalara ise 5 temmuz 2005 yilinda basilmistir. (a (yani la) above middle c, c above middle c ve fsharp)
    5 ocak 2006'da nota degismis, ve 5 temmuz 2008'e kadar calinmis. (a4-c5-fsharp5)

    neyse, aralari atliyorum; eserdeki son ses degisimi 5 ekim 2013 yilinda gerceklesmis, bir sonraki ise 2020 yilinda bekleniyormus.

  • uçaklarda geçerli olmayan uygulama. sanırım gökyüzünde allah'a daha yakın olduğumuzdan olsa gerek bir tehlike arz etmiyor yakınlaşmak. ok.